Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Teradata NR0-011 Exam - Cheat-Test.com

Free NR0-011 Sample Questions:

1. Which three are characteristics of Active Data Warehousing? (Choose three.)
A. allows for data redundancy
B. provides scalability to support large amounts of detailed data
C. allows users to directly update the operational data store (ODS)
D. provides an integrated environment that supports strategic and tactical queries
Answer: BCD

2. Why would you have two physical LAN connections per node connected to the customer's network?
A. for redundancy
B. to double the request speed
C. so two session connections can be made concurrently
D. so one can accept requests and the other can return responses
Answer: A

3. How does Teradata handle data access? (Choose three.)
A. The PEs handle Session Control functions.
B. The BYNET sends a communication between the nodes.
C. The BYNET sends the answer set back to the application.
D. The AMPs convert the SQL into steps that are sent out by the Dispatcher.
E. The AMPs retrieve and perform database functions on the requested rows.
Answer: ABE

4. What describes Teradata's architecture?
A. shared data
B. shared nothing
C. shared memory
D. shared everything
Answer: B

5. What are three main features of the Teradata database? (Choose three.)
A. portable to any platform
B. parallel aware optimizer
C. unconditional parallelism
D. automatic data distribution
Answer: BCD

6. Which three DBA tasks are not required in a Teradata environment? (Choose three.)
A. data modeling
B. index selection
C. database reorganizations
D. pre-prepare data for loading
E. pre-allocation of table space
Answer: CDE

7. Due to linear scalability, which two can Teradata provide? (Choose two.)
A. redundant data storage for fault tolerance
B. ability to accommodate 32 CPUs on a node
C. investment protection for application development
D. increased workload without decreased throughput
Answer: CD

8. Which two features are unique to Teradata? (Choose two.)
A. mature Optimizer
B. concurrent users
C. parallel architecture
D. industry standard access language (SQL)
Answer: AC

9. What are two benefits of a business model? (Choose two.)
A. Data is organized according to what it represents.
B. There is a unique data model for each department.
C. Data is organized according to how it is accessed.
D. The data model is the same regardless of data volume.
Answer: AD

10. Which two statements are true about an OLTP environment? (Choose two.)
A. Transactions are write intensive.
B. The number of rows per transaction is large.
C. The number of rows per transaction is small.
D. Transactions typically occur within seconds, not minutes.
Answer: CD

11. Which three aspects of the DSS environment have gained importance as technology has improved? (Choose three.)
A. the ability to use detailed data
B. the ability to do ad hoc queries
C. the ability to do batch reporting
D. requiring the data to be in a data mart
E. the decreased need to use summary data
Answer: ABE

12. You are designing a data warehouse which your customers will use for long range strategic planning and to answer "what if" type questions.
What type of system should you design?
A. DSS
B. ODS
C. OLTP
D. RDBD
Answer: A

13. Which two key aspects must be considered for an OLTP application? (Choose two.)
A. Many tables must be accessed to retrieve data.
B. Only a few of many possible tables are accessed.
C. Very little I/O processing is required to complete a transaction.
D. Data retrieved may need further processing using aggregations, joins, or sorts.
Answer: BC

14. Which business example is considered OLTP?
A. capacity planning for the RDBMS
B. ATM money withdrawal from a bank
C. query of retailer database to determine monthly sales of shoes
D. determining the interest rate for a loan, based on credit rating and current assets
Answer: B

15. Which is an example of an OLTP environment?
A. updating a checking account to reflect a deposit
B. creating a report to show how much credit can be extended to a customer
C. creating a report to show a comparison of sales from this week to last week
D. creating a report that shows the top ten selling items across all stores for one year
Answer: A

16. What is a transaction?
A. a logical unit of work
B. a single SQL statement
C. a logon, submittal of work, and logoff
D. a single SQL statement and the unit of recovery
Answer: A

17. Which two types of data is found in data marts? (Choose two.)
A. detailed data for a particular use
B. all detailed data for general use
C. summary data for a particular use
D. summarized subset of detailed data for general use
Answer: AC

18. What is a logical data mart?
A. a data load from a data warehouse
B. an existing part of the data warehouse
C. a separate structure of the data warehouse
D. a physical part of the operational data stores
Answer: B

19. What are three characteristics of an Active Data Warehouse environment? (Choose three.)
A. support of tactical queries
B. allows for data redundancy
C. mission critical applications
D. 24x7 availability and reliability
Answer: ACD

20. What three types of processing are needed in decision support data warehouse environments? (Choose three.)
A. ad hoc queries
B. pre-defined reports
C. analytical modeling
D. continuous update
E. event-based triggering
Answer: ABC

21. Which three stages in data warehouse usage evolution lead to Active Data Warehousing? (Choose three.)
A. modifying
B. analyzing
C. predicting
D. accessing
E. operationalizing
Answer: BCE

22. Which three stages in the data warehouse usage evolution lead to Active Data Warehousing? (Choose three.)
A. data access
B. continuous update
C. analytical modeling
D. program modification
E. event-based triggering
Answer: BCE

23. What are two examples of tactical queries? (Choose two.)
A. modeling customer demographics
B. altering a campaign based on current results
C. deriving patterns in customer buying habits
D. determining the best offer for a specific customer
Answer: BD

24. What are two benefits of a centrally located logical architecture? (Choose two.)
A. minimizes synchronization
B. reduces departmental politics
C. provides departmental data control
D. provides a single view of the business
Answer: AD

25. According to relational concepts, which two statements are true about a column? (Choose two.)
A. Column position is arbitrary.
B. Columns always contain like data.
C. Columns require range constraints.
D. Columns cannot contain NULL data.
Answer: AB

26. What are two relational database concepts that govern how rows, columns, and tables are created? (Choose two.)
A. The order of rows in a table is arbitrary.
B. A table can contain only one row format.
C. A table can contain multiple row formats.
D. The order of rows in a table is keyed to the Primary Index.
Answer: AB

27. According to relational concepts, which is a characteristic of a row?
A. Row sequence is specified.
B. Rows can have different formats.
C. A row is one instance of all columns.
D. Duplicate rows are allowed in a table.
Answer: C

28. What are three characteristics of a Teradata RDBMS? (Choose three.)
A. is application driven
B. models the process
C. models the business
D. is easy to understand
E. is founded on mathematical Set Theory
Answer: CDE

29. What are two advantages of a Teradata relational database? (Choose two.)
A. It requires users to know the access path of the data.
B. It contains logically related data for a specific purpose.
C. It is designed to represent a business and its practices.
D. It allows maximum flexibility in selecting and using data.
Answer: CD

30. What are two characteristics of a Teradata warehouse? (Choose two.)
A. Customer applications drive the processes.
B. It is built to reflect business application models.
C. Relational databases are more flexible than other types.
D. Businesses are able to quickly respond to changing conditions.
Answer: CD


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved