Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Google adwords-fundamentals Exam - Cheat-Test.com

Free adwords-fundamentals Sample Questions:

Q: 1
Jan creates a Google AdWords ad for her company. She wants to avoid showing her ad when users search for free, cheap, or crack. How can she do this with a keyword match type?
A. Jan will need to create an exact match for the phrases she will allow her ad to be displayed with.
B. Jan can only do this if she creates an exact match, in quotes, for every approved keyword.
C. Jan will need to create a negative match for the searched phrase that includes free, cheap, or crack.
D. Jan will need to a broad match, but add the negative qualifier for each keyword she doesn't want her ad associated with.
Answer: C

Q: 2
Amy is managing a Google AdWords campaign for her business. After three months of using Google AdWords Amy decides that she needs to improve her campaign by optimizing her ad.
If Amy's immediate goal to increase her clickthrough rate which one of the following optimization strategies is most appropriate?
A. Amy should attract more clicks by refining her ads, and eliminate extra impressions by using negative keywords.
B. Amy should increase her advertising budget.
C. Amy should add relevant keywords and site placements to her ad groups while making ad text more compelling.
D. Amy should focus on her Website. Her landing page and entire Website is must be set up to let users find the specific thing being promoted in her ad.
Answer: A
Q: 3
Frank is managing a Google AdWords ad group for his travel agency. Frank wants to make certain that his ad appears in Google when someone searches for Montana cabin rentals.
Which one of the following matching options would ensure that Frank's ad would appear when this exact phrase exclusively is used?
A. "Montana cabin rentals"
B. [Montana cabin rentals]
C. Montana cabin rentals
D. -Montana cabin rentals
Answer: B

Q: 4
Blynn is reviewing her Google AdWords account and notices that her ad has received a considerable amount of clicks. Upon further review, Blynn realizes that on some days the amount of clicks were considerably more than what her daily budget has allowed. What is the most likely reason why this is happening?
A. Google may deliver more clicks than what Blynn's budget called for to make up for other days within the same billing period in which the daily budget was not reached.
B. Google will adjust the daily budget as needed based on the quality score of the ad.
C. Blynn hasn't set, but hasn't approved, her daily budget for ads.
D. Blynn is using cost-per-million (CPM) bidding, not cost per click bidding.
Answer: A

Q: 5
Blynn is reviewing her Google AdWords account and notices that her ad has received a considerable amount of clicks. Upon further review, Blynn realizes that on some days the amount of clicks were considerably more than what her daily budget has allowed. What is the most likely reason why this is happening?
A. Google may deliver more clicks than what Blynn's budget called for to make up for other days within the same billing period in which the daily budget was not reached.
B. Google will adjust the daily budget as needed based on the quality score of the ad.
C. Blynn hasn't set, but hasn't approved, her daily budget for ads.
D. Blynn is using cost-per-million (CPM) bidding, not cost per click bidding.
Answer: A

Q: 6
You have a Website that sells training seminars for companies. You want the users to visit your site through your Google AdWords ad and sign-up for a newsletter. What tool would you use to track the success of your Google AdWords ad?
A. Conversion tracking
B. Google analytics
C. Account snapshot
D. Campaign statistics
Answer: A

Q: 7
Which one of the following statements best describes the relationship between the quality score and the cost-per-click of an ad in Google AdWords?
A. The higher a keyword's Quality Score, the higher the price you pay for each click and the better its ad position.
B. The higher a keyword's Quality Score, the lower the price you pay for each.
C. The higher a keyword's Quality Score, the lower the price you pay for each click and the better its ad position.
D. The higher a keyword's Quality Score, the higher the price you pay for each click and the higher the ranking of your ad over your competition.
Answer: C

Q: 8
Chris is managing a Google AdWords campaign for his client. The client wants to specifically target women between the ages of 38 and 45. How can Google AdWords help Chris achieve this goal?
A. Google AdWords can target demographics, such as age and sex, through the demographic bidding tool.
B. Google AdWords cannot target ages and sex.
C. Google AdWords can only target certain demographics through the Google Network.
D. Google AdWords can only loosely target demographics through the Demographics setting in the Google AdWords home page.
Answer: A

Q: 9
What tool can you use with Google AdWords to determine how much time customers spend on your site after they click your ad?
A. Google Translate
B. Google Analytics
C. Google Pack
D. Google Trends for Websites
Answer: B

Q: 10
You are working with a client to discuss how their ad will appear in the Google Network. You tell the client that they can customize the ad's content placement, but the customer doesn't understand the concept of content placement. Which one of the following is the best description of content placement in the Google Network?
A. A placement describes the premium to low-level minimums for an ad to be placed on a Google Network participant's page.
B. A placement is where the Google AdWords ad will appear on the Internet.
C. A placement can be an entire Website, a subset of a Website, or even an individual ad unit positioned on a single page.
D. A placement is the order in which an advertisement is displayed on a Google Network's participant's page.
Answer: C

Q: 11
Gina is working with Amy on a Google AdWords campaign they have created. Their manager Joe is concerned about the cost per click rate and how quickly the campaign's budget may be depleted.
Amy tells Joe about the AdWords Discounter pricing. What is the AdWords Discounter?
A. The AdWords Discounter is a feature that automatically reduces the price advertisers pay for clicks if Google's data shows that a click from a Content Network page is less likely to result in a conversion.
B. The AdWords Discounter is a feature that will charge you less per click the more clicks a campaign receives.
C. The AdWords Discounter is a feature built into AdWords that will charge you the lowest possible CPC while still maintaining your position for each keyword if you pay for the ads upfront.
D. The AdWords Discounter is a feature built into AdWords that will charge you the lowest possible CPC while still maintaining your position for each keyword.
Answer: D

Q: 12
Consider an advertiser that is trying to sell more coffee beans. The advertiser has identified keywords for the ad groups: gourmet coffee beans, organic coffee beans, and French roast beans.
Which keyword wouldn't be a good choice to include in the ad group gourmet coffee beans?
A. Gourmet coffee beans
B. Gourmet coffee
C. French roast coffee beans
D. Specialty coffee
Answer: C

Q: 13
You are an SEO consultant for Henry's company. Henry is interested in the Google AdWords program, but he's mostly interested in branding his site and getting ad visibility. With this in mind, which bidding option would you recommend to Henry?
A. Cost-per-thousand impressions
B. Cost-per-click bidding
C. Conversion optimizer
D. Cost-per-view
Answer: A

Q: 14
Your customer wants you to create a Google AdWords report that will show them how many times the ads were shown and the actual cost-per-click rate. What type of report can you create for the client?
A. Conversion reporting
B. Impression report
C. CTR report
D. Statistical report
Answer: D

Q: 15
John wants to create a new Google AdWords ad for his company. John would like for users that land on his Web URL to receive a pop-up window explaining the discount of the day. Is this a problem for Google AdWords users?
A. Yes, it is a violation of the content policies for Google AdWords.
B. No, pop-ups are fine, but pop-unders are not allowed.
C. No, pop-ups are fine as long as the pop-up window is related to the Google AdWords purch ased.
D. Yes, it is a violation of the link policies.
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved