Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

PRINCE2 PRINCE2 Exam - Cheat-Test.com

Free PRINCE2 Sample Questions:

1.In PRINCE2 what product is used to define the information that justifies the setting up, continuation or termination of the project?
A. Project Initiation Document
B. Business Case
C. End Stage Approval
D. Project Brief
Answer: B

2.Which product keeps track of Requests For Change .?
A. Request Log
B. Daily Log
C. Quality Log
D. Issue Log
Answer: D

3.What provision in Planning can be made for implementing Requests for Change?
A. Project and stage tolerances
B. Contingency plans
C. A Change Budget
D. Adding a contingency margin to estimates
Answer: C

4.Fill in the missing phrase from"a project is a man agement environment that is created for the purpose of delivering one or more business products according to......"
A. TheCustomer'sNeds
B. An Agreed Contract
C. The Project Plan
D. A specified Business Case
Answer: D

5.In what sequence would the (a) Project Initiation Document, (b) the Project Mandate and (c) the Project Brief appear in a PRINCE2 project?
A. a, b, c
B. b, c, a
C. c, a, b
D. c, b, a
Answer: B

6.Which would require the production of an Exception Report?
A. When a Project Issue is received
B. When a Project Board member raises a complaint
C. When a Request For Change or Off-Specification has been received
D. When the current forecasts for the end of the stage deviate beyond the delegated tolerance bounds
Answer: D

7.Which statement is NOT a fundamental principle of" Closing a Project"? "A clear end to a project"
A. provides a useful opportunity to take stock of achievements
B. provides an opportunity to ensure that all unachieved goals and objectives are identified
C. provides the opportunity to evaluate achievement of all the expected benefits
D. is always more successful than the natural tendency to drift into operational Management
Answer: C

8.What is the more common term used in PRINCE2 for"deliverable"?
A. Item
B. Package
C. Product
D. Component
Answer: C

9.Which of these items does NOT involve the Project Board?
A. Exception Assessment
B. Highlight Reports
C. Project Closure
D. Work Package Authorisation
Answer: D

10.What name is given to the permissible deviation from a plan allowed without immediate reporting to the Project Board?
A. Allowance
B. Contingency
C. Concession
D. Tolerance
Answer: D

11.What other control is closely linked with configuration management?
A. Risk Management
B. Project Closure
C. Change Control
D. Project Initiation
Answer: C

12.Which of these processes does NOT trigger the Planning (PL) process?
A. Starting Up a Project (SU)
B. Initiating a Project (IP)
C. Managing Stage Boundaries (SB)
D. Controlling a Stage (CS)
Answer: D

13.In a Product Breakdown Structure what category of product is a Highlight Report?
A. Quality
B. Specialist
C. Technical
D. Management
Answer: D

14.If, after a Quality Review Follow-up Action, an error is still not resolved, what action should be taken?
A. An Exception Report is made
B. A Project Issue is raised
C. An Exception Memo is raised
D. The review is reconvened
Answer: B

15.Which of the following is NOT a PRINCE2 definition of a project?
A. Has an organisation structure
B. Produces defined and measurable business products
C. Uses a defined amount of resources
D. Uses a defined set of techniques
Answer: D

16.What environment does PRINCE2 assume?
A. A fixed-PRICE contract
B. A Customer/Supplier environment
C. A specialist environment
D. A third-party environment
Answer: B

17.Which feature of PRINCE2 tells the Project Manager where a product is, what its status is and who is working on it?
A. Work Package
B. Product Description
C. Checkpoint Report
D. Configuration Management
Answer: D

18.In "Closing a Project" (CP) the project files are archived. What is the explanation given for this?
A. To provide useful lessons to future projects
B. Never throw anything away.
C. This material may be needed by Programme Management
D. To permit any future audit of the project's actions
Answer: D

19.Which of the following statements is FALSE? Project Managers using PRINCE2 are encouraged to...
A. Establish terms of reference as a prerequisite to the start o f the project
B. Use a defined structure for delegation, authority and communication
C. Divide the project into manageable stages for more accurate planning
D. Provide brief reports to management at regular meetings
Answer: D

20.Which of these is NOT a valid Risk Management action?
A. Prevention
B. Denial
C. Reduction
D. Transference
Answer: B

21.Which one of these is NOT a PRINCE2 Component?
A. Plans
B. Controls
C. Work Package
D. Configuration Management
Answer: C

22.Which document lists the major products of a plan with their key delivery dates?
A. Product Outline
B. Product Breakdown Structure
C. Checkpoint Report
D. Product Checklist
Answer: D

23.The configuration of the final deliverable of the project is
A. The sum total of its products
B. The interim products
C. Its product description
D. The single end-product
Answer: A

24.Which part of a product lifespan is not part of a project life cycle in the eyes of PRINCE2?
A. The change-over to operational use of the product
B. Assessment of the value of the product after a period of use
C. The specification of the product
D. Finalisation of the business case
Answer: B

25.What is the first job carried out on receipt of a new Project Issue?
A. Allocation of priority
B. Logging
C. Decision on what type of issue
D. Impact Analysis
Answer: B

26.Which of these statements is FALSE?
A. The Project Plan is an overview of the total project.
B. For each stage identified in the Project Plan, a Stage Plan is required.
C. An Exception Plan needs the approval of the next higher level of authority.
D. A Team Plan needs approval by the Project Board.
Answer: D

27.Which of the following statements is FALSE?
A. Customer quality expectations should be discovered in the process "Starting Up a Project"
B. Acompany'sQMSbecomespartofPRINCE2
C. PRINCE2 may form part of a company's QMS
D. The Stage Plan describes in detail how part of the Project Plan will be carried out
Answer: B

28.Which one of these statements describes the true purpose of Acceptance Criteria?
A. A justification for undertaking the project based on estimated costs and anticipated benefits.
B. A measurable definition of what must be done for the final p roduct to be acceptable to the Customer.
C. To provide a full and firm foundation for the initiation of a project.
D. To triger 'Starting up a Project'.
Answer: B

29.How often does PRINCE2 recommend that open Project Issues should be reviewed?
A. Weekly
B. At Exception Assessments
C. At Checkpoint Meetings
D. On a regular basis
Answer: D

30.What other product is reviewed at the end of each stage apart from the Business Case and Project Plan?
A. The Project Mandate
B. The Team Plan
C. The Risk Log
D. The Project Brief
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved