Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

VMware VCAP5-DCD Exam - Cheat-Test.com

Free VCAP5-DCD Sample Questions:

Q: 1
Performance requirements are usually presented as a service-level agreement (SLA).
A. True
B. False
Answer: A
SLAs are written to give the designer an idea about how the architecture is expected to perform

Q: 2
The design process involves creating a conceptual design, using the conceptual design to aid in creating the logical design, and then using the logical design to assist in creating the physical design.
A. True
B. False
Answer: A
A conceptual design brings forth the scope of the project. A logical design starts to show the relationship between components, without selecting specific equipment. The physical design is the exactdrawing of the design, as intended.

Q: 3
Which of the following is not part of the logical design?
A. BIOS settings
B. Key component relationships
C. Data flow diagrams
D. High-level diagrams
Answer: A
A logical design shows the relationship between components, without selecting specific equipment.
It shows the basic flow of data between components, key component relationships, and high level diagrams.

Q: 4
Which of the following is not a component of a virtual design?
A. compute layer
B. resource layer
C. network layer
D. storage layer
Answer: B
The components of a virtual design include the management layer, the networking layer, the storage layer, the guest VM layer, and the compute layer.

Q: 5
What are the main types of storage? (Choose two)
A. Fibre Channel
B. local storage
C. VMFS
D. shared storage
Answer: B,D
From a VMware platform design perspective, the storage is agnostic. Logically, there are two types of storage: local and shared.

Q: 6
Storage tiering involves ______________.
A. priority locations to migrate virtual machines
B. grouping storage to be used first
C. categorizing storage by the size of the LUNs
D. categorizing storage based on performance to meet SLAs
Answer: D
Storage tiering categorizes LUNs by the performance they can provide to enable architects to place workloads on the appropriate storage tiers to ensure that the workloads are within the SLA standards.

Q: 7
As a result of multiple design meetings, it has been stated that the company creating the virtual architecture will be using a NAS device as its storage choice. There is a functional requirement to run a Microsoft application in a Microsoft Cluster Service (MSCS) environment. What is the risk in this setup?
A. The cluster will not perform well in a virtual environment.
B. The cluster will take up a lot of storage space, requiring an abnormal amount of storage.
C. MSCS requires raw device mappings, which cannot be created on a NAS.
D. There will be excessive IOPS as a result of the cluster.
Answer: C
If the organization uses only NFS datastores, raw device mappings cannot be created. A NAS creates shares that accesses storage at the file level, rather than LUNs that access storage at the block level.

Q: 8
What practice should not be considered when using IP-based storage?
A. Using an isolated network for storage
B. Using jumbo frames
C. Placing the storage network on the physical switch as the management network
D. Using a 10GbE network
Answer: C
It is a good idea to keep the storage network physically isolated from all other networks. If this cannot be done, at least consider logically separating the storage network via a VLAN.

Q: 9
An active–passive storage array should be configured with the fixed multipathing policy.
A. True
B. False
Answer: B
An active–passive array will have only one active path at a time. An array like this should be configured with the MRU multipathing policy. An active–active array has multiple active paths and should be configured with round-robin or fixed-multipathing policies.

Q: 10
What multipathing options can be configured with an active–passive array? (Choose two)
A. Fixed
B. MRU
C. SATP
D. Round-robin
Answer: A,D
An active–passive array will have only one active path at a time. An array like this should be configured with the MRU multipathing policy. An active–active array has multiple active paths and should be configured with round-robin or fixed-multipathing policies.

Q: 11
The customer has decided that it will use the NAS it has in-house as its storage solution. What type of design factor is this?
A. SLA
B. Risk
C. Nonfunctional requirement
D. Functional requirement
Answer: C
The customer is stating that NFS must be used in the design. This is a form of a nonfunctional requirement. Often, nonfunctional requirements are similar to constraints.

Q: 12
A recovery time objective (RTO) is ___________.
A. the point to which data has to be recovered after a failure
B. the amount of time it takes to recover a system from a failure
C. the plan to restore a system after a failure
D. an agreement with the customer on a predefined level of service
Answer: B
RTO is the amount of time it must take to recover a system from failure.

Q: 13
A recovery point objective (RPO) is ______________.
A. the point in time to which data has to be recovered after a failure
B. the amount of time it takes to recover a system from a failure
C. the plan to restore a system after a failure
D. an agreement with the customer on a pre-defined level of service
Answer: A
RPO is the point in time to which the system must be restored after a failure.

Q: 14
Mean time between failures (MTBF) is the ____________.
A. point to which data has to be recovered after a failure
B. amount of time it takes to recover a system from a failure
C. plan to restore a system after a failure
D. anticipated amount of time until a solution component will fail
Answer: D
MTBF is the agreed upon amount of time it takes to recover a system from failure.

Q: 15
High Availability (HA) can prevent virtual machine downtime.
A. True
B. False
Answer: B
HA restarts virtual machines when an ESXi host crashes. HA can reduce downtime, but it can not prevent it.

Q: 16
VMware Fault Tolerance can prevent virtual machine downtime in the event of an application failure.
A. True
B. False
Answer: B
Fault Tolerance can only prevent virtual machine downtime in the event of an ESXi host crash.

Q: 17
The infrastructure qualities of a good design are availability, manageability, performance, recoverability, and security.
A. True
B. False
Answer: A
The infrastructure qualities of a good design are availability, manageability, performance,recoverability, and security.

Q: 18
Which quality of a good design deals with backup and restoration?
A. Availability
B. Manageability
C. Performance
D. Recoverability
Answer: D
Recoverability deals with recovering from a component or system outage with minimal data loss, in accordance with an organization’s RTO and RPO.

Q: 19
Which quality of a good design does NIC teaming and storage multipathing help achieve?
A. Recoverability
B. Performance
C. Availability
D. Manageability
Answer: C
Availability in a design permits the system to always be available, even in the event of outages. NIC teaming, redundant hardware, and clustering applications are examples of availability options.

Q: 20
Which design quality is concerned with creating an architecture that is easy to maintain and operate?
A. Recoverability
B. Security
C. Availability
D. Manageability
Answer: D
When a system is manageable, the infrastructure is easy to maintain and operate.


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved