Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

PMI PMI-002 Exam - Cheat-Test.com

Free PMI-002 Sample Questions:

Q: 1
You are the project manager for the Development Corporation. You are reviewing the scope statement for the Clinton School District Indexing System project. The Development Corporation will provide online indexing system for the Clinton School Library.
The system is for safe information research, retrieval, and collection for the students in the Clinton school district. Your project sponsor tells you that it is likely that the Development Corporation will identify a consultant with a proven background in Library science to develop the key metrics to implement in the indexing software and to ensure correct alerts are generated when inappropriate searching is performed.
Based on the project sponsor's information, which tool will the company rely on to assist with identifying the software program's key metrics?
A. Planned value
B. Parametric modeling
C. The consultant's knowledge in Library Science
D. Paralingual
Answer: C

Q: 2
Martha is the project manager for her organization. She and the project team are operating under a tight constraint for the schedule. Martha elects to allow some of the phases of the project life cycle to overlap for schedule compression. What is this process called?
A. Float
B. Resource leveling
C. Fast tracking
D. Crashing
Answer: C

Q: 3
You are the project manager for your organization. The resources that you'll be using on your project are part of a union. The union representatives inform you that you may only utilize union labor on your project for a maximum of 25 hours per week. What approach will you need to do to reveal over utilization of the union resources?
A. Fast tracking
B. Critical path method
C. Critical chain method
D. Resource leveling
Answer: D

Q: 4
You are the project manager for your organization and are planning the project work with your project team. You are currently breaking down the project scope into work packages to determine an accurate time and cost estimate. What document are you and the project team creating?
A. Project scope
B. Work breakdown structure
C. Code of accounts
D. Project management plan
Answer: B

Q: 5
The GYG Organization would like to start a new project to create new software. They'd like to take a formal approach to project management for this project. What document should they first create for this formal project?
A. Project charter
B. Project management plan
C. Requirements document
D. Preliminary project scope statement
Answer: A

Q: 6
Which of the following best describes the study of the results of project actions over time to reveal patterns and expectations of future results?
A. Monte Carlo analysis
B. Trend analysis
C. Mitigation
D. Present value
Answer: B

Q: 7
Your project is to implement a new operating system for all of the workstations in your company's network. Every workstation must have the new operating system as part of an organization-wide mandate. Many users are not happy with this decision and are resisting the change. Some of the users are complaining that they do not want the operating system at all.
What type of stakeholders are these users?
A. Con stakeholders
B. End-users
C. Customers
D. Negative stakeholders
Answer: D

Q: 8
Of the following, which best describes how the project managers can utilize the organizational chart?
A. It helps project managers to identify the reporting relationships among the project team, management, and other key stakeholders.
B. The organizational chart identifies training needs of the project team.
C. It identifies performance reports.
D. It helps the project manager identify the reasoning behind the decisions made.
Answer: A

Q: 9
You are the project manager for a merchandising chain. The company wants to sell tee shirts, mugs, pens, and other novelty items with the Winter Olympics logo. The company estimates $100,000 for the programmer, web designer, and graphic artist. What does the $100,000 represent?
A. Labor cost
B. Planned value
C. Sunk cost
D. Present value
Answer: A

Q: 10
When is earned value used on a project?
A. During monitoring and controlling
B. During project execution
C. From project initiation to project closure
D. At each project milestone
Answer: C

Q: 11
Your organization hosts a conference every year for graphic artists. This year the only time that the conference center has opened is August 10-14. Artists will be coming from all over the world for these days of training to learn about new products, to network with other artists, and to enjoy the conference activities. What about this conference signals to you that this is a project?
A. This is not a project, as your organization completes this conference every year.
B. The market window for the conference is temporary.
C. Your organization does this project every year.
D. The different people that will be attending the conference may not be the same as the audience last year.
Answer: B

Q: 12
The project manager compares the status of the marketing campaign for the new sleep drug with that of the campaign of the competitor's sleep drug. The project manager discovered the competitor had a 35 percent increase in sales for its drug. What is the technique the project manager is using called?
A. Cost performance index
B. Bottom-up estimating
C. Value analysis
D. Benchmarking
Answer: D

Q: 13
You have completed a project for a client at his facility. The project has lasted for 18 months and you have generated many reports, plans, change request forms, and other documents about the project work. What should you do with the project documentation?
A. Destroy it, as this information is relevant to the client.
B. Give it to the client for his information.
C. Leave it as is for the client to destroy or archive.
D. Archive it as part of your organization's process assets.
Answer: D

Q: 14
A change has been proposed to Gary's project. As part of the change control system, Gary needs to inspect the change's impact on all of the project's knowledge areas before approving the change. What is this inspection of the change's impact on each knowledge area called?
A. Configuration management
B. Scope change control
C. Knowledge management
D. Integrated change control
Answer: D

Q: 15
Which one of the following best describes operations and not a project?
A. Planned, executed, and controlled
B. Constrained by limited resources
C. Performed by people
D. Ongoing and repetitive
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved