Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

CompTIA SG1-001 Exam - Cheat-Test.com

Free SG1-001 Sample Questions:

Q: 1
Which two (2) are advantages of ISL over-subscription? (Choose two.)
A. efficient ISL bandwidth utilization
B. lowers cost-per-port per installation
C. higher performance per ISL
D. enables zoning simplicity
E. more available F_Ports
Answer: A,E

Q: 2
The SAN audit reports that there is a single fabric in a full mesh topology. Which three (3) benefits result from migrating to dual fabrics with full mesh topologies? (Choose three.)
A. less inter-switch links
B. simplifies manageability
C. protection from human error
D. reduction in maintenance activity
E. decreased maintenance disruption
Answer: A,C,E

Q: 3
What two (2) benefits does SCSI Command Tag Queueing provide? (Choose two.)
A. allows I/O requests to be queued to the device
B. determines the most efficient way to order & process commands
C. tags I/O requests so they can be executed first in first out
D. allows SCSI I/O throughput to equal rates of fibre channel
E. determines queue depth position
Answer: A,B

Q: 4
You have a single fabric with four servers connecting to an edge switch in a core edge configuration with single 2Gb/s ISLs to the core. Each server has an average throughput requirement of 40MB/s. Under which circumstance would you need to add a second ISL?
A. to provide a redundant path
B. to avoid congestion on the ISL
C. to separate out FSPF updates
D. to provide a management path
Answer: A

Q: 5
Two servers have been connected to a SAN with redundant fabrics and the zone configuration needs to be changed. How can you safely change the zone configuration?
A. Save the current zone configuration to disk, modify it and apply it to both fabrics simultaneously to avoid segmentation.
B. Modify the zone configuration on one fabric, test it, and then modify the zone configuration on the second fabric.
C. Modify the zone configuration on one fabric, test it, and then copy the zone configuration to the second fabric.
D. Modify the zone configuration on both fabrics at the same time, enable them simultaneously to avoid segmentation.
Answer: B

Q: 6
A customer has a database server that processes a great deal of data very quickly. They have identified a bottleneck in the storage subsystem and requested a change to the RAID configuration. How would you configure the new RAID group? (Choose two.)
A. Stripe across 7200 rpm drives
B. Stripe across 15K rpm drives
C. RAID 6
D. RAID 1+0
E. RAID 5
Answer: B,D

Q: 7
Which set of SCSI components are required to support SCSI command tag queuing?
A. adapter, adapter driver, device, device driver
B. adapter, device, device driver
C. adapter, device driver, controller, controller firmware
D. device, device driver
Answer: A

Q: 8
What enables a virtual machine to have a unique World Wide Port Name?
A. Address Replacement Protocol
B. Virtual Machine Address Translation
C. N_Port ID Virtualization
D. extended WWID Architecture
Answer: C

Q: 9
An application administrator seeks to improve the I/O performance of the server's SAN-attached storage. Which HBA parameter setting change can affect the performance?
A. Queue Depth
B. PCI Connection Type
C. NL-Port Mode
D. SCSI ID Mapping
Answer: A

Q: 10
A two fabric merge has failed leaving you with segmented fabrics. Which could be the the cause of the segmented fabrics?
A. unique domain Ids
B. identical zone names
C. timeouts set to equal values
D. non-compatible interoperability modes
Answer: B

Q: 11
Your customer has upgraded to faster tape technology and the backup is now taking longer. No other changes have been made. What is a possible cause of the performance degradation?
A. tape buffer overload
B. hardware compression
C. backup server cannot sustain required throughput
D. serpentine recording changed to helical scan technology
Answer: C

Q: 12
A production cluster is attached to redundant disk fabrics and a tape fabric. Each cluster member has access to twelve (12) TB of RAID 5 production storage and twelve (12) TB of RAID 0 local replica accessed through eight HBAs single initiator zoned to sixteen storage ports on one storage subsystem. The tape fabric includes one connection to each server and connections to four (4) 1Gb FC to SCSI gateways connected to ten (10) LTO II (35MB/s) tape drives. The standby cluster member performs multi-threaded backups using the local replica. All HBAs and ports are 2Gb/s. If the recovery time is equal to backup time, where is the bottleneck?
A. Tape HBA
B. Disk HBAs
C. Tape Drives
D. FC to SCSI Gateway
Answer: A

Q: 13
After a company experienced a localized disaster, the Business Continuance Plan was reviewed.
The plan was revised to include a Recovery Time Objective (RTO) of four (4) hours and a Recovery Point Object (RPO) of one hour. What two (2) processes must be implemented to support this requirement? (Choose two.)
A. mirrored snapshots of data and applications
B. backup tapes recovered from offsite storage
C. data snapshots from the previous day
D. operating system and application reinstallation media
E. hot or warm site
Answer: A,E

Q: 14
Last month, you successfully merged two (2) local SAN islands into a single core/edge fabric topology and connected storage devices to the core switches. Performance benchmarks were met or exceeded. In recent days, server administrators have documented a slow down in performance as I/O demands have increased. Storage administrators report that all storage ports are underutilized.
What is the most likely explanation?
A. conflicts between SAN routing protocols
B. storage port buffer credit limits have restricted I/O capabilities
C. multiple process login failures
D. over utilization of one or more ISLs
Answer: D

Q: 15
University IT provides shared Fibre Channel storage services. All storage subsystems and fibre channel switches are located in the secure campus datacenter. Each college and department provides their own systems and staff. Central IT provides fabric, storage and backup administration. Which security mechanism is most important in this Fibre Channel infrastructure?
A. FCPAP
B. link encryption
C. switch authentication
D. port authentication
Answer: D

Q: 16
A server administrator notices when a specific server is re-booted its SAN storage is sometimes visible and sometimes it is not. After examining the SAN switch logs, no FLOGI message has been received on that port. Which HBA parameter is a most likely cause?
A. Port Link/Speed is set to Autonegotiate.
B. WWPN reset timeout is set too low.
C. R_A_TOV does not match.
D. HBA Port Type is set to "E-Port"
Answer: A

Q: 17
The customer has an existing fabric switches installed from one manufacturer. They have decided to add a redundant fabric using switches from a different manufacturer. Interoperability is their main concern. What is important when considering interoperability in the SAN?
A. switch interoperability mode
B. HBA firmware/driver code
C. zone naming convention
D. virtualization engine
Answer: D

Q: 18
You are the system administrator of a medium-sized manufacturing company. The chief executive officer (CEO) is concerned about business continuity in case of a disaster. He constituted a project team to develop a business continuity and disaster recovery solution. The team is discussing online backup strategies. What affects time-to-create and incremental update of a copy-on-write snapshot?
A. number of files
B. number of LUNs
C. size of snap volume
D. size of LUN
Answer: D

Q: 19
A storage configuration was created which stores large amounts of infrequently used documents.
The storage implementation is based on serial attached SCSI (SAS) and an edge expander.
Almost all ports are utilized, and a second edge expander will be installed. What is required to connect SATA devices to the SAS domain?
A. SAS-SATA adapter
B. SAS-SATA protocol converter
C. cable with two SATA connectors
D. cable with a SAS and a SATA connector
Answer: C

Q: 20
The storage administrator has a request to add more storage to support added features on an application. Which two (2) steps must be taken for the application to recognize the added storage? (Choose two.)
A. re-scan the SCSI bus
B. enable array re-scanning
C. configure LUN masking
D. zone the host to the subsystem port
E. increase the HBA time out value
Answer: A,C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved