Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

HP HP0-782 Exam - Cheat-Test.com

Free HP0-782 Sample Questions:

Q: 1 If an application uses hard-coded system names in code and data, which action should be taken? Select TWO.
A. Nothing as RDF will change the data in-flight.
B. The application should be rewritten using open source.
C. The database records should have the system name removed.
D. The code should be changed to use shared run-time libraries (SRLs).
E. The source code should be modified to use ASSIGNS and or DEFINES.
Answer: C, E

Q: 2 After you had executed a planned switchover to an RDF backup site, and when your primary system has come back online, you would use the RDF INITIALIZE command to prepare a new RDF subsystem to replicate all audit generated on the backup system since the switchover back to the original primary system. Which command would you use?
A. INITIALIZE RDF, INITTIME 09APR2004 10:05
B. INITIALIZE RDF, TIMESTAMP 09APR2004 10:05
C. INITIALIZE RDF, SYNCHDBTIME 09APR2004 10:05
D. INITIALIZE RDF, BACKUPSYSTEM <backup-system-name>
Answer: A

Q: 3 Which commands guarantee that the backup system database is logically consistent? Select TWO.
A. STOP TMF
B. STOP RDF
C. STOP UPDATE, <timestamp>
D. STOP UPDATE
Answer: A, C

Q: 4 When designing an application to be protected by RDF, what should be considered?
A. changes to the application source code
B. changes to the application object code
C. changes to the operational procedures
D. changes to the user interfaces
Answer: C

Q: 5 Under which circumstance could a transaction that committed on the primary system be undone on the backup system during an RDF takeover operation?
A. You have a MAT-only RDF environment; RDF got the commit on the backup system, but it did not receive all data audit associated with the transaction.
B. You have a MAT and auxiliary audit RDF environment; RDF got the commit of an Enscribe create operation on the backup system, but it never received audit record for the create.
C. You have a MAT and auxiliary audit RDF environment; RDF got the commit associated with an insert, but it never received the insert of the operation.
D. You have a MAT and auxiliary audit RDF environment; RDF got the commit associated with a stop-updater audit record, but it never received the stop updater operation.
Answer: C

Q: 6 RDF was started with UPDATE OFF. What is the potential consequence if the updaters are not started?
A. The purger process will purge image trail files that are necessary for a TAKEOVER if the
RETAINCOUNT is met.
B. TMF may disable the beginning of new transactions on the primary system.
C. It may become necessary to configure overflow space for the RDF image trails.
D. If the image trail disks become full, RDF will shut down.
Answer: B

Q: 7 In a triple contingency environment, the RDF COPYAUDIT command copies _______.
A. the TMF audit trail files to the backup system
B. image information from one backup system to the other backup system
C. and updates the missing transactions to the second backup database
D. the primary TMF audit settings to the backup TMF configuration
Answer: B

Q: 8 What is a result of issuing the STOP RDF command?
A. Audit trail files on the primary system pinned by RDF stay pinned.
B. The backup database is closed and left in a consistent state.
C. The backup database is closed and left in an inconsistent state.
D. Audit trail files on the primary system pinned by RDF are unpinned.
Answer: B

Q: 9 What are the ramifications of running RDF with UPDATE OFF?
A. The receivers and purger run on the backup system.
B. Only the purger runs on the backup system.
C. TMF must be running on both primary and backup systems.
D. No RDF components run on either primary or backup system.
Answer: A

Q: 10 What happens when the UPDATERRTDWARNING threshold is breached?
A. An EMS event is generated on the RDF backup system.
B. An EMS event will be generated only if an RDFCOM STATUS RTDWARNING command is executed.
C. An EMS event will be generated only if an RDFCOM STATUS RTDWARNING or an RDFCOM
STATUS RDF command is executed.
D. An EMS event is generated on the RDF primary system.
Answer: B
Q: 11 Which operations management application maintains a database of RDF
status information?
A. NonStop NET/MASTER (NNM) Management Services
B. NonStop Open System Management (OSM)
C. OpenView NonStop Server Management (OVNM)
D. NonStop Availability Stats and Performance (ASAP)
Answer: D

Q: 12 The primary function of each exception file is to capture the _______.
A. error exception events of the specified process
B. aborted transactions during normal processing
C. individual audit records undone during TAKEOVER processing
D. individual audit records undone during Stop-Update-to-Time and TAKEOVER processing
Answer: C

Q: 13 When is it best to issue the STOP TMF command in order to STOP RDF?
A. prior to initializing RDF with the INITTIME option
B. prior to executing a planned switchover
C. in order to STOP RDF abruptly
D. It is always best to execute a STOP TMF command in order to STOP RDF.
Answer: B

Q: 14 When the STOP UPDATE, TIMESTAMP command completes, how do you know that all the updaters have completed successfully?
A. There are no entries in the RDF exceptions file.
B. The updaters have all stopped.
C. RDFCOM displays a message stating that "the operation has completed successfully."
D. The EMS event log displays a shutdown complete message for each updater.
Answer: D

Q: 15 After a planned switch and before switching back to the original primary node, you must _______.
A. resynchronize the entire databases
B. perform an online dump on the current primary system
C. check the RTD times are virtually zero
D. check that RDF updaters are running
Answer: C

Q: 16 What is a benefit of configuring TMF for audit dumping (AUDITDUMP ON) on the RDF primary system?
A. If AUDITDUMP is enabled, you do not need to take online dumps of your applications prior to restarting them following a TAKEOVER.
B. The operator can disable audit dumping when the RDF extractor falls behind so that TMF will not purge an audit file that RDF needs.
C. If RDF is stopped, and later TMF is stopped, when TMF is started it might purge an audit file that RDF needs. If AUDITDUMP is enabled, RDF automatically restores the required audit file from the archive media.
D. RDF requires audit dumping to be configured on the primary system and will not start unless
AUDITDUMP is enabled.
Answer: C

Q: 17 A business requires that management reports be generated from a transactionally consistent database snapshot when needed. This is currently placing a significant load on the primary system. What is the best method to minimize the effect of report generation on the primary system?
A. Lower the priority of the report generation.
B. STOP UPDATE, <timestamp> and then generate the reports on the backup system.
C. STOP RDF and then generate the reports on the backup system.
D. Run the reports on the backup system.
Answer: B

Q: 18 When analyzing disaster recovery solutions, one of the goals that needs to be reviewed is the Recovery Time Objective (RTO). The RTO defines the maximum tolerable length of time that an application can be unavailable. Which option lists the recovery methods from lowest to highest RTO?
A. ServerNet Nomadic Disk
Backup/Restore
Remote Database Facility
B. ServerNet Nomadic Disk
Backup/Restore
TMF Online Dumps/Rollforward
C. ServerNet Nomadic Disk
Remote Database Facility
TMF Online Dumps/Rollforward
D. Remote Database Facility
TMF Online Dumps/Rollforward
Backup/Restore
Answer: D

Q: 19 The Point of Sale (POS) application is currently not TMF-enabled. It has been mandated that the application be enabled for disaster recovery. How will the application be impacted if it is TMF-enabled using AutoTMF?
A. The Point of Sale application will require modification.
B. The performance of the application will decrease.
C. The transaction response time will increase.
D. The Point of Sale application can be used with RDF.
Answer: D

Q: 20 Which feature would be considered unique to a replication solution compared to a disaster recovery solution?
A. high replication throughput
B. low transaction loss
C. data compression
D. heterogeneous target
Answer: D

Q: 21 When analyzing the ServerNet Nomadic Disk disaster recovery option, which statement is correct? The ServerNet Nomadic Disk _______.
A. requires the use of EXPAND
B. is not limited by distance
C. requires processor cycles on the backup system during normal processing
D. does not limit the number of volumes
Answer: D

Q: 22 The RDF primary system is configured with AUDITDUMP OFF for TMF. That is, TMF audit files will not be archived to tape or disk. A network outage forces a shut down for several days and the system runs out of disk space for TMF audit files. You have issued a command from RDFCOM that allows TMF to forget about RDF when deciding whether a file can by reused or deleted.
Which action must you now take prior to restarting RDF once the network has been restored?
A. Nothing special. RDF will pick up where it left off.
B. Resynchronize the RDF-protected databases and initialize RDF.
C. Restore the latest BACKUP images of $SYSTEM and $AUDIT.
D. Resynchronize any files that may have changed while RDF was down.
Answer: B

Q: 23 The customer has two systems that each run a different business critical application. The customer wants to provide a disaster recovery facility. Which RDF topology would be most appropriate?
A. triple contingency
B. reciprocal
C. one to many
D. RDF network
Answer: B

Q: 24 Which RDF process does NOT participate in performing the RDF TAKEOVER command?
A. extractor
B. receiver
C. purger
D. monitor
Answer: A

Q: 25 What are some benefits of configuring TMF auxiliary audit trails? Select TWO.
A. greater parallelism for logging audit generated by user applications
B. enabling faster TMF startup and shutdown
C. greater fault tolerance due to no single point of failure
D. the ability to configure audit dumping independently for each audit trail
E. a requirement for the use of RDF auxiliary image trails
Answer: A, D

Q: 26 You have installed RDF/IMP on both the primary and backup systems for the purpose of disaster recovery. Which feature is not available?
A. triple contingency
B. multiple backup systems
C. network transactions
D. sorted image trails
Answer: C

Q: 27 The customer's RDF environment replicates from \\PRIMARY to \\REMOTE. Where is the RDF control subvolume on the \\REMOTE system?
A. \\REMOTE.$SYSTEM.REMOTE
B. \\REMOTE.$SYSTEM.PRIMARY
C. \\REMOTE.$SYSTEM.ZRDF
D. \\PRIMARY.$SYSTEM.ZRDF
Answer: B

Q: 28 Which record types does the Master Image Trail contain?
A. TMF state information about prepared transactions
B. RDF control point records
C. Audit records with before and after images
D. TMF control point records
Answer: D

Q: 29 Which operations will the RDF control file RDFLOCK prevent from executing at the same time?
A. START RDF, STATUS RDF
B. STOP RDF, INFO RDF
C. STOP RDF, VALIDATE CONFIGURATION
D. START RDF, STOP UPDATE
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved