Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

HP HP0-781 Exam - Cheat-Test.com

Free HP0-781 Sample Questions:

Q: 1 Which product allows you to collect, measure, view, analyze and evaluate application service-level metrics?
A. ASAP
B. TPDC
C. PEEK
D. MEASURE
Answer: A

Q: 2 Which embedded SQL/MP statement is used for performance data collection?
A. INCLUDE SQLCA
B. INCLUDE SQLSA
C. INCLUDE SQLDA
D. INCLUDE SQLSTATS
Answer: B

Q: 3 When are the best times to take measurements of a system? Select TWO.
A. when another detailed measurement is active
B. continuously
C. when the system is lightly loaded
D. at peak time
E. during database reorganization
Answer: B, D

Q: 4 Which PATHCOM command displays statistical information for all TCPs in the RUNNING state for a 10-minute interval?
A. STATS TCP *, STATE RUNNING, PERIOD 10 MINS
B. STATUS TCP *, STATE RUNNING, INTERVAL 10 MINS
C. STATS TCP *, STATUS RUNNING, PERIOD 10 MINS
D. STATS TCP *, STATE RUNNING, INTERVAL 10 MINS
Answer: D

Q: 5 Which statistical information can be obtained in SQLCI?
A. disk reads, message count, lock waits
B. lock escalations, cash hit, records accessed
C. index level, records used, timeouts
D. disk open, message bytes, esp time
Answer: A

Q: 6 Which Measure entities provide the data needed to determine a high level overview of the system over a 24-hour period?
A. CPU, PROCESS and DISC
B. CPU, PROCESS and DISKFILE
C. CPU, PROCESS and DISCOPEN
D. CPU, PROCESSH and DISC
Answer: A

Q: 7 Performance has gradually worsened for an application that sequentially reads a frequently updated file (inserts, deletes & updates). What would you do to enhance the performance?
A. fup reload
B. create index
C. add partition
D. update statistics
Answer: A

Q: 8 Which MEASURE entity can be used to implement transaction counting within an application process?
A. System
B. Process
C. Userdef
D. CPU
Answer: C

Q: 9 What is the best strategy to start measuring a system?
A. Run PEEK at random intervals.
B. Use VIEWSYS to monitor the system.
C. Use VIEWPOINT to highlight thresholds.
D. Perform a 24-hour measurement of the complete system.
Answer: D

Q: 10 What does ViewSys collect information about?
A. Open Control Blocks (OCB) currently in use
B. processor dispatch rate
C. EXPAND line utilization
D. records accessed/used for SQL SELECTS
Answer: B

Q: 11 Which system prerequisite should be met to ensure that TCM results are valid?
A. must have at least 4 processors
B. must have mirrored disks
C. must use only OLTP transactions
D. must be well-tuned
Answer: D

Q: 12 What indicates that your performance constraints are not met on a TCM Consumption screen?
A. any blinking value
B. any underscored value
C. any error message
D. any value highlighted in red
Answer: D

Q: 13 Which information is provided by TRA?
A. cache hit rate
B. status of reload
C. average blocks per chain
D. whether or not to reload a file
Answer: C

Q: 14 Which RDF global parameter should be set to allow monitoring of an Updater's lag time?
A. UPDATERDELAY
B. UPDATERRTDWARNING
C. UPDATERTXTIME
D. UPDATEROPEN
Answer: B

Q: 15 Scenario: The Marketing Group is asking for a new feature to be added to the retail OLTP application. They would like to have an online query that would list the last 30 days of purchases for a given customer (credit card number). The file that currently contains this information is Key-Sequenced and it is updated every time a purchase is finalized. The primary key for this file is system generated, the remaining data elements are: timestamp, credit card number, the part number of the item being purchased, the price and the quantity purchased.
You have been asked to recommend the optimal way to access this data. Select ONE.
A. Use the internal sort process and sort the file by the Timestamp
B. Create an Alternate Key file, using the Timestamp as Alternate Key value and accessing the file via the Alternate Key
C. Use the internal sort process and sort the file by the Credit Card Number
D. Create an Alternate Key file, using the Credit Card Number as Alternate Key value and accessing the file via the Alternate Key
Answer: D

Q: 16 Which method contributes to increased memory usage?
A. shared run time libraries
B. reusable program modules
C. reusable objects
D. program pairs
Answer: D

Q: 17 What is the benefit of distributing processes across processors?
A. shorter path length
B. easier management of serverclasses
C. better load balancing
D. less use of memory resources
Answer: C

Q: 18 Parallelism is a major performance feature exploited by
A. a NonStop process pair
B. an audited transaction
C. file partitioning
D. priority setting
Answer: C

Q: 19 Which Pathway server class attribute directly controls the request queue?
A. TIMEOUT
B. CHECKPOINT
C. MAXLINKS
D. MAXSERVERS
Answer: C

Q: 20 During interpretation of a SCREEN COBOL program, the TCP is responsible for dynamically allocating and deallocating memory space for terminal and server I/O buffers. Which TCP attributes define the total space available for these buffers? Select TWO.
A. MAXTERMDATA
B. TERMPOOL
C. TERMBUF
D. MAXREPLY
E. SERVERPOOL
Answer: B, E

Q: 21 Why is performance degraded when the block size of a file or table is set too small?
A. Block splits occur less frequently and disk space usage is less efficient.
B. Block splits occur more frequently and disk space usage is more efficient.
C. Block splits occur more frequently and disk space usage is less efficient.
D. Record locks occur more frequently and disk space usage is less efficient.
Answer: C

Q: 22 Why is performance monitoring necessary?
A. verifies database integrity
B. verifies your system meets your business needs
C. verifies application functionality
D. checks hardware functionality
Answer: B

Q: 23 Which best defines the performance monitoring strategy?
A. event driven
B. proactive
C. reactive
D. subjective
Answer: B

Q: 24 Which item is NOT a function of performance management?
A. capacity planning
B. performance analysis and tuning
C. referential integrity
D. application sizing
Answer: C

Q: 25 Which tool provides state and performance information for system and application entities?
A. SCF
B. ASAP
C. PEEK
D. MEASURE
Answer: B

Q: 26 What are the major components of Tandem Capacity Model (TCM)?
A. Timeline Model and Performance Model
B. Timeline Model and Consumption Model
C. Workload Apportionment Model (WA) and Performance Model
D. Workload Apportionment Model (WA) and Consumption Model
Answer: C

Q: 27 Which TCM screen is used for reflecting the growth of transactions?
A. Consumption
B. Capacity Baseline
C. Planning Timeline
D. Sensitivity Analysis
Answer: C

Q: 28 What are the values that must be supplied to an Add Transaction in a TCM model?
A. CPU and audited or not
B. CPU and disk seconds per transaction
C. CPU and disk seconds per transaction and audited or not
D. CPU and disk seconds per transaction and audited seconds
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved