Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Teradata NR0-016 Exam - Cheat-Test.com

Free NR0-016 Sample Questions:

1. Which two types of journals can be defined for a table? (Choose two.)
A. Transient LOCAL AFTER JOURNAL
B. Transient UPDATE ONLY JOURNAL
C. Permanent UPDATE ONLY JOURNAL
D. Permanent LOCAL AFTER JOURNAL
E. Permanent DUAL BEFORE JOURNAL
Answer: DE

2. Which type of processing workload is least likely to justify the cost of upgrading a system?
A. executive report
B. daily sales report
C. quarter end report
D. nightly batch process
Answer: C

3. How are Volatile tables similar to Derived tables? (Choose three.)
A. are local to the query
B. table definition kept in memory
C. are designed for optimal performance
D. have no Data Dictionary access or transaction locks
Answer: BCD

4. Which two utilities can you use to export data for a report using RECORD mode from the Teradata database? (Choose two.)
A. BTEQ
B. TPump
C. FastExport
D. Teradata SQL Assistant
Answer: AC

5. What are two characteristics of an aggregate join index? (Choose two.)
A. can be directly referenced by a query
B. must contain more than one table reference
C. can be created using a Global Temporary table
D. automatically reflects changes in the underlying detail data
E. COUNT is automatically present if SUM is used
Answer: DE

6. Which four factors are important to consider when deciding whether to calculate summary results on demand or to create a summary table? (Choose four.)
A. concurrency of users
B. typical rows per value
C. response time requirements
D. complexity of the calculations
E. frequency of summary request
F. volatility of the column to summarize
Answer: CDEF

7. Why should you create a view with aggregation? (Choose two.)
A. to reduce query complexity
B. to minimize macro executions
C. to improve query performance
D. to minimize summary table maintenance
Answer: AD

8. To ensure you are working with current, consistent data, which lock should you recommend for SELECT queries in a multi-user environment with update activity?
A. read
B. write
C. access
D. exclusive
Answer: A

9. What are three characteristics of tactical queries? (Choose three.)
A. highly tuned
B. use direct access path
C. multiple tables scanned
D. defined response time requirements
Answer: ABD

10. Denormalization is done in which phase of modeling?
A. logical
B. physical
C. dimensional
D. extended logical
Answer: B

11. Which three statements are true about the Extended Logical Data Model (ELDM)? (Choose three.)
A. It contains the business rules of the organization.
B. It is the main source of information for creating the PDM.
C. It maps applications and transactions to the related objects.
D. It provides demographics of data distribution, sizing, and access.
Answer: BCD

12. What are three characteristics of third normal form? (Choose three.)
A. There are no repeating groups.
B. Indexes are defined on the attributes.
C. Attributes must relate to the entire foreign key.
D. Attributes must relate to the entire primary key.
E. Attributes must relate to the primary key and not to each other.
Answer: ADE

13. Which three are introduced in the ELDM? (Choose three.)
A. foreign keys
B. index selection
C. join access rows
D. column nullability
E. maximum rows null
F. value access frequency
Answer: CEF

14. Which application development API provides maximum control over Teradata connectivity?
A. CLI
B. ECLI
C. ODBC
D. Embedded SQL
Answer: A

15. Which application development API requires a pre-processor in addition to a compiler for a high-level language?
A. CLI
B. ECLI
C. ODBC
D. Embedded SQL
Answer: D

16. What are three characteristics of PP2? (Choose three.)
A. supports macros
B. supports multiple sessions
C. supports COBOL, PL/I, C, and Pascal
D. uses indicator variables for NULL handling
Answer: ABD

17. What are three reasons for running Visual Explain on queries during application development? (Choose three.)
A. to establish run times
B. to determine access paths
C. to determine locking profiles
D. to validate the usage of indexes
E. to calculate necessary spool space requirements
Answer: BCD

18. What does the Statistics Wizard do? (Choose three.)
A. allows for "what-if" analysis
B. allows you to schedule statistics collection
C. makes recommendations based on table demographics
D. allows importing of workload from other Teradata utilities
Answer: BCD

19. What does the TSET utility do? (Choose two.)
A. creates a view of your data demographics
B. allows you to schedule statistics collection
C. allows for the importing of workloads from other Teradata utilities
D. allows you to import data demographics from one system to another
E. allows you to import system characteristics from one system to another
Answer: DE

20. Which two tools allow you to import workloads from other Teradata tools? (Choose two.)
A. TSET
B. Index Wizard
C. Visual Explain
D. Statistics Wizard
Answer: BD

21. Which two access types provide good OLTP performance? (Choose two.)
A. nested joins
B. full cylinder read
C. unique secondary index
D. non-unique secondary index
Answer: AC

22. You have a 4-node Teradata system, with 40 AMPs and 6 PEs.
By default, what is the maximum number of sessions that can be connected at the same time?
A. 240
B. 400
C. 720
D. 960
E. 2400
Answer: C

23. What are two ways to lessen the impact of TPump on the system? (Choose two.)
A. apply options in the Ferret utility
B. add a SLEEP parameter to the TPump job
C. add a TENACITY parameter to the TPump job
D. reduce the RATE parameter in the TPump job
E. modify the Priority Scheduler Facility (PSF) settings
Answer: DE

24. Which statement applies to applications written for Teradata?
A. The applications should use set manipulation to leverage parallelism.
B. The applications should minimize the use of extensions to ANSI SQL.
C. The applications should use the Optimizer to resolve rules-based calculations.
D. The applications should be written to use multiple instances of the program running in parallel.
Answer: A

25. Assuming that the department_number column is not an index, which three statements are true about the following? (Choose three.)
UPDATE employee SET salary_amount = salary_amount * 1.1
WHERE department_number = 403;
A. Read locks are applied.
B. A pseudo lock is applied.
C. Write locks are applied at the table level.
D. Write locks are applied on all updated rows.
E. Write locks will queue behind existing read locks.
Answer: BCE

26. Two tables prepared simultaneously for a join is an example of what kind of parallelism?
A. multi-AMP
B. multi-step
C. multi-session
D. multi-statement
E. multi-threading
Answer: B

27. Given this request where col is the UPI of table T1:
SELECT * FROM T1 WHERE col = 1
;SELECT * FROM T1 WHERE col = 2;
Which three types of parallelism does it exhibit? (Choose three.)
A. multi-step
B. multi-AMP
C. multi-request
D. multi-session
E. multi-statement
Answer: ABE

28. A person submits a high volume of all-AMP requests.
What two strategies can be used to increase parallelism? (Choose two.)
A. use more sessions
B. use NUSIs on the tables
C. use multi-statement requests
D. use multi-request transactions
Answer: AC

29. Given:
USING (x INTEGER, y INTEGER, z INTEGER)
EXEC Macro1(:x, :y, :z);
Which three statements about the execution of this macro are true? (Choose three.)
A. It will be cached immediately.
B. It contains multiple statements.
C. No values are present for the Optimizer.
D. It should be demographically dependent.
E. It should be demographically independent.
Answer: ACE


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved