Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Network Appliance NS0-320 Exam - Cheat-Test.com

Free NS0-320 Sample Questions:

Q: 1 What is the limit of a Stretch MetroCluster?
A. 300m with 2G disk shelves
B. 600m with 1G disk shelves
C. 30Km
D. 100Km
Answer: A

Q: 2 To set a maximum transfer rate for all transfers leaving a source (primary) system, you need to see:
A. options replication.throttle.enable on
B. options replication.throttle.enable on and options replication.throttle.outgoing.max_<kbs value>
C. options replication.throttle.enable off and options replication.throttle.incoming.max_<kbs value>
D. snapmirror off; options replication.throttle.outgoing.max <kbs value>; options snapmirror on
Answer: B

Q: 3 In an Oracle environment, after any initial setup or baseline replication, which one of the following would generate the lowest amount of bandwidth usage for on-going replication?
A. SnapMirror - data and logs
B. Oracle Dataguard
C. Metrocluster SyncMirror of data and logs
D. Synchronous SnapMirror, all data/logs
Answer: B

Q: 4 What is an RPO in the context of disaster recovery?
A. Recovery Point Objective
B. Risk Profile Objective
C. Retrieval Point Outsourced
D. Runs Per Over
Answer: A

Q: 5 A customer wants to dynamically adjust the SnapMirror transfer rate. They issue a snapmirror throttle command on the source system. What happens?
A. Nothing. The snapmirror throttle command needs to be issued on the destination storage system
B. The changed transfer rate will only apply to the current transfer. The next scheduled transfer will use the maximum transfer rate that is specified in the /etc/snapmirror.conf file
C. The changed transfer rate will apply to all future transfers until you change it back using another snapmirror throttle command
D. The current transfer immediately applies the new value
Answer: B

Q: 6 You have been asked to setup a SnapMirror transfer from an existing volume at the primary site to a secondary system 320Km (200Miles) away. The volume currently has 7TB data, but it has very low change and growth rates, so the available link between the sites of 1Mbit/sec is considered acceptable for the updates. Which one of these methods is not suitable to achieve the initial (baseline) transfer:
A. Transfer the data across the link, but ensure that transfers only take place during out of office hours
B. Use SnapMirror to transfer the data to a volume on other disk shelves in the primary filer, and then move the disk shelves to the secondary site by road
C. Use SnapMirror to transfer the data to a volume on disk shelves in another filer at the primary site, and then move the disk shelves to the secondary site by road
D. Create tapes using SnapMirror and ship these to the remote destination by FedEx. The data can then be read back onto the secondary system
Answer: A

Q: 7 When deciding if Synchronous mirroring is possible between two sites, which of these metrics would you use to get the most accurate value?
A. Measure the distance between the sites on a map
B. Measure the length of cable/fibre connecting the two sites
C. Measure the transfer rate of asynchronous SnapMirror between the sites
D. Measure the round trip time for packets sent between the sites
Answer: D

Q: 8 A customer has a 128Kb link out to a remote office. They would like to speed the baseline transfer for their volume SnapMirror. Which one of the following approach is the best one?
A. LREP to a portable device (e.g. tape)
B. Increase the TCP window size
C. Increase the number of drives in the root volume
D. SnapMirror to tape
Answer: D

Q: 9 Which one of the following requirements would lead you to consider using Qtree SnapMirror for your replication?
A. The secondary system should have the same snapshot schedule as the primary system
B. You wish to keep a longer retention of snapshots on your secondary to your primary system
C. You wish to have the option to use synchronous SnapMirror for the replication
D. You want snapshots triggered by different applications to get automatically transferred by a default SnapMirror update
Answer: B

Q: 10 You have been asked to analyze the DR requirement for 30TByte of data with a change rate of about 7% per week. The organization has all their processing and storage capacity at a single location, though they do have two computer rooms that are physically separate. You have been asked to base you recommendation on the organizations SLA of:
An RPO of 1 hour in the event of a single computer room outage.
An RTO of 1 hour in the event of a single computer room outage.
There must be an archive copy of all data taken each week, to be kept for 7 years.
Which solution would you recommend?
A. Asynchronously mirror from a FAS3020 in one computer room to a second FAS3020 in the other computer room. Weekly NDMP backup of the data to tape for offsite storage
B. Asynchronously mirror from a FAS3020 in one computer room to a second FAS3020 in the other computer room which asynchronously mirrors to a third FAS3020 at an offsite location
C. Place storage on a FAS3020 cluster with weekly full NDMP backups and daily incremental NDMP
backups. All tapes will be sent to offsite storage
D. Use SnapVault to backup a FAS3020 in one computer room to a second FAS3020 using ATA disk in the second computer room. One SnapVault backup each week would be kept as the archive. The latest SnapVault backup would be used in a DR situation
Answer: A

Q: 11 A customer wants to convert an existing FAS 3050HA to a MetroCluster configuration with distance of 3000m. Which one of the following statements is true?
A. This is not possible
B. The cluster interconnect card must be changed
C. No hardware changes are required
D. Add a license for multistore
Answer: B

Q: 12 Your customer would like a robust replication mechanism to enable them to protect against any data loss. They are concerned about performance impact, and would like to consider the most efficient solution to meet that RPO objective. What solution would you suggest is the best fit for them?
A. Synchronous SnapMirror
B. VFM
C. MultiStore
D. MetroCluster
Answer: D

Q: 13 Which one of the following factors can impact the write latency in a synchronous snapmirror environment?
A. Frequency of snapshots
B. Number of snapshots kept and network cabling
C. SnapMirror software processing and network distances
D. Volume sizes
Answer: C

Q: 14 What factors would you consider when sizing secondary devices to use for backup purposes? Note: Backups in this context include SnapMirror, SnapVault and Open Systems SnapVault?
A. Qtree and volume security style, volume of data, update frequency, change rate
B. Volume of data, number of snapshots to be held, network switch ports in use, number of replication streams required
C. Volume of data, update frequency, change rate, number of replication streams required
D. ONTAP version, update frequency, disk geometry in use, number of replication streams required
Answer: C

Q: 15 Which tools are available post ONTAP 7.0 to enable you to find the rate of change of data?
A. sysstat and netstat
B. ndmpd log
C. snap reclaimable and snap delta
D. snap space and snap recover
Answer: C

Q: 16 You are setting up a SnapLock Compliance volume for a client; they also say that they need to mirror the volume to a Filer at a second site for DR. They will need to be able to failover the volume to the second site if there is a failure, but will also want to resync the data back to the primary volume once the primary site is back up and running. What would you use to achieve this?
A. Synchronous Volume SnapMirror
B. Asynchronous Volume SnapMirror
C. Qtree SnapMirror
D. This is not possible with SnapLock volumes
Answer: C

Q: 17 A customer currently has a FAS3050HA and would like to implement DR to a 2 nd data center 500 meters away. They require an RPO that would prevent the lost of any committed writes. The customer also has a 1000 CIFS shares created on the FAS3050HA and does not want to recreate the CIFS shares at the DR site. Which one of the following solutions can meet all of these requirements?
A. Stretch clusters
B. MetroCluster
C. Semi-sync SnapMirror
D. Sync SnapMirror
Answer: B

Q: 18 Your customer wishes to setup a volume SnapMirror relationship from Filer1 to Filer2, but then has a requirement to backup the data using dump. As Filer1 is heavily loaded, he wants to do the backup from Filer2, what is your reply?
A. This will work fine, the dump process will create the snapshot and backup data to tape
B. No, this is not possible; you must backup the data from Filer1
C. You can do this, but you must manually create a snapshot on Filer2 that can be backed up
D. You can do this, but you can only backup a snapshot that was created on Filer1 and transferred to Filer2 by SnapMirror
Answer: D

Q: 19 In a MetroCluster configuration, takeover of the primary site by the secondary site is accomplished:
A. Automatically
B. With a single command on each node
C. By breaking each of the mirrors
D. With a single command on the secondary site
Answer: A

Q: 20 Which one of the following describes the NetApp approach to providing solutions for disaster recovery?
A. NetApp is the industry leading clustering solution for reducing application downtime
B. NetApp offers simple yet powerful solutions to help deliver data security, high availability and rapid and complete data recovery
C. NetApp solutions help enable you to recover from your tape backups in the event of a disaster
D. NetApp solutions help you to assess business impact and perform risk analysis to guard against impact from disasters
Answer: B

Q: 21 Which one of the following licenses is not required for MetroCluster?
A. SyncMirror
B. CFO
C. Cluster_Remote
D. Synchronous SnapMirror
Answer: D

Q: 22 The customer currently has a FAS3050 and is looking to add DR. Which one of the following tools can be used to collect the data you need to architect a solution?
A. Perfstat
B. SnapMirror stats
C. Disk stats
D. IS1200
Answer: A

Q: 23 The customer is looking to configure synchronous replication of their database logs using Synchronous SnapMirror and Asynchronous SnapMirror for the database data files. During peak times, the logs will fill every 10 minutes. The logs are 900 MB in size. The database is showing a read rate of 20 MB/s and a write rate of 5 MB/s to the data files. What would be the rate of change for Synchronous SnapMirror in this configuration?
A. 1.5 MB per second
B. 5 MB per second
C. 6.5 MB per second
D. 25 MB per second
Answer: A

Q: 24 How many meters apart does a Stretch MetroCluster configuration allow the nodes to be using a 2Gb backend storage configuration?
A. 100m
B. 300m
C. 500m
D. 5000m
Answer: B

Q: 25 A customer is hoping to deploy a disaster recovery plan for Exchange 2003. They have a FAS3050HA at the primary site and a FAS3020HA at their secondary site. They need help architecting the solution further. To prepare the secondary site should they:
A. Install SnapManager for Exchange at the secondary site and configure it
B. Make sure to replicate the quorum disk
C. Create a Network Name cluster resource but leave it offline until they start the DR process
D. Install SnapDrive and connect it to the replicated LUNs at the secondary site
Answer: C

Q: 26 Which one of the following products should be used for synchronous mirroring?
A. VFM
B. SnapVault
C. Qtree SnapMirror
D. Volume SnapMirror
Answer: D

Q: 27 A customer is concerned about security and wants to manage the SnapMirror environment. What port in their firewall should they open up for DFM?
A. 10566
B. 10567
C. 10000
D. 10568
Answer: C

Q: 28 On heavily loaded systems, SnapMirror competes with other processes (like NFS and CIFS requests) and may impact response times. Which one of the following actions might help in this situation?
A. Schedule SnapMirror updates at times when NFS or CIFS traffic is low
B. Increase the frequency of the SnapMirror updates
C. Limit the bandwidth that SnapMirror utilizes during peak load times (set throttle dynamically or in the /etc/snapmirror.conf file)
D. Both A & C
Answer: D

Q: 29 Which one of the following is a reason to use Volume SnapMirror to replicate data instead of Qtree SnapMirror?
A. Wish to replicate a Flexible Volume to a Traditional Volume
B. There are millions of small files in the qtree
C. The source and destinations have different sized disks
D. The source and destinations are different system models
Answer: B


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved