Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

CompTIA HT0-101 Exam - Cheat-Test.com

Free HT0-101 Sample Questions:

1. Which of the following is the maximum recommended distance for Bluetooth™ wireless technology to optimally operate?
A. 30 feet
B. 80 feet
C. 100 feet
D. 300 feet
Answer: A

2. Bluetooth™ wireless technology is suitable for computer-to-computer communication at 1Mbps, within how many meters?
A. 10
B. 30
C. 100
D. 300
Answer: A

3. The maximum data rate for the IEEE 802.11b specification is:
A. 2.0 Mbps
B. 5.5 Mbps
C. 11 Mbps
D. 54 Mbps
Answer: C

4. A standard High Definition TV (HDTV) component video cable consists of how many coaxial cables?
A. 2
B. 3
C. 4
D. 6
Answer: B

5. Which of the following devices combines or separates both digital satellite signals and analog radio frequency (RF) signals on one RG-6 coaxial cable?
A. Standard RF splitter
B. Diplexor
C. Modulator
D. RF amplifier
Answer: B

6. In a 5.1 channel surround sound system the minimum number of speakers required by design, excluding the subwoofer, is:
A. 3
B. 4
C. 5
D. 6
Answer: C

7. All of the following steps are considered low-voltage wiring best practices EXCEPT:
A. Anchor the wires inside a stud bay.
B. Keep low-voltage cables away from line voltage cables.
C. Leave extra wire at both ends to accommodate for termination.
D. Choose the highest number wire gauge possible for speaker runs.
Answer: D

8. An asymmetric digital subscriber line (ADSL) has which of the following characteristics?
A. The download speed is slower than the upload speed and limited to distances of around 18,000 ft.
B. The download speed is faster than the upload speed and limited to distances of around 18,000 ft.
C. The download speed and upload speed are the same and should be limited to distances of around 4,500 ft.
D. The download speed and upload speed are the same and should be limited to distances of around 50,000 ft.
Answer: B

9. A residential gateway (RG) provides which of the following functions?
A. Terminates local area network (LAN) connectivity, like an Ethernet switch or hub, for an in-home network.
B. Connects the cable television (CATV) services and distributes them throughout the home.
C. Terminates external phone services, like plain old telephone system (POTS) lines, and distributes them throughout the home.
D. Terminates one or more external network(s), provides and enhances access to the Internet, and distributes convergent service(s) via an in-home network.
Answer: D

10. Which of the following topologies is typically preferred for in-home networks?
A. Bus
B. Star
C. Full mesh
D. Daisy chain
Answer: B

11. A technician is assigned to configure the e-mail function on three computers in a residential home office. The network also consists of a DSL router and firewall. Which of the following two protocols must the technician configure on the firewall for the e-mail to function properly?
A. DSL and Ipv6
B. IMAP4 and FTP
C. SMTP and POP3
D. DHCP and WINS
Answer: C

12. Which of the following types of connections would be the most secure and LEAST expensive to install in a new construction home network?
A. Coaxial
B. Wireless
C. Shielded twisted pair (STP)
D. Unshielded twisted pair (UTP)
Answer: D

13. Which of the following does the word "Base" represent in the networking term "10/100Base-T"?
A. Baseband
B. Broadband
C. Baseline
D. Backbone
Answer: A

14. A client's home is equipped with three networked computers and DSL service connected by a DSL router. The client cannot connect to the Internet. The technician discovers that all three computers use NetBEUI as the only protocol. Which of the following protocols must the technician add to connect to the Internet?
A. AppleTalk
B. IPX
C. TCP/IP
D. SNA
Answer: C

15. A home network consists of three computers. The computers are used for controlling the climate of the house. All three computers can ping the IP addresses of many Web sites, but not by the URL of the site. Which of the following settings needs to be corrected?
A. IP address
B. Default gateway
C. Domain name system (DNS)
D. Dynamic host configuration protocol (DHCP)
Answer: C

16. Which of the following types of communication lines supports a bandwidth throughput of 1.5 Mbps?
A. ISDN
B. IDSL
C. SDSL
D. T1
Answer: D

17. Which of the following types of network cables can support a maximum segment length of 2,000 meters?
A. Fiber optic
B. Thin coaxial
C. Unshielded twisted pair
D. Thick coaxial
Answer: A

18. Which of the following network topologies would be the easiest to install AND the most fault tolerant?
A. Ring
B. Bus
C. Star
D. Mesh
Answer: C

19. What is the maximum length of cable segment using unshielded twisted pair (UTP) in a 10Base-T environment?
A. 100 meters
B. 128 meters
C. 500 meters
D. 1,000 meters
Answer: A

20. A technician is asked to troubleshoot a residential network that reported no problems yesterday. Today, the user's computer is not able to communicate with any of the other networked devices. Which of the following should the technician check FIRST?
A. Power supply to the network devices
B. Operating system for viruses
C. System resources used by the network interface cards
D. Protocols installed on the system
Answer: A

21. Which of the following video outputs provides the highest resolution?
A. VGA
B. S-VHS
C. Composite
D. Component
Answer: D

22. Which of the following cabling techniques is required to properly prewire for a key service unit (KSU) based telecommunications system?
A. Daisy chain
B. Balanced
C. Home run
D. Composite
Answer: C

23. A client has several computers to be connected together to form a network. The client requests that the bandwidth of each segment be optimized. Which of the following is the best device to use in this home network?
A. Hub
B. Switch
C. Bridge
D. Router
Answer: B

24. Which of the following protocols allows a home network to consist of one public IP address to connect directly to the Internet and a private IP address for each of the computers on the network?
A. Domain name system (DNS)
B. Network address translation (NAT)
C. Dynamic host configuration protocol (DHCP)
D. Lightweight directory access protocol (LDAP)
Answer: B

25. A technician is setting up a home theater. To minimize distortion, the best practice is to:
A. bundle the excess cables, interconnects, and power cords together in one group with tie wraps
B. cross excess cables, interconnects, and power cords at right angles and separate with 1 in. Styrofoam squares
C. wind excess cables, interconnects, and power cords behind the speaker or equipment racks into loops
D. place excess cables, interconnects, and power cords in a plastic wire sleeve
Answer: B

26. TV coaxial cable has an impedance of:
A. 52 ohms
B. 66 ohms
C. 75 ohms
D. 89 ohms
Answer: C

27. In residential HVAC automation, a damper is used to:
A. collect outside air
B. control the amount of airflow in a zone
C. communicate the setting of the humidifier
D. tell the air handler what the temperature is
Answer: B

28. Which of the following is NOT a communications protocol that interfaces with a "smart" thermostat?
A. X-10
B. Serial (RS-232/485)
C. T568A
D. CEBus
Answer: C

29. Which of the following layers of the open system interconnection (OSI) model is responsible for passing bits onto and receiving them from the connecting medium?
A. Physical
B. Data link
C. Network
D. Transport
Answer: A

30. Clients have a digital subscriber line (DSL) Internet connection installed in their home. They currently have three computers and a printer on their home network. The network is using static IP addresses in the 192.168.0.1-192.168.0.24 range. The Internet service provider (ISP) will be providing them with a single IP address that is dynamically assigned when a connection is made. Which of the following will allow all of the computers to share the DSL Internet connection without renumbering the current network?
A. Domain name system (DNS)
B. Port address translation (PAT)
C. Network address translation (NAT)
D. Dynamic host configuration protocol (DHCP)
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved