Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

PMI PMI-100 Exam - Cheat-Test.com

Free PMI-100 Sample Questions:

Q: 1
Which of the following is an output of Define Scope?
A. Project document updates
B. Project management plan
C. Scope baseline
D. Product analysis
Answer: A

Q: 2
What is an output of Control Scope?
A. Accepted deliverables
B. Work performance measurements
C. Requirements documentation
D. Work performance information
Answer: B

Q: 3
The decomposition technique is used to do which of the following?
A. Subdivide the estimated costs of individual activities
B. Subdivide project deliverables and project work into smaller, more manageable components
C. Relate the work packages to the performing organizational units
D. Shorten the project schedule duration and the amount of resources needed
Answer: B

Q: 4
A project manager needs the project team to make a group decision. Which of the following is a method that can be used to reach a group decision?
A. Expert judgment
B. Majority
C. SWOT analysis
D. Brainstorming
Answer: B

Q: 5
Decomposition is a tool and technique used in which of the following?
A. Define Scope and Define Activities
B. Collect Requirements and Estimate Activity Resources
C. Create WBS and Define Activities
D. Create WBS and Estimate Activity Duration
Answer: C

Q: 6
Which of the following is a tool or technique of the Collect Requirements process?
A. Group decision making techniques
B. Project management information system
C. Alternative identification
D. Communication requirement analysis
Answer: A

Q: 7
Which of the following is an input to Collect Requirements?
A. Stakeholder register
B. Requirements documentation
C. Prototypes
D. Organizational process assets
Answer: A

Q: 8
The use of group creativity techniques as a tool and technique is done in which of the following processes?
A. Plan Quality
B. Collect Requirements
C. Define Scope
D. Perform Quality Control
Answer: B

Q: 9
Which is an input to the Collect Requirements process?
A. Requirement documentation
B. Organizational process assets
C. Requirements management plan
D. Stakeholder register
Answer: D

Q: 10
Which of the following can be used to track the requirements throughout the project life cycle?
A. Requirements traceability matrix
B. Scope management plan
C. Project charter
D. Work breakdown structure
Answer: A

Q: 11
Which of the following is not true for a Responsibility Assignment Matrix (RAM):
A. Defines what project member is responsible for each activity
B. Defines all people associated with each activity
C. Defines responsibilities for each WBS component
D. All of the other alternatives apply
Answer: D

Q: 12
Giving a part of project work to a contractor is an example of:
A. risk assumption
B. risk assignment
C. risk delegation
D. risk deflection
E. risk mitigation
Answer: D

Q: 13
Given the following estimates: Optimistic 3 days, Pessimistic 9 days, and most likely 6 days, what is the PERT weighted average?
A. 6.1
B. 6.3
C. 6
D. 4
Answer: C

Q: 14
Management reserves are normally defined as a % of the total budget. As a project progresses, the project manager wants the $ value of management reserve to , whereas the customer wants the management reserve to ________.
A. Increase, increase.
B. Increase, decrease.
C. Remain the same, return to customer.
D. Decrease, increase.
E. Decrease, decrease.
Answer: C

Q: 15
The project manager has, as a prime responsibility, to assure proper integration of activities. In which organizational form does the project manager probably have the easiest time in integrating work?
A. Matrix
B. Pure project
C. Coordinator
D. Classical
E. Expediter
Answer: B

Q: 16
Formal written correspondence is mandated in which of the following situations:
A. Client requests additional work not covered under contract
B. None of the other alternatives apply
C. Both 1) Client requests additional work not covered under contract, and 2) Project manager calls a meeting.
D. Project manager calls a meeting
E. Product undergoes casual in-house testing
Answer: A

Q: 17
Smoothing out resource requirements from period to period is called resource ________.
A. None of the other alternatives apply.
B. Leveling.
C. Quantification
D. Partitioning
E. Allocation.
Answer: B

Q: 18
You are a project manager for Cinema Snicker Productions. Your company specializes in producing comedy films for the big screen. Your latest project has just been completed and accepted. You've been given your next project, which starts right away. Which of the following statements is true?
A. This project ended due to integration because it was completed and accepted.
B. This project ended due to extinction because it was completed and accepted.
C. This project ended due to integration because it was completed and accepted and the project manager moved on to a new project.
D. This project ended due to addition because it was completed and accepted and archived into the company's catalog of available films.
Answer: B

Q: 19
Which is a valid response to negative risks?
A. mitigation
B. Enhance
C. Exploit
D. Share
Answer: A

Q: 20
Project leadership requires that the project manager pay attention simultaneously to the:
A. Time, cost and performance deliverables
B. Tasks to be performed and needs of the team
C. Quantity and quality of the work to be performed
D. All of the other alternatives apply
E. Efficiency and effectiveness of the team
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved