Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

The Open Group OG0-093 Exam - Cheat-Test.com

Free OG0-093 Sample Questions:

1. According to TOGAF, which of the following are the architecture domains that are commonly accepted subsets of an overall enterprise architecture?
A. Application, Business, Data, Technology
B. Capability, Segment, Strategic
C. Context, Definition, Governance, Transformation
D. Definition, Realization, Transition, Vision
Answer: A

2. Which one of the following statements about the structure of the TOGAF 9 document is true?
A. Part I describes the TOGAF approach to Enterprise Architecture
B. Part II describes the definitions of terms used and the changes between versions of TOGAF
C. Part III describes requirements management and is considered to be the core of TOGAF
D. Part IV describes the ADM: a collection of guidelines and techniques used in TOGAF 9
Answer: A

3. According to TOGAF, which one of the following best describes an enterprise architect ure?
A. An architecture of a commercial organization
B. An architecture that consists of more than one subsidiary company
C. An architecture that crosses multiple systems, and multiple functional groups within the enterprise
D. The highest level of architecture that can be achieved in a given organization
Answer: C

4. In TOGAF, what is the difference between an artifact and a deliverable?
A. An artifact contains one or more deliverables
B. Artifacts and deliverables are synonymous; there is no differe nce between them
C. Deliverables are prepared by the Project Manager, whereas artifacts are defined by the Architect
D. Deliverables are reusable, whereas artifacts are unique to a given architecture project
E. Deliverables are specified as contractual outputs from a project, whereas artifacts are not
Answer: E

5. Which one of the following lists the main components within the TOGAF Architecture Repository?
A. Organizational Metamodel, Architecture Capability, Architecture Landscape, Best Practices, Re ference Library, Compliance Strategy
B. Architecture Metamodel, Organizational Capability Model, Application Landscape, SIB, Reference Library, Governance Model
C. Business Metamodel, Architecture Capability, Architecture Landscape, SIB, Reference Library, Governance Log
D. Architecture Metamodel, Architecture Capability, Architecture Landscape, SIB, Reference Library, Governance Log
Answer: D

6. According to the TOGAF Document Categorization Model, which category describes a technique that is referenced by processes categorized as TOGAF Core and TOGAF Mandated?
A. TOGAF Guidelines and Techniques
B. TOGAF Recommended
C. TOGAF Supporting
D. TOGAF Extension
Answer: B

7. Which of the following reasons best describes why the ADM numbering scheme for ve rsioning output is an example and not mandatory?
A. To show the evolution of deliverables
B. To permit adaptation as required
C. To enable use with the Architecture Content Framework
D. To support change management
Answer: B

8. According to TOGAF, where should architecture governance artifacts be stored?
A. In the Integrated Information Infrastructure Reference Model
B. In the Standards Information Base
C. In the Foundation Architecture
D. In the Architecture Repository
Answer: D

9. Which one of the following best describes the implications of TOGAF being a generic framework?
A. The organization must utilize an architecture tool in order to tailor the templates for use
B. It must be adapted to satisfy organization specific requirements
C. It can be utilized by most enterprises without further customization
D. It can only be used for enterprise level architecture projects
E. It should only be employed under the supervision of highly trained consultants
Answer: B

10. Which of the following is the architecture domain that describes the logical software and hardware capabilities?
A. Application Architecture
B. Business Architecture
C. Data Architecture
D. Technology Architecture
Answer: D

11. Which section of the TOGAF document describes the processes, skills and roles to establish and operate an architecture function within an enterprise?
A. Part II: Architecture Development Method
B. Part III: ADM Guidelines and Techniques
C. Part IV: Architecture Content Framework
D. Part VI: TOGAF Reference Models
E. Part VII: Architecture Capability Framework
Answer: E

12. Which one of the following is NOT an element of an architecture framework?
A. A common vocabulary
B. A list of recommended standards
C. A method for designing an information system in terms of building blocks
D. A set of structures which can be used to develop a broad range of architectures
E. A system development lifecycle method for software engineering
Answer: E

13. Which one of the following describes classification methods for architecture and solution artifacts within the Architecture Repository?
A. Architecture Landscape
B. Architecture Vision
C. Enterprise Continuum
D. Governance Log
E. Standards Information Base
Answer: C

14. Complete the sentence. To promote effective architectural activity within the enterprise, TOGAF 9 recommends the establishment of a(n) _____
A. Enterprise Architecture Capability
B. IT Governing Board
C. Program Management Office
D. Quality Assurance department
E. Service Management department
Answer: A


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved