Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

CompTIA TK0-201 Exam - Cheat-Test.com

Free TK0-201 Sample Questions:

1. Which of the following techniques is MOST likely to optimize group participation?
A. Calling on learners and asking each a question
B. Handing out sets of written questions
C. Asking a question of the group in general and waiting for a response
D. Making a statement and then asking whether the learners have any questions
Answer: C

2. Which of the following would BEST serve as a post-course evaluative report to a client on attainment of course objectives?
A. A document specifying participants' attendance records
B. A document specifying which participants have met end-of-course goals
C. Copies of the participants' self-evaluation forms
D. Copies of the participants' responses to course assignments
Answer: B

3. An instructor has reviewed and adjusted the course material. Despite this, a small number of learners are having difficulty keeping up with the rest of the group. Which of the following describes how the instructor should BEST proceed in this situation?
A. Take additional breaks and spend that time working with the faster learners.
B. Maintain the pace to ensure that the faster learners will not lose interest.
C. Give the group an exercise to work on and provide one-on-one help to those learners who need it.
D. Slow the pace of the class to match the speed of the slowest learners.
Answer: C

4. Each of the following is an appropriate method for an instructor to use in evaluating the effectiveness of a course EXCEPT to:
A. ask the learners on the last day of the class what grade they think they should get in the course
B. give the class a comprehensive final exam on the last day of the class
C. send a follow-up questionnaire to the learners a month after the course ends asking about their ability to apply course content on the job
D. send a follow-up questionnaire to the learners' employers a month after the course ends asking them to evaluate learner's use of course content on the job
Answer: A

5. After reviewing the course objectives on the first day of a training course, several learners indicate they have already covered one-third of the objectives in a previous course. For most others in the course, the course content is entirely new. In deciding what to do under these circumstances, the instructor should take each of the following into consideration EXCEPT whether the:
A. advanced learners will disrupt instruction if they remain in the course
B. course is a prerequisite for more advanced courses
C. course objectives were advertised before the beginning of the course
D. advanced learners will benefit from reviewing course content they have already covered
Answer: C

6. Which of the following is the MOST effective technique for a trainer to use to help learners relate course content to their individual job requirements?
A. Hand out a list of supplementary materials that can be ordered by telephone.
B. Give lectures that address how course material relates to several of the participants' job-related tasks.
C. Assign an exercise in which the participants are asked to apply course elements to job-related tasks.
D. Break into small groups to brainstorm real-world applications for course content.
Answer: C

7. To minimize bias in assessing learner attainment of course objectives, a trainer must do which of the following?
A. Measure each learner's progress from the individual's starting point.
B. Measure each learner from a choice of standards based on individual learning styles.
C. Measure all learners against the same pre-established standard.
D. Measure all learners by using evaluation techniques that are unobtrusive.
Answer: C

8. In which of the following situations would the use of handouts be more appropriate than the use of a flip chart?
A. A presentation that calls for recording participants' ideas for later review in the course
B. A presentation that includes a large amount of technical data
C. A presentation that requires close attention to the instructor's words and actions
D. A presentation in which the instructor is trying to assess learner progress toward course objectives
Answer: B

9. A learner is giving a media-enhanced presentation. During the visual portion of the presentation, the video screen goes blank. What should the instructor attempt to do first?
A. Demonstrate proper use of hardware.
B. Judge the effectiveness of media in a presentation.
C. Substitute for media as required by the situation.
D. Troubleshoot minor hardware problems.
Answer: D

10. Having determined that some learners are unfamiliar with computers, the instructor gives these learners an overview of computers to familiarize them with the vocabulary and concepts before the start of the actual course. Which of the following learner characteristics did the instructor take into consideration?
A. Prior knowledge
B. Group difference
C. Learning styles
D. Teaching styles
Answer: A

11. Which of the following is the MOST appropriate response by an instructor to a learner-generated question that clearly indicates confusion about the course content?
A. Responding immediately to learners with the correct answer
B. Reviewing the basic concepts with the entire class
C. Explaining that the learner's question is answered in the course materials
D. Rephrasing the learner's question to determine the source of the confusion
Answer: D

12. Which of the following is an essential technique for holding a learner's attention?
A. Providing a model for professional and interpersonal behavior
B. Using humorous stories to interest learners in the course content
C. Asking open-ended questions and allowing sufficient time for learners to elaborate on their responses
D. Using eye contact to engage learners when making an oral presentation
Answer: D

13. Which of the following is the MOST important consideration for a trainer who is teaching the use of a specific software to employees of a client corporation?
A. Allowing the learners sufficient time to practice with the software
B. Ensuring that employees understand the copyright requirements for the software
C. Demonstrating the superiority of the software to competing products
D. Obtaining written documentation about the software for each learner
Answer: A

14. In the demonstration of a new product to a group of potential users, which of the following is the MOST effective way to hold the audience's attention?
A. Give away prizes to those who stay for the demonstration.
B. Make sure that the demonstration shows how the product would be of use to the audience.
C. Make sure that the demonstration includes a lot of boldly colored graphics.
D. Ask the audience a number of questions to encourage their participation in the demonstration.
Answer: B

15. During the first day of a two-week training course, the instructor is challenged by one of the learners. The learner asks the instructor to explain to the class what possible connection exists between the course content and the learners' jobs. The learner gives the opinion that the course is a waste of everyone's time and money. Which of the following is the MOST appropriate response for the instructor to make in this situation?
A. Acknowledge the learner's right to an opinion and proceed with instruction.
B. Explain that the relevance of the course will become clearer as they read the material.
C. Ask learners how they think the course could be adjusted.
D. Provide examples linking course content to on-the-job applications.
Answer: D

16. An instructor has been teaching for three hours on the first day of a three-day course. At the lunch break, the instructor reviews the preparedness of the learners and their responses to questions. The instructor notes that one learner does not demonstrate mastery of the concepts taught that morning. In this situation, which of the following should the instructor do?
A. Give an advanced activity to the other learners and reteach the morning activity to the learner who has not mastered the concepts.
B. Reteach the concepts taught in the morning session to the class, but use different handouts.
C. Pair the learner with one of the more advanced learners who likes to share knowledge.
D. Continue to teach the course as outlined, and after class offer to help the learner who has not mastered the concepts.
Answer: C

17. During training, adjustments to instructional methodologies and activities may be required because of limitations of the instructional setting. When this is necessary, it is important for the instructor to do each of the following EXCEPT:
A. report changes made to instructional media and provide a rationale
B. explain differences in activities and schedules and provide a rationale
C. redesign the course objectives to accommodate the instructional setting
D. evaluate the effects of the instructional setting on learner progress
Answer: C

18. An instructor is conducting a seminar on presentation skills to a group of technical service representatives. The instructor begins the seminar by telling a personal anecdote about teaching a group of children. The seminar participants look bored, impatient, and skeptical during the story. Which of the following describes the major flaw in the instructor's opening strategy?
A. The anecdote did not match participants' frame of reference.
B. Introduction of participants should be the first activity.
C. The point of the story was not rephrased.
D. It is inappropriate to use personal stories during a presentation.
Answer: A

19. Which of the following is the primary purpose of using role-play to facilitate learning?
A. To allow learners to practice a new skill in a safe setting
B. To provide an opportunity for the instructor to evaluate learners' skills
C. To motivate learners to read the course material
D. To allow advanced learners to demonstrate their expertise
Answer: A

20. An instructor's evaluative reports about learners may be used by management to make personnel decisions, such as salary increases, promotions, and dismissals. Therefore, it is MOST important that such evaluative reports be:
A. attractively presented
B. legally defensible
C. submitted immediately
D. lengthy and detailed
Answer: B

21. Which of the following is a reason that instructors should be able to state a rationale for any adjustments they make to the learning materials for a course?
A. To ensure that the adjustment is not contrary to commonly accepted theory or practice
B. To justify a decision made on the basis of their own preferences rather than the requirements of the learners
C. To ensure that they will receive credit for having improved the materials
D. To establish that the original course design is flawed and should be revised
Answer: A

22. It is the first day of a three-day computer course. One-half of the learners are there on an involuntary basis and are irritated. Which of the following describes the action the instructor should take at the beginning of the course?
A. Inform the learners that they will not gain from the course unless they have a positive attitude.
B. Use humor and getting-acquainted games to nudge the learners into a better attitude.
C. Engage the learners in exercises that lead them to an understanding of how the course content can be useful to them.
D. Assure the learners that they would not be in the course unless their supervisors felt they needed the information for their jobs.
Answer: C

23. An instructor is expected to evaluate learner progress toward instructional objectives by using each of the following techniques EXCEPT:
A. making multiple observations of each learner
B. administering tests and other suitable instruments
C. performing evaluations in a manner that is unobtrusive
D. measuring learner accomplishment according to the instructor's personal opinions
Answer: D

24. Instructors should give learners adequate feedback during instruction. Which of the following is the BEST reason for this requirement?
A. Learners can build on their success and improve their performance.
B. Learners will perceive the instructor as a helpful person.
C. The individual attention keeps the learners involved in the lesson.
D. Feedback allows instructors an opportunity to pace their presentation of the content.
Answer: A

25. An instructor begins a lecture by using a projector to highlight commentary with graphics. Halfway through the lecture, the projector breaks down just as the instructor is about to explain a major point. Which of the following is MOST appropriate for the instructor to do first in this situation?
A. Report the breakdown to someone with responsibility for the site.
B. Determine if the problem can be easily solved.
C. Apologize to the learners and proceed without graphics.
D. Report the incident to the training manager who schedules training.
Answer: B

26. A trainer is teaching a course in which it appears that the learners differ greatly in what they expect from the course. Which of the following actions should the trainer take to ensure that instruction is effective for this class?
A. Deliver course material exactly as the trainer's manual specifies.
B. Poll the learners regarding what should be included and eliminated.
C. Have the learners with the highest expectations about the course modify their expectations to fit those of the group.
D. Adjust the course materials and agenda to meet the needs of the learners.
Answer: D

27. A trainer has just completed a lesson that is essential for understanding the next topic in the course. Most learners appear overwhelmed. Which of the following describes the best step for the trainer to take next in this situation?
A. Give the learners a written test on the material covered to quantify their level of understanding.
B. Involve the learners in a hands-on exercise to strengthen their understanding of the concept.
C. Review the lesson systematically to identify the parts that are confusing to the learners.
D. Start teaching the concept over again.
Answer: C

28. During an instructor's presentation of a complex concept, two learners are holding a personal conversation. The conversation is clearly distracting to the other learners. Which of the following describes the first action the instructor should take in this situation?
A. Ignore the distraction and continue with the presentation.
B. Stop the presentation and ask the two learners to tell the class what they were discussing.
C. Walk over to the two learners and stand beside them while continuing with the presentation.
D. Acknowledge the distraction and give the class an unscheduled break before continuing with the presentation.
Answer: C

29. Which of the following should the trainer take into consideration when providing motivational incentives?
A. They should be perceived by the learners as appropriate and necessary.
B. They should reflect group and not individual interests.
C. They should not require any type of instructional adjustment.
D. They should be given generously and freely to learners.
Answer: A

30. Which of the following instructional techniques would be MOST likely to enable learners to grasp abstract concepts that they are having difficulty comprehending?
A. Telling learners that they will not be tested on these concepts
B. Relating course content to work situations to show the relevance of the concepts
C. Referring the learners to the section of the course materials that explains the concepts
D. Offering examples from training books to acquaint learners with complex technical language
Answer: B


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved