Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Teradata TE0-124 Exam - Cheat-Test.com

Free TE0-124 Sample Questions:

Q: 1
Which assumptions should be made when planning to copy a database to a different server platform?
A. User Defined Types will not be copied and will need to be recompiled.
B. User Defined Function external shared libraries/DLLare copied automatically.
C. Existing Stored Procedures will be dropped and then copied.
D. UDFs within the database must be copied individually.
Answer: C

Q: 2
While analyzing node utilization reports, the system administrator recognizes that network connections are skewed to one node. What could be causing this to happen? (Choose two)
A. Many clients are using a load utility only specifying the first node.
B. Many clients are using ODBC and have only defined the first node.
C. Many clients are using OLEDB and have not defined theNumberOfCOPS.
D. Many clients are using BTEQ and did not specify the database to use, so they are using the default DBC.
Answer: C,D

Q: 3
Which statement is true about using triggers?
A. An AFTER statement trigger can be issued.
B. A row, column, or statement trigger can be defined.
C. An atomicupsert in Tpump with triggers defined can be used.
D. Row and statement operations can be combined within a single trigger definition.
Answer: B

Q: 4
A system administrator is receiving calls from various user communities that their queries are taking longer to run than normal. Which tool can be used to see the number of active throttles?
A. TDWM
B. PMON
C. Throttle Monitor
D. Gateway Control
Answer: C

Q: 5
Which utility is used to alter the number of AMPs in a system?
A. reconfig
B. dbscontrol
C. rcvmanager
D. vprocmanager
Answer: D

Q: 6
A customer wants to load multiple input data files as they appear in a Unix file directory using a single load operation. Which load utility is available for the task?
A. FastLoad
B. MultiLoad
C. TPump
D. Teradata Parallel Transporter (TPT)
Answer: C

Q: 7
A customer wants to set up and utilize query access logging. Which management tool is available for the task?
A. Teradata Administrator
B. Teradata Query Director
C. Administrative Workstation
D. Teradata Dynamic Workload Manager (TDWM)
Answer: C

Q: 8
What will be the result of a system administrator changing the data block size of a 500 GB table with an ALTER TABLE statement using the IMMEDIATE option?
A. During the operation the table is available for read access.
B. The system needs to repack all of the data blocks in the table.
C. This will fail because IMMEDIATE is not a valid option for this type of change.
D. The table is altered, but the system administrator needs to run a REORG on it.
Answer: A

Q: 9
The overnight processing completed but ran longer than expected. Some new jobs were added which should not have had an impact, but it is suspected that there may have been some lock contention. Which utility can be used to determine if there were locking contentions?
A. Awtmon
B. Show Locks
C. Locking Logger
D. Performance Monitor
Answer: C

Q: 10
A new application is being developed for Teradata using an application ID. The developers are complaining that the first SQL statement is taking too long to execute. Which action can be performed to improve this?
A. Raise the priority of the application ID.
B. Raise the priority of the logon for the application ID.
C. Create a filter for the application ID to avoid the logon.
D. Have the developers implement session pooling for their application ID.
Answer: A

Q: 11
An administrator is looking to reduce I/O utilization. The goal is to identify candidate queries using the statistic IO_Per_CPU_Second as defined below:
SELECT SUM(DiskIO) / SUM(CpuTime) AS IO_Per_CPU_Second FROM DBC.AMPUsage;
An average query for the system has an IO_Per_CPU_Second of 1000.
Which scenario identifies candidate queries?
A. Queries operating at approximately 1000 are candidates for tuning and may benefit from additional index analysis.
B. Queries operating at 100 or lower are candidates for tuning and may haveexplain plans with unconstrained product joins.
C. Queries operating at greater than or equal to 2500 are candidates for tuning and may benefit from additional index analysis.
Answer: C

Q: 12
The sessions parameter is not included in the FastLoad scripts. This may logon too many sessions when concurrent FastLoad jobs are running. Which three solutions are possible remedies for this situation? (Choose three.)
A. Add a SESSIONS parameter to each script.
B. Add a floadcfg.dat file with the default sessions.
C. Lower the priority of theUserid running the FastLoad.
D. Add a runtime parameter when running theFastLoad.
E. Add a session limit for theUserid running the FastLoad.
Answer: A,D,E

Q: 13
A database administrator has been asked to review the EXPLAIN of a query that is running out of spool. In the EXPLAIN plan, the following statement appears: Sales.Inventory and Spool 4 are joined using a product join, with a join condition of ("(1=1)") What could this potentially indicate?
A. The data type between two join columns does not match.
B. The query is missing a join condition to theSales.Inventory table.
C. A join index has been created on theSales.Inventory table.
D. The column-level statistics on theSales.Inventory table need to be recollected.
Answer: B

Q: 14
Last night, a set of load jobs ran excessively slow. Which ResUsage table can be used to determine if the system was in flow control?
A. DBC.ResUsageSawt
B. DBC.ResUsageSvpr
C. DBC.ResUsageShst
D. DBC.ResUsageSpma
Answer: B

Q: 15
What can be identified by evaluating object use count data?
A. the number of DBC catalog tables in use
B. the objects that are candidates to be removed from the system
C. the login information associated with the last access of the object
D. the actual number of database objects created and in use on the system
Answer: B

Q: 16
Which utility should be used to enable the Locking Logger?
A. Control GDO Editor (ctl)
B. DBS Control (dbscontrol)
C. Gateway Global (gtwglobal)
D. Gateway Control (gtwcontrol)
Answer: B

Q: 17
Which three data elements should be collected to project future system capacity needs? (Choose three.)
A. ResUsage
B. Table sizes
C. Spool Space
D. Locking Logger history
E. Active workload groups
F. Percent of skewed queries
Answer: C,D,E

Q: 18
A MultiLoad Import Task job abnormally terminated during the Application Phase. What is a recovery option?
A. Resubmit the script and allow it to complete.
B. Release theMultiLoad locks and resubmit the script.
C. Since there is no data corruption, no recovery is necessary.
D. Drop the Work and Error tables only and resubmit the script.
Answer: B


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved