Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

PMI PMI-001 Exam - Cheat-Test.com

Free PMI-001 Sample Questions:

1. Which of the following represents the BEST process to accomplish resource planning?
A. Identifying the required resources in the project charter
B. Identifying the available resources and allocate them to all activities in the current phase of the project.
C. Identifying the required resources and allocate them to all project activities.
D. Identifying the resources that performed past similar projects, and allocate them to all project activities
E. None of the above
Answer: C

2. When preparing the probability distribution of cost outcomes for a project, what is the estimate with a 15% probability of being exceeded approximately one standard deviation ___________?
A. Above the mean.
B. Below the mean.
C. Below the median.
D. Above the median.
Answer: A

3. What would be the cost performance index if BCWP =350, ACWP = 400, and BCWS = 325?
Note:Budgeted Cost of Work Performed (BCWP), Actual Cost of Work Performed (ACWP) and
Budget Cost of Work Schedule (BCWS)
A. 0.813
B. 1.078
C. 1.143
D. 0.875
Answer: D

4. Which technique would you be using if you analyze which sequence of activities has the least amount of flexibility when you need to predict project duration?
A. Critical path
B. Dependency diagramming
C. PERT
D. Gantt chart
E. Monte Carlomethod
Answer: A

5. Which of the following is illustrated by a resource histogram?
A. The expected requirements for critical path activities.
B. The expected resource usage by time period.
C. The resource assignments by work package.
D. The resource assignments by activities.
E. All of the above.
Answer: B

6. Which of the following describes Fast Tracking?
A. Circumventing loopholes.
B. Developing workarounds for previous problems.
C. Increased project risk.
D. Getting people to work longer hours in overtime.
E. Meeting schedule objectives by adding resources.
Answer: C

7. Which of the following are included in cost control? (Choose all that apply.)
A. Informing stakeholders of changes.
B. Preparing cost estimates.
C. Recording appropriate changes to the cost baseline.
D. Monitoring cost performance.
Answer: A, C, D

8. Which of the following statements depicts the key difference between contract close-out and administrative closure?
A. Contract close-out formalizes project completion.
B. Contract close-out includes product verification.
C. Contract close-out includes updating records with final results.
D. Administrative closure includes procurement audits.
E. None of the above.
Answer: B

9. Which of the following factors are NOT included in cost control?
A. Preparation of cost estimates.
B. Informing stakeholders of changes.
C. Monitoring cost performance.
D. Recording appropriate changes to the cost baseline.
Answer: A

10. Where does comparing actual to baseline schedules, examining the statement of work, understanding cost overruns, and assessing risk all occur?
A. Stakeholder meeting.
B. Resource leveling activity.
C. Project audit.
D. Contract negotiation.
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved