Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

CompTIA HT0-102 Exam - Cheat-Test.com

Free HT0-102 Sample Questions:

1. Which of the following types of cables is the MOST expensive to install?
A. Coaxial
B. Fiber-optic
C. Shielded Twisted Pair (STP)
D. Unshielded Twisted Pair (UTP)
Answer: B

2. A device designed to protect a person from electrocution when contact between a live protected circuit and ground causes current to flow through a person's body is called a:
A. knife switch
B. circuit breaker
C. phase protector
D. ground-fault circuit interrupter
Answer: D

3. Which of the following represents a structured connection from a distribution panel to the final termination point?
A. Loop
B. Wireless
C. Home run
D. Daisy chain
Answer: C

4. Which of the following types of connectors is typically used for analog modems?
A. RG-6
B. RG-58
C. RJ-11
D. RJ-45
Answer: C

5. Which of the following must be installed to allow infrared remote programming of a Central Control Unit (CCU) from anywhere in the home?
A. Hub
B. Amplifier
C. Repeater
D. Optical switch
Answer: C

6. A technician is asked to connect two computers to enable file sharing on an Ethernet network. Which of the following types of cables would be used to connect the computers without a hub or switch?
A. 10Base-T through cable
B. 10Base-T crossover cable
C. 10Base2 Thinnet coaxial cable
D. 10Base5 Thicknet coaxial cable
Answer: B

7. Which of the following serial protocols allows the daisy chaining of devices?
A. MIDI
B. RS-232
C. RS-422
D. RS-485
Answer: D

8. Which of the following will provide continuous access to the home automation system using the Internet for communications?
A. Dial-in server
B. Dial-up server
C. Dedicated line
D. Switched line
Answer: C

9. Which of the following categories of cable can handle a maximum transmission frequency of 100 MHz?
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5
Answer: C

10. The area above a room or building space in which the primary function is air handling is know as the:
A. riser area
B. work area
C. plenum area
D. conduit area
Answer: C

11. A client desires a home technology system that will primarily be used for controlling household appliances. In the future, the client plans to add components that will be used to control lighting. Which of the following is the most cost-effective solution for the technician to install?
A. UTP cabling
B. STP cabling
C. RG-59 coaxial cabling
D. Powerline carriers to the existing AC wiring
Answer: D

12. The most common source of an electrical voltage surge is a:
A. power failure
B. blown transformer
C. downed power pole
D. nearby lightning strike
Answer: D

13. According to the National Electrical Code (NEC), the term "service point" refers to the point of demarcation between the utility supply and the:
A. utility pole
B. nearest sub station
C. premises wiring system
D. utility maintenance facility
Answer: C

14. The National Electrical Code (NEC) specifies that the maximum resistance to ground is:
A. 10 ohms
B. 25 ohms
C. 35 ohms
D. 40 ohms
Answer: B

15. The signal coupled from one Unshielded Twisted Pair (UTP) cable to another is called:
A. attenuation
B. ground fault
C. near-end cross-talk
D. main cross-connect
Answer: C

16. A technicia is on-site to install a cable modem and router for a residential home network. There is a preexisting home network that consists of five computers all connected by 10Base2 Thinnet. The technician needs to install a router, hub, and firewall. Which of the following items should the technician use to accomplish this task?
A. Five 10/100Base-T NIC cards and UTP cable with RJ-45 connectors
B. Five 10/100Base-T NIC cards and STP cable with RJ-11 connectors
C. Five 10Base5 NIC cards and UTP cable with AUI connectors
D. Five 10Base2 NIC cards and UTP cable with RJ-45 connectors
Answer: A

17. All of the following are used as personal computer keyboard connectors EXCEPT:
A. infrared
B. centronics parallel
C. Radio Frequency (RF)
D. Universal Serial Bus (USB)
Answer: B

18. Which of the following termination devices is required to maintain Category 5 certification for data transfer speed?
A. Wire nut
B. Barrier strip
C. Phoenix connector
D. Type 110 punch-down block
Answer: D

19. Which of the following EIA/TIA standards defines the requirements for low-voltage cabling systems in single and multi-tenant residencies?
A. 607A
B. 570A
C. 569A
D. 568B
Answer: B

20. The purpose of the National Electrical Code (NEC) is to do which of the following?
A. Train persons in the installation of high-voltage electrical products.
B. Train persons in the installation of both high- and low-voltage electrical products.
C. Safeguard persons and property from hazards arising from the use of electricity.
D. Assist designers by providing a reference for the creation of electrical job specifications.
Answer: C

21. According to EIA/TIA 570-A Residential Telecommunications Cabling standard for voice and data wiring in a new residential structure, the minimum cable required is:
A. Category 1
B. Category 3
C. Category 5
D. Category 5e
Answer: B

22. The minimum bend radius standard for a Category 5 cable installation is:
A. 4 in.
B. 8 in.
C. 12 in.
D. 24 in.
Answer: A

23. Remote control and signaling circuits are classified by the National Electrical Code (NEC) according to the:
A. type of wire used
B. wire termination method
C. location of the equipment
D. limitation of the power supply
Answer: D

24. The purpose of the National Electrical Code (NEC) is to provide minimum standards for the:
A. performance standards of networks
B. performance measures of wiring systems
C. procedures for the testing of wiring systems
D. practical safeguarding of persons and property
Answer: D

25. A transient voltage surge suppressor diverts or limits:
A. current
B. ohms
C. inductive reactance
D. capacitive reactance
Answer: A

26. Which of the following types of jacks is typically used for an analog modem?
A. RG-6
B. RG-58
C. RJ-11
D. RJ-45
Answer: C

27. Which of the following types of cables is the LEAST expensive to install?
A. Coaxial
B. Fiber-optic
C. Shielded Twisted Pair (STP)
D. Unshielded Twisted Pair (UTP)
Answer: D

28. Which of the following types of cables has the MOST resistance to interference?
A. Coaxial
B. Fiber-optic
C. Shielded Twisted Pair (STP)
D. Unshielded Twisted Pair (UTP)
Answer: B

29. Which of the following types of cables has the LEAST resistance to interference?
A. Coaxial
B. Fiber-optic
C. Shielded Twisted Pair (STP)
D. Unshielded Twisted Pair (UTP)
Answer: D

30. Which of the following is a type of wireless computer keyboard connector?
A. DIN
B. IrDA
C. COM
D. USB
Answer: B


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved