Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

SNIA S10-300 Exam - Cheat-Test.com

Free S10-300 Sample Questions:

Q: 1 You have been tasked with identifying upgrade options for your networked storage. Which two should you do? (Choose two.)
A. Only select hardware and software that is SMI-S compliant.
B. Share all received information openly with all vendors involved.
C. Understand needs and requirements as well capabilities of your existing technology.
D. Enlist legal advice or support of your purchasing department when creating RFI, RFP, and RFQs.
Answer: C, D

Q: 2 What are three key advantages of deploying a director-based solution over a mesh of switches? (Choose three.)
A. lower cost
B. consistent latency
C. improved availability
D. increased hop count
E. ease of management
Answer: B, C, E

Q: 3 What is the goal of a SAN designed with no single point of failure?
A. to provide redundant paths to data
B. to have a good data backup system
C. to minimize unexpected loss of data access
D. to have clustered servers so that one is always available
Answer: C

Q: 4 Your SAN currently has eight server ports and eight disk ports on one 16 port switch. Each server port requires 80 MB/s of one-way bandwidth, spread out evenly among the storage devices. The customer would like to add 28 server ports along with 28 disk ports. Each server will evenly distribute its traffic on each disk. Using 16 port 1 Gb switches, which topology should you select to minimize the number of switches and ISLs required?
A. star
B. full mesh
C. core-edge
D. point-to-point
Answer: C

Q: 5 What is the primary objective of the storage capacity planning process?
A. To demonstrate the effects of changes in storage service levels.
B. To reach agreement with application representatives and management over the storage requirements.
C. To produce a capacity plan at agreed intervals which fits into the business planning cycle, e.g. the financial year.
D. To calculate the effects on ILM service levels, array and fabric utilization of the estimated demand over the period of the planning horizon.
Answer: C

Q: 6 When planning a NAS solution, which two sub-processes are associated with NAS Service Capacity Management? (Choose two.)
A. Define future requirements.
B. Manage peak demand for NAS services.
C. Establish IOPS monitoring and exception thresholds.
D. Run reports on the storage and network utilization and IOPS of components.
Answer: B, C

Q: 7 When implementing a high performance NAS solution you must check for which two items? (Choose two.)
A. Ensure the network is full duplex.
B. Ensure that hosts have 100Mb NICs.
C. Ensure the network is at least 100Mb.
D. Ensure routers are configured for OSPF.
Answer: A, C

Q: 8 A customer is using host based virtualization to mirror critical data between two vendors disk arrays. Which two scenarios are true? (Choose two)
A. The host can use the same HBA to connect to both arrays
B. The customer can adhere to either vendors SAN design rules
C. The customer must adhere to both vendors SAN design rules
D. The host must use different HBAs with different firmware to connect to each array
Answer: C, D

Q: 9 A customer has a disk subsystem with eight ports. Each port delivers 200 MB/s.
The customer wants a solution designed which allows access from 32 servers with no single point of failure. Which number of HBAs and the associated throughput, provide server access to the disk subsystem?
A. 16 HBAs, 75 MB/s
B. 32 HBAs, 90 MB/s
C. 64 HBAs, 25 MB/s
D. 64 HBAs, 50 MB/s
Answer: C

Q: 10 A customer has a terabyte database and is required to back up the data daily.
The SLA has allotted 6 hours for completion of the backup from 7:00 P.M. until 1:00 A.M. However, the customer has a tape library with only five SDLT tape devices running at native speeds of 40 GB/hour.
Which two should you do to successfully meet the expected SLA requirements? (Choose two.)
A. interleave data streams
B. enable server-based compression
C. use multiple data streams across multiple devices
D. prioritize the schedule to launch during periods of greatest inactivity
Answer: A, C

Q: 11 What is the most important factor in determining sustained bandwidth in an IP SAN with high bandwidth with long delays?
A. zero-copy TCP
B. IP fragmentation
C. Ethernet MTU size
D. TCP sliding window size
Answer: D

Q: 12 An administrator has put the database recovery logs on the same volume group as the data files. The administrator is going to restore the data files from a snapshot. What should
be done first?
A. do nothing
B. restore the database to a different server
C. copy the production server recovery logs to a safe location
D. create a snapshot of the recovery logs and then restore the recovery logs after restoring the data files
Answer: C

Q: 13 A company has implemented a three-node cluster with SAN storage. Which LUN masking solution is correct?
A. LUN mask volumes to all nodes
B. do not perform LUN masking in a cluster
C. LUN mask volumes to the appropriate cluster alias
D. LUN mask volumes to the active node, failover LUN masking when needed
Answer: A

Q: 14 Given point-to-point, bus, loop and Fabric topologies, which solution would be considered a mixed topology approach using three separate but interconnected topologies?
A. a Fibre Channel-based storage network using Fabric switches with both loop attached and point-to-point attached servers and storage
B. a cluster of servers connecting to Ethernet switches with a combination NAS Gateway Object storage system for file sharing and block access
C. a mixed Serial ATA (SATA) and Serial Attached SCSI (SAS) solution using expanders where the SATA disks and the SAS disks share connectivity to the expanders
D. an Ethernet-based iSCSI storage network using Ethernet hubs connected to Ethernet switches with the storage devices directly attached to switches and the servers connected to hubs
Answer: A

Q: 15 Some system servers contain valuable and frequently accessed data, manuals, and engineering drawings. These files do not change very often, but they need to be kept on reasonably fast, reliable storage to serve the needs of users. What would be an acceptable method of presenting these files for use?
A. Install an Arbitrated Loop Storage system off of the primary server.
B. Install a High availability storage system connected directly to all servers.
C. Install a new Ethernet segment and connect a NAS storage system for all users.
D. Install a full blown Fibre Channel switched SAN with high availability storage system.
Answer: C

Q: 16 A company is designing a Disaster Recovery (DR) plan. They have an RPO of zero. The DR site is located 250km from the production site. The DR plan must not affect application performance at the production facility. Which scenario is appropriate?
A. a new DR site must be chosen
B. synchronously replicated the data to the DR site
C. asynchronously replicated the data to the DR site
D. create a split mirror snapshot and replicate the snapshot to the DR site
Answer: A

Q: 17 A four switch Fabric with 8 ports per switch using a full-mesh connectivity approach will have 20 ports available for Fabric attached devices. How many ports will be available using the full mesh approach when increasing the number of switches from four to six?
A. 12
B. 18
C. 20
D. 24
Answer: B

Q: 18 You are assessing an infrastructure to consolidate multiple outdated servers into a single server. Your first step is to determine if block level or file level access to the resource storage
is needed. Which two statements are true? (Choose two.)
A. If high throughput access is required, a NAS solution would be acceptable.
B. If block level access is required for the solution, a traditional NAS would be unacceptable.
C. If file level access is acceptable, a NAS should be used since it is generally more economical than SAN.
D. If Ethernet based backups are unacceptable, and backups are required, NAS would be unacceptable.
Answer: B, C

Q: 19 An existing SAN has been experiencing numerous faults in the past few months, you have been tasked with bringing the problems to solution and ensure reliability. Your primary concern is visibility into the SAN and the present lack of monitoring. Which two are true about the existing infrastructure? (Choose two.)
A. Evaluating vendor supplied tools, and knowledge base type documents may outline best practices for increasing reliability and reporting.
B. Requesting vendor assistance, and if need be custom builds of the firmware/software that runs your array to fix the specific problems that you encounter.
C. Testing and then Level settings firmware and code levels to a common vendor supported standard will allow you to avoid many of the problems that may have been encountered in the past.
D. Since SMI-S is an emerging standard, the likelihood of being able to manage equipment bought in previous years is very low. A migration plan should be considered to an SMI-S compliant infrastructure.
Answer: A, C

Q: 20 When designing a high availability solution that relies on SAN infrastructure, which three steps should be taken? (Choose three.).
A. Ensure that single points of failure are eliminated where ever possible.
B. Practice manual fail-overs with all personnel that will manage the equipment.
C. Test the failover times during simulated load to ensure that the application will see no ill effects.
D. Joining both sides of the fabrics with an Inter-switch Link to achieve a higher level of redundancy.
E. Have good documentation and topology for all components with regards to the specifics of the
implementation.
Answer: A, C, E

Q: 21 What information must be gathered during the testing phase BEFORE allowing live customer data on the storage infrastructure? (Choose two.)
A. time to failover, both without and with simulated load
B. single points of failure in the infrastructure as well as topology mapping
C. hardware and software vendor escalation process including phone-home and/or ticket generation
D. powerup order; how long from power application to functionality per component, including dependencies.
Answer: A, D

Q: 22 Your company is planning to implement a new service, and needs to deploy two servers in a active/passive cluster maintaining a large repository of data. This data will include three
sets of data: Set 1 : Stream type data : 3MB Files on average : many thousands Set 2 : Large file data : 200KB Files on average : many millions Set 3 : Small file data : 15KB Files on average : hundreds of millions The application developer is writing code that is specific to an implementation of clustering that requires block level access. Which solution does not degrade performance?
A. a RAID 5 grouping for set 3, while deploying set 1 and 2 on the same RAID 0+1 set
B. deploying set 1 and 2 as independent RAID 5 groupings, while deploying set 3 as a RAID 0+1 set
C. creating a single RAID 5 grouping on the array and using the OS to partition each of the three sets
D. creating a single RAID 5 grouping on the array and using the array to partition each of the three sets from the same pack of physical hard drives
Answer: B

Q: 23 Which statement is correct?
A. Fan-in is the ratio of switch ports to host ports; and indication of switch load at a single host port.
B. Fan-in is the ratio of storage ports to host ports; an indication of storage load at a single host port.
C. Fan-in is the ratio of switch ports to storage ports; an indication of switch load at a single storage port.
D. Fan-in is the ratio of host ports to storage ports; an indication of host traffic load at a single storage port.
Answer: B

Q: 24 A company needs to protect against data corruption using split mirror snapshots. Their RTO is 15 minutes and RPO is one hour. It takes 15 minutes to create an incremental split mirror snapshot. Which scenario fulfills their needs most efficiently?
A. Use one snapshot volume and incrementally establish it every 60 minutes.
B. Use one snapshot volume and incrementally establish it every 30 minutes.
C. Use two snapshot volumes and incrementally establish one volume every hour.
D. Use two snapshot volumes and incrementally establish one volume every 30 minutes.
Answer: D

Q: 25 You are conducting an ILM assessment and just completed the gap analysis phase. What is your next step?
A. plan storage strategy
B. develop detailed design
C. prepare actionable recommendations
D. perform storage consolidation and assignment
Answer: C

Q: 26 Your client is applying ILM principles as they develop a storage strategy.
Which two processes are performed in the strategy phase? (Choose two.)
A. set storage goals
B. develop an idealized environment
C. define internal storage parameters used in the implementation
D. match requirements to infrastructure capabilities and attributes
Answer: B, D

Q: 27 A customer is configuring a host to have access to four virtual devices. The customer wants to create a RAID 10 volume using these devices. The customer has two arrays and will be
mirroring between arrays and striping within arrays. The arrays are not zoned to see each other. Which two choices are valid? (Choose two.)
A. file based virtualization
B. host based virtualization
C. device based virtualization
D. network based virtualization
Answer: B, D

Q: 28 You are architecting a redundant SAN which will include 100 hosts with dual HBAs, 50 hosts with quad HBAs, and storage arrays which have a total of 48 ports. The SAN implements redundant Fabrics and redundant ISLs. A 128 port director is ten times as expensive as a 16
port switch. Focusing on management, cost, performance, and future expansion, which solution is the most effective?
A. 4 directors
B. 32 switches in a mesh configuration
C. 2 directors and 16 switches in a mesh configuration
D. 2 directors and 16 switches in a core edge configuration
Answer: A

Q: 29 Your company is implementing ITIL, you are creating a QA plan to ensure you meet approved SLAs. What is the most effective solution?
A. Create pricing penalties if you do not meet the SLAs.
B. Automate the failover of your applications in the event of significant performance issues.
C. Automate a reporting process to gather data relative to your SLA on an array basis (e.g., IO/s, downtime).
D. Automate a reporting process to gather data relative to your SLA on an application basis (e.g., IO/s, downtime).
Answer: D

Q: 30 As a storage administrator you determine that 20 servers are only utilizing between 5 and 15 percent of the storage that they are allocated. What should you do?
A. Use host based virtualization to migrate the data to smaller virtual disks.
B. Use array based virtualization to migrate the data to smaller virtual disks.
C. Split the logical disks and use LUN masking to present the extra space to other hosts.
D. Contact the system administrators and have them justify the storage that is allocated to them.
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved