Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

PRINCE2 PRINCE2-Practitioner Exam - Cheat-Test.com

Free PRINCE2-Practitioner Sample Questions:

Q: 1
Who is responsible for ensuring that the value-for-money solution is constantly reassessed?
A. Business Assurance
B. Senior User
C. Corporate or Programme Management
D. Reject Support
Answer: A

Q: 2
Which of the following activities is the Executive responsible for?
A. Ensure the desired outcome of the project is specified
B. Responsible for the benefits review plan
C. Assess and update the Business Case at the end of each stage
D. Responsible for the Benefits Review Plan post project
Answer: B

Q: 3
Scenario
A central government department, the Ministry of Food Hygiene (MFH), faces increasing pressure to cut costs, better manage suppliers' performance and reduce the confusion caused by inadequate internal controls, outdated standards and outdated technology. External consultants were employed to conduct a feasibility study to identify options to address the problems, and the likely costs and benefits. The following options were considered:
Do nothing.
Re-engineer selected business functions. Outsource selected business functions.
The feasibility study concluded that there was a case for outsourcing the MFH Information Technology
Division and the Facilities Division (maintenance of buildings and grounds). The recommendations were:
One service provider should be contracted to provide the services currently provided by the Information Technology Division and the Facilities Division.
A 10-year service contract should be agreed with the selected service provider.
The feasibility study developed high-level designs of the current organization, processes, systems and operating models, plus an outline Business Case for the required project. The external consultants also made the following recommendations for the management of the project:
Use PRINCE2.
Set up the project with 4 management stages:
Stage 1. Standard PRINCE2 initiation activities.
Stage 2. Create detailed designs (future organization, processes, systems and operating models) and the service level agreement between MFH and the future service provider.
Stage 3. Request and evaluate proposals, select service provider and agree contract.
Stage 4. Transfer equipment and staff, transfer responsibility for service provision and run trial period.
Initial estimates indicated that the project would cost £2.5m and take two years to complete. MFH senior management agreed that there was a case for outsourcing, and accepted the recommendations as a basis for the project. There is an expected saving of £20m over 10 years.
The Outsourcing project has completed the Starting up a Project process and is now in the initiation stage. Because of the strategic importance of the project, the MFH Chief Executive Officer has taken the role of Executive. A PRINCE2-experienced Project Manager has been appointed from within MFH. Staff within the business functions being outsourced will work with the external consultants who conducted the feasibility study to define the detailed designs.
Which 2 statements should be recorded under the Major risks heading?
A. Due to market conditions a suitable service provider may not be found, possibly leading to premature closure of the project.
B. Owing to employment contract changes staff may resist outsourcing, which would make it difficult to transfer staff to the selected service provider.
C. MFH's operations may be reduced and the 1a-year contract may not achieve its estimated value of £80m, which would reduce the service provider's profit.
D. The initial estimates, taken from the feasibility study report, indicate that the project will take two years to complete, which means that the business problems would remain for this period.
E. The management stages recommended by the consultants may not be appropriate, resulting in confusion in planning.
Answer: B, D

Q: 4
Which of the following represents the four key characteristics a good Project board should display?
A. Authority, Credibility, Commitment, Availability
B. Authority, Credibility, Delegation, Availability
C. Authority, Availability, Connections, Delegation
D. Authority, Credibility, Connections, Delegation
Answer: B

Q: 5
In which Management product would the Project Board specify where the authority for change requests lies?
A. Risk Management Strategy
B. Quality Management Strategy
C. Communication Strategy
D. Configuration Management Strategy
Answer: D

Q: 6
Which of the following statements is False regarding the Risk Management Strategy?
A. It captures and maintains all relevant information on identified threats and opportunities
B. It documents the risk tolerances
C. It documents the approach to risk
D. It identifies responsibilities towards risk for the project
Answer: A

Q: 7
There are four steps in the Risk Management procedure, what are they?
A. Identify, Assess, Resource, Implement
B. Identify, Evaluate, Resource, Implement
C. Identify, Assess, Plan, Implement
D. Identify, Evaluate, Plan, Implement
Answer: C

Q: 8
Which of the following risk responses can be used for either an opportunity or a threat?
A. Reduce
B. Share
C. Reject
D. Enhance
Answer: B

Q: 9
Which of the following reports does not contain any information on risk?
A. Issue Report
B. Highlight report
C. Lessons Report
D. End Stage Report
Answer: A

Q: 10
Which of the following statements best describes what a risk owner is?
A. Best placed to keep an eye on the risk
B. Carry out the response actions to a risk
C. Responsible for management, monitoring and control of all aspects of a risk
D. Reports to the project manager regularly on the status of a risk
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved