Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

SolarWinds SCP-500 Exam - Cheat-Test.com

Free SCP-500 Sample Questions:

Q: 1
What is a concern when monitoring a layer 3 (hierarchical) network that is not a concern when monitoring a layer 2 (flat) network?
A.access control lists blocking management traffic
B.bottlenecking caused by STP path selection
C.restricted SNMP permissions
D.troubleshooting complexity caused by BPDUs
Answer: A

Q: 2
A network engineer would recommend decreasing polling frequency in order to address which topology-based issue?
A.highCPU valueson WAN routers
B.WAN bandwidth availability
C.SQL database scalability issues
D.redundancy for single-homed sites
Answer: B

Q: 3
A firewall separates Orion NPM and the network devices it is monitoring. Only encrypted communication will be allowedfrom the server for polling and configuration management.
Which two ports will need to be allowed through the firewall? (Choose two.)
A.22
B.23
C.69
D.80
E.161
F.2055
Answer: A,E

Q: 4
Companies A and B have merged and are both using the 10.10.x..x /16 networks. Company A uses Orion NPM and would like to monitor two key servers within company B'snetwork.
Which solution for this situation involves the fewest configuration steps?
A.use static NAT
B.use dynamic NAT
C.re-address company B's network
D.use DNS for accessing the servers
Answer: A

Q: 5
Company A and company B have merged and are currently planning to combine their network backbones. All 18 of company A's routers run OSPF,but company B's hardware only supports RIPv2. You need to monitor both networks from a single NMS.
Which solutioninvolves the fewest configuration steps to meet these monitoring requirements?
A.move to static routing for all routers
B.change the routing protocol on company A's routers to RIP
C.use router redistribution
D.configure company A's routers to run RIP along with OSPF
Answer: C

Q: 6
How should you visually represent service level agreement (SLA) interface utilization thresholds within the Orion NPM Web Console?
A.export data from the Orion database to a spreadsheet,use its graphing functions to chart the data, and draw a line for the SLA level
B.define SLA as a custom property in the Orion database, and populate it with the correct SLA values
C.export the charts to a visual editing tool and hand draw the SLA level on the charts
D.use SQL Reporting Services to export the data
Answer: B

Q: 7
Over the course of 24 hours, a node was sent 200 ping requests in an effort to monitor its availability.
Of those 200 ping requests there were:
100 responses of less than 10ms
50 responses of greater than 20ms
50 requests with noresponses
What was the availability of that node during this period of time?
A.60%
B.70%
C.75%
D.80%
Answer: C

Q: 8
From your core site, your network management system (NMS) has detected that both the WAN router and the switch in one of your remote sites are unreachable.
What should be your first step in identifying the root cause?
A.examine the state of the adjacent core router's interface
B.examine the switch configuration at the core site
C.examine the router configuration at the remote site
D.examine the state of the remote router's WAN interface
Answer: A

Q: 9
Network usage consistently increases to near saturation levels on your Internet connection from 12:00pm to 1:00pm on most days of the week. What should you do?
A.increase Internet bandwidth from your ISP
B.check the ping times to your core router
C.examine NetFlow data for that time period
D.turn off Internet access and see who complains
Answer: C

Q: 10
While monitoring your network with Orion NPM, you notice that several of the devices in your remote offices periodicallygo into a "warning" state, but then quickly go back into an "up" state.
While the devices are in "warning" state, the users at those sites report normal operations.
What is the most likely cause of this occurrence?
A.Orion NPM is configured to poll too frequently.
B.During network congestion, ICMP packets are being dropped.
C.Orion NPM is not configured to poll frequently enough.
D.Firewall rules are periodically blocking ICMP packets.
Answer: B

Q: 11
You are using NetFlow to analyze the traffic on your network. You notice thatyou have a large amount of traffic originating from various systemsin your network destined toa single unrecognized off-net IP address during otherwise off-peak hours. What is the most likely cause?
A.a new, popular YouTube video being sent around the office
B.a malware or virus breakout on your network
C.automated server backups occurring within your network
D.higher than average VoIP usage from youroverseas sites
Answer: B

Q: 12
What is a potentialroot cause of a slow response time across a WAN circuit?
A.interface re-indexing on a WAN router
B.high disk queue length on the SQL server
C.database replication across the circuit
D.large database re-indexing
Answer: C

Q: 13
You are investigating sudden slowness throughout the network. The routing tables are changing continuously and routes to many areas of the network are appearing and disappearing with each update. How should you investigate the cause of this issue?
A.examine the available memory
B.analyze routing protocol packets
C.look for switch ports that are off
D.look forWAN interfaces changing status
Answer: D

Q: 14
What is the most direct way to measure an application's performance?
A.ping the application server
B.collect application data in NetFlow
C.time application transactions
D.collect application server CPU and memory statistics
Answer: C

Q: 15
When monitoring the performance of the WAN connection to a remote site, you notice that latency varies from 10 to 1700 milliseconds and that bandwidth utilization is commonly over 90%.
Which type of traffic would be the most adversely affected by this situation?
A.email
B.SNMP polling
C.VoIP
D.Syslog
Answer: C

Q: 16
Toadd previously unmonitored humidity statistics to areport, which two components should you use? (Choose two.)
A.Universal Device Poller (UnDP)
B.MIB Walker
C.System Manager
D.Report Writer
E.Report Scheduler
F.Web Console
Answer: A,D

Q: 17
You needto write a report that shows networkresponse time on an hourly basis for the past 30 days. When you try to set the summarization setting in the report to hourly, you get a reportingerror. What is apossible cause of this issue?
A.Hourly data are being summarized into weekly data every 15 days.
B.Response time dataare only being collected every 30 minutes.
C.Response time dataare onlybeing collected every60 minutes.
D.Hourly dataare being summarized into weekly data every 40 days.
Answer: A

Q: 18
Anetwork engineerhas created a custom report in Orion NPM with the following parameters:
1. Fields are set to "Node ID, Node Name, Average Response Time."
2. Timeframe is set to "Last30 days."
3. Summarization is set to "Month."
What is anaccurate representation of what this report will display?
A.average response time for the last month on all devices and interfaces
B.average response time for the last month on all devices
C.average response timeperday of the last month on all devices and interfaces
D.average response timeper day of the last month on all devices
Answer: B

Q: 19
Every Monday morning, you need to provide a report onthe previousweeks network-wide availability. Which component should you use to accomplish this task?
A.Orion Report Writer
B.Orion Report Scheduler
C.Windows Task Scheduler
D.Orion Web Console Scheduler
Answer: B

Q: 20
Your auditors require you to run monthly network performance reports and to save that data forthree years.
Using Orion NPM, how should you meet this requirement while optimizing the system around performance and database size?
A.buildmonthly reports, run them every month, save the output forthree years
B.build monthly reports, run them monthly, retain the data in the database forthree years
C.build annual reports that break the data out by month, run the reports annually, save the output forthree years
D.build monthly reports, run them anytime the auditors request, retain the data in the database forthree years
Answer: A


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved