Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

ICDL ICDL-IT Exam - Cheat-Test.com

Free ICDL-IT Sample Questions:

Q: 1 Ram Can Hold The Data And Programs Which In Currently Use, It Is UN Volatile Memory.
A. True
B. False
Answer: B

Q: 2 With Suitable Applications Installed, PCs Can Process graphics as well as text.
A. True
B. False
Answer: A

Q: 3 Peripherals Devices Are Part Of Hardware?
A. True
B. False
Answer: A

Q: 4 Which of The Following Can Convert The Computer Signals From Digital To Analog?
A. ISDN
B. Modem
C. DSL
D. HDSL
Answer: B

Q: 5 The Speed Of The Central Processing Unit is measured in
A. Mege hertz
B. Hectares
C. Revolutions per minute.
D. Bits per second
Answer: A

Q: 6 Which one of the following printers uses a toner in printing.
A. Laser.
B. Dot matrix
C. Ink jet
Answer: A

Q: 7 Which one of these statements is False?
A. A network of computer linked within a building is called a LAN
B. Databases can be accessed by many users who connected to a LAN.
C. A network-linking computer over cities countries is called WAN
D. Applications cannot be shared over a LAN.
Answer: D

Q: 8 Which of the following statements is true?
A. A mainframe computer enables users to share files, printers and other resources.
B. Mainicomputer enables users to share files, printers and other resources.
C. Network computer enables users to share files, printers and other resources.
Answer: C

Q: 9 Which of the following statements is TRUE?
A. ROM loses information when the computer is powered off.
B. ROM chips can be plugged into the motherboard to provide more memory.
C. ROM can't be written to , it's preprogrammed.
Answer: C

Q: 10 One byte is equivalent to:
A. 2 bit
B. 8 bit
C. 16 bit
D. 4 bit
Answer: B

Q: 11 ________ Helps you input data and give commands.
A. Pointer
B. Mouse
C. Keyboard.
Answer: C

Q: 12 ______ Prints the output on paper.
A. Scanner
B. Printer
C. CPU
Answer: B

Q: 13 Which printer type would MOST likely produce the most noise?
A. Dot Matrix.
B. Ink Dispersion
C. Laser
Answer: A

Q: 14 Which of the following requires power to be on in order to maintain the data it stores?
A. ROM
B. RAM
C. Hard disk
D. Floppy disk
Answer: B

Q: 15 Which one of these computers is too expensive?
A. Minicomputer
B. Lap top
C. Mainframe
Answer: C

Q: 16 When working away from the office a sales representative might typically use which type of computer?
A. Desktop computer.
B. Laptop computer
C. An analogue computer
D. A mainframe computer
Answer: B

Q: 17 Special plastic cards containing a processor and memory are used to pay for goods and services. Each time the card is used the details on the card are updated. What is the name of such a card?
A. Magnetic card
B. Memory card
C. Smart card.
D. Processor card.
Answer: C

Q: 18 Which computer would typically be the cheapest to buy?
A. Desktop computer
B. Laptop computer
C. Mainframe computer
D. Mini computer
Answer: A

Q: 19 Which of the following would be the slowest device for accessing data?
A. A floppy disk
B. A hard disk
C. A tap disk
D. A zip disk
Answer: A

Q: 20 Which of the following would be the fastest device for accessing data?
A. A floppy disk
B. A zip disk
C. A hard disk
D. A magnetic tape drive.
Answer: C

Q: 21 Which of the following is hardware?
A. A database
B. A spreadsheet.
C. A mouse
D. An operating system
Answer: C

Q: 22 Which of the following is a peripheral device?
A. Arithmetic logic unit
B. Control unit
C. Immediate access store
D. Backing tape store.
Answer: D

Q: 23 The generic name of the devices, which are connected to, and controlled by, the central processing unit, is:
A. Keyboards
B. Ram
C. Monitors
D. Peripherals
Answer: D

Q: 24 Which of the following printers is the most suitable for a secretary to produce the final copy of a document?
A. Dot matrix
B. Laser
C. Plotter
D. Any of them
Answer: B

Q: 25 Which type of memory is used to store the current status of computer application whilst it is being processed?
A. EPROM
B. PROM
C. ROM
D. RAM
Answer: D

Q: 26 Which of the following is an input device?
A. A monitor
B. A scanner
C. A plotter
D. Speakers
Answer: B

Q: 27 Small businesses often use computer systm to run the company. Typically it is most likely to be:
A. A Mainframe computer
B. A microprocessor
C. A mini computer
D. A personal computer
Answer: D

Q: 28 Which of the following could be considered typical users of a mainframe computer?
A. A bank
B. A school
C. A doctor's surgery
D. A small business
Answer: A

Q: 29 Which list shows the correct order of memory capacity for these computers, smallest first?
A. Mainframe computer, personal computer and minicomputer
B. Personal computer, minicomputer and mainframe computer.
C. Personal computer, mainframe computer and minicomputer
D. Mainframe computer, minicomputer and personal computer.
Answer: B

Q: 30 What is the name of the terminal, with limited processing capabilities, which is usually connected to a mainframe computer?
A. A dumb terminal
B. An intelligent terminal
C. A terminal adapter
D. A terminal node.
Answer: A


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved