Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

The Open Group OG0-091 Exam - Cheat-Test.com

Free OG0-091 Sample Questions:

Q: 1
Complete the sentence. All of the following are parts of the conceptual structure of the TOGAF Architecture Governance Framework, except______
A. Content
B. Context
C. Process Flow Control
D. Repository
E. Vision
Answer: E

Q: 2
Which one of the following is the practice by which the enterprise architecture and other architectures are managed and controlled at an enterprise level?
A. Architecture governance
B. Corporate governance
C. IT governance
D. Technology governance
E. The program management office
Answer: A

Q: 3
Which of the following best describes capability based planning?
A. A business planning technique that focuses on business outcomes
B. A business planning technique that focuses on horizontal capabilities
C. A business planning technique that focuses on vertical capabilities
D. A human resource planning technique that focuses on capable architects
Answer: A

Q: 4
According to TOGAF, which one of the following best describes an enterprise architecture?
A. An architecture of a commercial organization
B. An architecture that consists of more than one subsidiary company
C. An architecture that crosses multiple systems,and multiple functional groups within the enterprise
D. The highest level of architecture that can be achieved in a given organization
Answer: C

Q: 5
According to TOGAF, where should architecture governance artifacts be stored?
A. In the Integrated Information Infrastructure Reference Model
B. In the Standards Information Base
C. In the Foundation Architecture
D. In the Architecture Repository
Answer: D

Q: 6
Which one of the following best describes a primary use of the Architecture Vision document?
A. A checklist for compliance reviews
B. An evaluation tool to select vendors to conduct a proof of concept demonstration
C. A tool for calculation detailed cost estimates
D. A tool for project planning the implementation activities
E. A tool for selling the benefits of the proposed capability to stakeholders
Answer: E

Q: 7
Which one of the following describes a purpose of an Architecture Compliance review?
A. To define the capabilities of the organization
B. To communicate the technical readiness of the project
C. To evaluate the readiness of the organization to undergo change
D. To produce a new Request for Architecture Work
Answer: B

Q: 8
Which one of the following is the most relevant model for use in Phase C, Application Architecture?
A. The ARTS data model
B. The Integrated Information Infrastructure Reference Model
C. The Resource-Event-Agent model
D. The STEP framework
E. The TOGAF Technical Reference Model
Answer: B

Q: 9
In Phase G, what document establishes the connection between the architecture organization and the implementation organization?
A. Architecture Contract
B. Architecture Landscape
C. Architecture Roadmap
D. Requirements Impact Statement
E. Transition Architecture
Answer: A

Q: 10
Which of the following is a technique recommended by TOGAF to help identify and understand requirements?
A. Architecture Maturity Models
B. Business Scenarios
C. Gap Analysis
D. Mind Maps
E. SWOT Analysis
Answer: B

Q: 11
Complete the sentence. All of the following are sections of the recommended template for defining Architecture Principles, except______
A. Name
B. Statement of Principle
C. Rationale
D. Enforcement Policy
E. Implications
Answer: D

Q: 12
According to TOGAF, which of the following is the usual approach for developing the Baseline Business Architecture if no architecture or few architecture assets exist?
A. Bottom up
B. Envisioning
C. Extesive
D. Refactoring
E. Top down
Answer: A

Q: 13
Which of the following is the architecture domain that describes the logical software and hardware capabilities?
A. Application Architecture
B. Business Architecture
C. Data Architecture
D. Technology Architecture
Answer: D

Q: 14
Which one of the following lists the main components within the TOGAF Architecture Repository?
A. Organizational Metamodel, Architecture Capability, Architecture Landscape, Best Practices, Reference Library, Compliance Strategy
B. Architecture Metamodel, Organizational Capability Model, Application Landscape, SIB, Reference Library, Governance Model
C. Business Metamodel, Architecture Capability, Architecture Landscape, SIB, Reference Library, Governance Log
D. Architecture Metamodel, Architecture Capability, Architecture Landscape, SIB, Reference Library, Governance Log
Answer: D

Q: 15
What level of the Architecture Landscape provides a long-term summary view of the entire enterprise?
A. Capability Architecture
B. Operational Architecture
C. Segment Architecture
D. Strategic Architecture
E. Tactical Architecture
Answer: D

Q: 16
In which ADM phase are the business principles, business goals and strategic drivers first validated?
A. Preliminary Phase
B. Phase A
C. Phase B
D. Phase H
E. Requirements Management Phase
Answer: B

Q: 17
What class of architecture information within the Architecture Repository defines processes that support governance of the Architecture Repository?
A. Architecture Capability
B. Architecture Landscape
C. Architecture Metamodel
D. Governance Log
E. Reference Library
Answer: A

Q: 18
Complete the sentence. The Architecture Board is typically responsible and accountable for achieving all of the following goals except_____
A. ensuring consistency between sub-architectures
B. approving the strategic business plans proposed by individual organization units within the enterprise
C. enforcement of architecture compliance
D. identifying and approving components for reuse
E. providing the basis for all decision-making with regard to changes to the architecture
Answer: B

Q: 19
Which section of the TOGAF document describes the processes, skills and roles to establish and operate an architecture function within an enterprise?
A. Part Ⅱ: Architecture Development Method
B. Part Ⅲ: ADM Guidelines and Techniques
C. Part Ⅳ: Architecture Content Framework
D. Part Ⅵ: TOGAF Reference Models
E. Part Ⅶ: Architecture Capability Framework
Answer: E

Q: 20
Which one of the following is a key objective of Phase A of the TOGAF ADM?
A. To create a roadmap that describes the evolution of the architecture over time
B. To prepare a Solution Architecture for the enterprise
C. To define an IT Strategy that maps out the technology infrastructure
D. To allocate the resources needed to implement the architecture project
E. To articulate an Architecture Vision
Answer: E


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved