Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

The Open Group OG0-081 Exam - Cheat-Test.com

Free OG0-081 Sample Questions:

1. 1.CA.1: All of the following elements are required in the Application Architecture Baseline Document except ____.
A. architecture models of the candidate system(s)
B. business and organization units supported
C. precedent and successor applications
D. owner(s) or business unit(s) responsible for requirements
E. hardware and software platforms used
Answer: A

2. 1.CA.6: Which of the following would be a potential downstream use of the qualitative criteria for the application architecture
A. managing code quality
B. generating service level agreements
C. regression testing
D. gap analysis
E. All of the above
Answer: B

3. 1.D.2: The TOGAF Technical Reference Model _____.
A. is intended as an example and should be tailored to the organization's needs
B. must be used "as is" for developing comprehensive architecture models
C. contains several industry specific frameworks
D. is intended to contain the Enterprise Continuum
E. contains only solution building blocks
Answer: A

4. 1.P.3: Which of the following statements about architecture principles is most true?
A. Architecture principles must be tailored to the requirements of a given architecture project
B. Architecture principles are intended to be enduring and seldom amended
C. Architecture principles cannot transcend the organization's business strategies and objectives
D. Executive Management can define principles as a means of enforcing compliance to its policies and rules
E. Due to their sensitive nature, architecture principles should be kept confidential
Answer: B

5. 1.E.2: During Phase E - Opportunties and Solutions, a gap analysis can be used to compare the ____ between the as-is and the to-be architecture.
A. requirements
B. Solution Building Blocks
C. Architecture Building Blocks
D. business functions
E. standards
Answer: D

6. 1.F.1: What is the objective of Phase F?
A. To establish the IT Governance framework that will be used to direct deployment.
B. To sort the implementation projects into priority order for implementation and migration.
C. To implement change management processes that will be used to manage the implementation projects.
D. To validate the architecture vision.
E. All of these tasks
Answer: B

7. 1.G.1: What are the key inputs to Phase G - Implementation Governance?
A. reusable solution building blocks
B. statement of architecture work
C. request for architecture work
D. all of these items
E. impact analysis
Answer: D

8. 1.H.1: As the ADM cycle is completed for a given architecture program, the architecture staff is responsible for ____.
A. Project planning
B. Final appraisal of the implemented architecture
C. Ongoing monitoring of business and technology changes related to the architecture work
D. Implementation Governance
E. Internal marketing of the solution
Answer: C

9. 1.R.1: When can new requirements be added to the requirement management repository?
A. during each phase of the ADM
B. at the Architecture Vision phase
C. anytime during Phases A through D
D. only upon completion of a business scenario
E. when submitting the Request for Architecture Work
Answer: A

10. 2.5: Who usually initiates a Request for Architecture Work?
A. the sponsoring organization
B. the architecture organization
C. the CIO/CTO
D. the architecture governance board
E. senior management
Answer: A

11. 2.18: A Technical Architecture Report should contain all of these items except ___.
A. requirements traceability analysis
B. project impact analysis
C. technology architecture models
D. technical specification for each building block
E. gap analysis report
Answer: B

12. 2.23: The final version of an Impact Analysis should contain all of the following except _____.
A. prioritized projects
B. enhanced budget forecasts
C. time ordered sequencing
D. Implementation recommendations
E. measures of effectiveness
Answer: B

13. 3.1.1: Which of the following would be a good example of an infrastructure application?
A. Virtual Private Network
B. System and Network Management system
C. e-Mail
D. Office (desktop) software
E. All of these
Answer: E

14. 3.1.3: In the high level Technical Reference Model ____.
A. all of these
B. the application directly communicates to the outside environment
C. the application communicates with the application platform through the communications infrastructure interface
D. it is possible to analyze performance crtieria
E. the communication infrastructure is very diverse
Answer: E

15. 4.1.4: The Architecture Continuum _____ the Solutions Continuum.
A. drives
B. is driven by
C. is designed to satisfy
D. is based on
E. guides and supports the evolution of
Answer: E

16. 5.2: The U.S. Department of Defense C4ISR Architecture framework (now DODAF) provides an integrated architecture model with three views. Which of these sets of views is provided?
A. logical, physical, financial
B. operational, technical, systems
C. logical, physical, operational
D. strategic, tactical, operational
E. strategic, systems, operations
Answer: B

17. 6.1.1: Which of the following is not true about the nature of governance?
A. All of these are characterisitics of governance.
B. Provides guidance on the effective use of resources to achieve the organization's strategic objectives
C. Ensure that all actions and related decisions are available to be examined by authorized parties
D. All decisions taken, processes used and their implementation will not be allowed to create unfair advantage to any one particular party.
E. All involved parties have a commitment to adhere to procedures, processes and authority structures established by the organisation.
Answer: A

18. 6.2.2: In TOGAF's Architecture Governance organizational structure, which group is chiefly responsible for deployment and operations?
A. domain architects
B. IT service management
C. Chief Information Officer/Chief Technology Officer
D. program management office
E. technical support
Answer: B

19. 1.A.2: Typically, business goals and drivers have already been established and need only be validated. If this is not true, what process should be followed?
A. Resequence the project to occur later in the overall program
B. The team should work with the project sponsor to create a set of goals and objectives and to validate those goals and objectives with top management
C. The project team should create a set of placeholder goals and objectives
D. Place the project on hold until a suitable set of business goals and objectives can be defined by top management
E. Benchmark with a similar, noncompeting organization, and adopt their best practices for business goals and objectives
Answer: B

20. 1.A.5: During the Architecture Vision phase, what would be a typical source of enterprise wide constraints?
A. The results of a detailed gap analysis
B. The project plan for the given architecture activity
C. External benchmarks
D. The organization's business and architecture principles
E. The architecture contract
Answer: D

21. 1.B.3: In Phase B, which of the following is least appropriate as a common modelling approach used to capture, model, and analyze a given viewpoint?
A. Project Impact Analysis
B. Organization structure modelling
C. Business functions and services modelling
D. Business process modelling
E. Correlation of organization and function matrix
Answer: A

22. 1.P.1: Which of the following is not an objective of the Preliminary Phase (Framework and Principles) of the ADM?
A. Scope the architecture work
B. To create a vision for a proposed architecture cycle
C. To establish a process for confirming the fitness for purpose of the defined framework.
D. To determine the "architecture footprint" for the organization
E. To evaluate criteria for selecting tools
Answer: B

23. 1.P.2: Who creates and approves the architecture principles that are defined during the Preliminary Phase?
A. the governing body that will oversee the architecture work
B. the executive sponsor
C. Corporate legal counsel
D. Chief Information Officer
E. the architecture team that is responsible for the work items
Answer: A

24. 1.CD.4: Once the data architecture model(s) have been completed, the next step in the Data Architecture phase is to ____.
A. normalize the schemas
B. create detailed schemas
C. select data architecture building blocks
D. use a CRUD matrix to relate data operations to business functions
E. create data definition modules to implement the architecture
Answer: C

25. 1.CD.4: Once the data architecture building blocks have been selected, the next step in the Data Architecture phase is to ____.
A. use a CRUD matrix to relate data operations to business functions
B. conduct a checkpoint review with stakeholders to validate the data models and building blocks
C. create data definition modules to implement the architecture
D. perform a gap analysis to highlight omitted or unneeded data
E. define the Baseline Data Architecture
Answer: B

26. 1.CD.4: Once the data architecture model(s) have been completed, the next step in the Data Architecture phase is to ____.
A. conduct a checkpoint review with stakeholders to validate the data models and building blocks
B. select data architecture building blocks
C. perform a gap analysis to highlight omitted or unneeded data
D. use a CRUD matrix to relate data operations to business functions
E. create data definition modules to implment the architecture
Answer: B

27. 1.CD.5: Which of the following is least appropriate for inclusion in a TOGAF Data Architecture?
A. detailed physical schema
B. CRUD Matrix
C. enterprise level data entities
D. logical schema
E. entity relationship diagram
Answer: A

28. 1.CD.5: Which of the following is least appropriate for inclusion in a TOGAF Data Architecture?
A. CRUD Matrix
B. field level integrity constraints
C. enterprise level data entities
D. logical schema
E. entity relationship diagram
Answer: B

29. 1.CD.5: Which of the following is least appropriate for inclusion in a TOGAF Data Architecture?
A. logical schema
B. CRUD Matrix
C. enterprise level data entities
D. stored procedures
E. entity relationship diagram
Answer: D

30. 1.CD.6: Which of the following qualitative criteria is least appropriate for consideration in the Data Architecture
A. availability
B. security/privacy
C. All of these are appropriate
D. accuracy
E. minimum tolerable data losses
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved