Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Teradata NR0-014 Exam - Cheat-Test.com

Free NR0-014 Sample Questions:

1. You are using Database Query Log (DBQL).
Logging can be invoked on _____. (Choose three.)
A. all users
B. a list of users
C. a list of account strings
D. a list of database objects
Answer: ABC

2. How are inherited privileges applied by the database administrator?
A. by using GIVE to change user hierarchy
B. by automatically applying inherited privileges
C. by granting inherited privileges directly to the user
D. by granting privileges with the ALL option to a user
Answer: D

3. What is a benefit of assigning account strings at the profile level?
A. enables you to change all or part of the designation just once for many users
B. enables you to grant privileges to a group of users based on their account string
C. enables you to save space by reducing the number of rows inserted into DBC.AMPUsage
D. enables you to save space by reducing the number of rows inserted into DBC.AccessRights
Answer: A

4. Which three utilities are limited by the MaxLoadTasks parameter in the DBSControl utility? (Choose three.)
A. BTEQ
B. TPump
C. FastLoad
D. MultiLoad
E. FastExport
Answer: CDE

5. What does the CPU Eff % column measure in the ResNode macro?
A. efficiency of each CPU in each node
B. percentage of CPUs working efficiently in all nodes
C. how well the CPUs work in parallel across all nodes
D. percentage of CPUs working in parallel across all nodes
Answer: C

6. When troubleshooting bottlenecks, which two utilizations should you examine first? (Choose two.)
A. disk utilization
B. CPU utilization
C. BYNET utilization
D. channel utilization
E. memory utilization
Answer: AB

7. Two thousand users have just been added to the Teradata database and are experiencing connection problems.
What could you add to resolve the problem?
A. PEs
B. AMPs
C. vdisks
D. I/O service processors
Answer: A

8. Which ResUsage table should you look at to determine node memory usage?
A. ResUsageSldv
B. ResUsageSvpr
C. ResUsageScpu
D. ResUsageSpma
Answer: D

9. Which ResUsage table provides information on node utilization?
A. ResUsageSctl
B. ResUsageSvpr
C. ResUsageScpu
D. ResUsageSpma
Answer: D

10. Which three do you use to change collection and logging rates for ResUsage in Teradata? (Choose three.)
A. xctl
B. gdb
C. xdbw
D. ferret
E. Teradata Manager
Answer: ACE

11. Which view can be used to determine I/O and CPU usage at the user level?
A. ResNode
B. AMPUsage
C. ResIOView
D. ResCPUUsageByAMPView
Answer: B

12. Which two can be determined with AMPUsage data? (Choose two.)
A. user activity
B. user privileges
C. session priority
D. database owners
Answer: AC

13. You have User A running a complex join with $L priority in the DEFAULT partition. The database administrator uses Teradata Manager to change the priority of the user's query to $R.
Which two effects does this change have on the jobs currently running on a busy system? (Choose two).
A. The other users' jobs are not affected.
B. User A's job will experience performance degradation.
C. User A's job will experience a performance improvement.
D. The other users' jobs experience performance degradation.
E. The other users' jobs experience a performance improvement.
Answer: CD

14. You are working in the Default resource partition.
Which Performance Group should be used sparingly due to the negative performance that can be introduced into your system?
A. $M
B. $L
C. $R
D. $H
Answer: C

15. Users are complaining about poor system response time. You have identified a query that is consuming a large amount of CPU. You run an EXPLAIN on this query.
Which two steps in the EXPLAIN could identify the source of contention? (Choose two),
A. a Merge Join of two large tables
B. a (1=1) product join of two large tables
C. duplication of a small table across all AMPs
D. a Merge Join of a small table to a large table
E. redistribution of a large table across all AMPs
Answer: BE

16. Which facility automatically manages system workflow by preventing queries from entering the system that violate predefined rules?
A. TDQM
B. ResUsage
C. DBSControl
D. Priority Scheduler
Answer: A

17. What are two scheduling policies within Priority Scheduler? (Choose two.)
A. low
B. rush
C. relative
D. absolute
Answer: CD

18. Weights and scheduling policies within Priority Scheduler control the allocation of which two resources? (Choose two.)
A. I/O
B. CPU
C. sessions
D. perm space
E. spool space
Answer: AB

19. An allocation group has a scheduling policy of ABS and a group weight of 40%. A user belonging to this group logs onto an idle system.
What happens?
A. The user's session will have access to its owner's partition weight %.
B. The user's session will have access to no more than 40% of the system.
C. The user's session will have access to no more than 60% of the system.
D. The user's session will have access to more than 40% of the system if resources are available.
E. The user's session will have access to more than 60% of the system if resources are available.
Answer: B

20. A user belonging to an allocation group with an IMD policy and a weight of 40% logs onto an idle system.
What happens?
A. The user's session will have access to its owner's partition weight %.
B. The user's session will have access to 40% of all system resources.
C. The user's session will have access to all available system resources.
D. The user's session will have access to 40% of available system resources.
E. The user's session will have access to 60% of available system resources.
Answer: C

21. You have an active session with a query in progress with data already cached.
What happens when you disable logging to the Database Query Log (DBQL)? (Choose two.)
A. Collected rows are deleted from disk.
B. Cache is not immediately flushed.
C. Collected rows are committed immediately.
D. Subsequent queries during that session are not logged.
Answer: CD

22. Which three activities are supported by Teradata Dynamic Query Manager (TDQM)? (Choose three.)
A. limiting types of joins
B. delaying query processing
C. controlling access to host groups
D. controlling access to database objects
E. limiting the number of reserved AMP Worker Tasks
Answer: ABD

23. Which type of Teradata Dynamic Query Manager (TDQM) rule is "Only 12 sessions can be logged on for a userid"?
A. workload
B. query access
C. object access
D. query resource
Answer: A

24. Which two features are supported by the Teradata Warehouse Builder Load Operator? (Choose two.)
A. error limits
B. create table
C. referential integrity
D. checkpoint restartable
E. secondary index on target table
Answer: AD

25. Which two Teradata features are supported by both FastLoad and the Teradata Warehouse Builder Load Operator? (Choose two.)
A. referential integrity
B. secondary indexes
C. multi-value compression
D. partitioned primary indexes
Answer: CD

26. In which phase of MultiLoad are sessions acquired?
A. logon
B. acquisition
C. application
D. preliminary
Answer: D

27. Which two statements about MultiLoad are true? (Choose two.)
A. It requires empty tables.
B. It is checkpoint restartable.
C. It allows multiple concurrent loads to the same table.
D. It is limited by the MaxLoadTasks parameter of DBSControl.
Answer: BD

28. Which Teradata Warehouse Builder consumer operator uses multiple sessions to perform DML transactions in near real-time mode against Teradata tables?
A. Load
B. Update
C. Stream
D. DataConnector
Answer: C

29. Which three parameters can be set in TPump? (Choose three.)
A. PACK
B. REPEAT
C. ROBUST
D. SERIALIZE
Answer: ACD

30. Which three are required for FastExport? (Choose three.)
A. NOTIFY
B. SELECT
C. OUTMOD
D. LOGTABLE
E. END EXPORT
Answer: BDE


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved