Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

HP HP0-850 Exam - Cheat-Test.com

Free HP0-850 Sample Questions:

Q: 1 You create an index on the social security numbers column of your employee information table. What will the RDBMS use to determine if your company employs a person with a certain social security number?
A. direct index access
B. existence check
C. sequential index access
D. The RDBMS does not use an index.
Answer: B

Q: 2 Which attribute is not a characteristic of data warehouse systems?
A. little or no growth after data is loaded
B. consolidation of data from various information systems
C. small number of users executing highly complex transactions
D. heavy utilization of temporary workspace
Answer: A

Q: 3 What must be true for Oracle9i to collect wait event statistics? The _______.
A. BSTAT/ESTAT tools must be installed
B. Oracle StatsPack must be installed
C. timed_statistics option must be set to 1
D. V$system_event table must be manually created
Answer: C

Q: 4 A transaction becomes committed and its changes are permanent when _______.
A. Oracle completes the next scheduled checkpoint.
B. the transaction issues the CHECKPOINT statement and Oracle finishes the checkpoint.
C. the transaction issues the COMMIT statement and Oracle completes the corresponding write to the redo log.
D. the transaction issues the COMMIT statement.
Answer: C

Q: 5 On Windows 2000, the default I/O block size is 8KB and the maximum I/O block size is 64KB. To maximize the effects of Oracle9i multiblock I/O, what value should the DB_FILE_MULTIBLOCK_READ_COUNT parameter be set to?
A. 8
B. 16
C. 32
D. 64
Answer: A

Q: 6 Which network setting enables the application to maximize the usage of the operating system file cache?
A. maximize data throughput for file sharing
B. maximize data throughput for network applications
C. minimize memory used
D. balance
Answer: A

Q: 7 Which statement is false?
A. The lack of memory can exhibit itself as a disk bottleneck.
B. If the sum of operating system memory, Oracle9i memory, and non-Oracle application memory exceeds physical RAM; memory paging will occur.
C. You should tune memory after you tune the disk subsystem.
D. You should tune the application and SQL before making a final determination of the physical memory in your system.
Answer: C

Q: 8 To avoid a livelock, you should design your transactions to:
A. obtain an exclusive lock and monitor its idle time. If the idle time is too long, release the exclusive lock and try a shared lock first.
B. obtain an update lock before attempting to obtain an exclusive lock, which enables the RDBMS to block new shared locks until your transaction can obtain the exclusive lock it wants and completes execution.
C. wait until all shared locks on the data set are released before attempting to obtain an exclusive lock.
D. acquire an update lock and monitor its idle time. If the idle time is too long, release the update lock and try a shared lock first.
Answer: B

Q: 9 What is the recommended method for speeding up decision-support queries that are executed serially?
A. add more processors
B. configure more dispatchers
C. increase the size of the System Global Area (SGA)
D. use concurrency-inducing technology, such as the Oracle Parallel Query
Answer: D

Q: 10 What sustained processor queue length indicates processor congestion?
A. 2
B. 4
C. two times the number of processors
D. four times the number of processors
Answer: A

Q: 11 Which Oracle StatsPack collection level retrieves high-resource SQL statistics?
A. level 0
B. level 1
C. level 5
D. level 6
Answer: C

Q: 12 Your disk subsystem volume contains ten 9.1GB, 10K-rpm disk drives with a random I/O requests-per-second rate of 90. You have deployed RAID 0 over these drives. You measure a combined logical transfer rate of 1500 I/O requests-per-second and determine that the disk queue length for this volume is 67. What should you do to increase the system performance?
A. Both the random I/O requests-per-second rate per disk drive and the disk queue length indicate a disk bottleneck. Add more disk controllers.
B. Both the random I/O requests-per-second rate per disk drive and the disk queue length indicate that the disk subsystem is not a performance bottleneck. An investigation into other system areas is necessary.
C. The random I/O requests-per-second rate per disk drive indicates a disk bottleneck, which is also confirmed by the longer-than-recommended disk queue length. Adding more disk drives is necessary to increase the performance.
D. The random I/O requests-per-second rate per disk drive indicates a disk bottleneck, which is also confirmed by the longer-than-recommended disk queue length. Before adding more disk drives, an analysis of the memory utilization is necessary.
Answer: D

Q: 13 If you have a high volume of random disk I/O requests, what provides the highest disk subsystem performance?
A. fast transfer protocol
B. large number of disk drives and proper data distribution
C. large number of high-bandwidth disk controllers
D. low number of fast-spinning disk drives
Answer: B

Q: 14 What software is required to run the ProLiant Transaction Processing Sizer for Oracle9i offline?
A. HP Insight Manager
B. Survey Utility
C. Microsoft Internet Information Server
D. MSDE or Microsoft SQL Server
Answer: C

Q: 15 What is the recommended strategy for tuning the Process Global Area (PGA) working memory? Configure the PGA _______.
A. to complete 100% of the operations in a single pass
B. to complete 100% of the operations in two passes
C. to complete 90% of the operations in a single pass and 10% of the operations in two passes
D. for a 90% cache hit rate
Answer: C

Q: 16 What measures disk subsystem performance in bandwidth-intensive environments?
A. GB/hr
B. MB/s
C. random I/O requests per second
D. transactions per second
Answer: B

Q: 17 Which Oracle view should you query to determine the library cache hit rate?
A. V$LIBRARYCACHE
B. V$ROWCACHE
C. V$SESSTAT
D. V$SGASTAT
Answer: A

Q: 18 Which components define an Oracle instance?
A. Oracle instance processes
B. Database and its data files
C. System Global Area (SGA)
D. Oracle instance processes and SGA
Answer: D

Q: 19 Where does the ProLiant Performance Analyzer store collected information for future playback?
A. In a local encrypted binary file.
B. In an MSDE or Microsoft SQL Server database.
C. In an online ActiveAnswers repository.
D. In an Oracle database.
Answer: B

Q: 20 What action is indicated to the RDBMS when a transaction issues the ROLLBACK statement as the last SQL statement?
A. Free up an occupied database buffer.
B. Initiate the failover procedure.
C. Abort the transaction and undo its effects on the database.
D. Revert to a stored procedure.
Answer: C

Q: 21 The recommended number of random I/O requests per second per disk drive is 90. Your database volume consists of 10 disk drives configured with RAID 0, and you measure 1200 random logical I/O requests per second for this volume. What is the number of random I/O requests per second per disk drive?
A. 90
B. 100
C. 110
D. 120
Answer: D

Q: 22 Which Microsoft Windows 2000 System Monitor counter reports the number of disk operations per second?
A. % Disk Time
B. Avg. Disk sec/Transfer
C. Disk Bytes/sec
D. Disk Transfers/sec
Answer: D

Q: 23 How many databases can one Oracle 9i instance access?
A. Only one database.
B. As many as there are control files.
C. As many as there are nodes within the Oracle 9i cluster.
D. As many as there are lock (LCK0) processes running.
Answer: A

Q: 24 Which Microsoft Windows 2000 file system provides integrity of the file system through its logging feature?
A. FAT
B. FAT-32
C. NTFS
D. Raw
Answer: C

Q: 25 In which section of the Oracle StatsPack report can you find the size of the redo log buffer?
A. instance and cache information
B. instance efficiency percentages
C. load profile
D. top 5 timed events
Answer: A

Q: 26 How can you prevent the System Global Area (SGA) from being paged out to disk?
A. Allocate the SGA memory to the non-paged pool.
B. Disable paging in the operating system.
C. Use the LOCK_SGA parameter in Oracle9i.
D. You cannot prevent SGA from being paged out.
Answer: C

Q: 27 In which section of the Oracle StatsPack report can you find the shared pool size?
A. instance and cache information
B. instance efficiency percentages
C. load profile
D. top 5 timed events
Answer: A

Q: 28 Because the RDBMS only requests records, it does not have to be aware of the existence of pages.
A. This statement is true only for relational database management systems that use page-level locking.
B. This statement is true only for relational database management systems that use row-level locking.
C. This statement is true for all types of relational database management systems.
D. This statement is false. The RDBMS must be aware of the existence of pages;however, the file manager is responsible for page management.
Answer: D

Q: 29 Memory sizing and tuning should be performed before _______.
A. creating your databases
B. installing the operating system
C. sizing and tuning the disk subsystem
D. sizing and tuning the processors
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved