Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Human Resources GPHR Exam - Cheat-Test.com

Free GPHR Sample Questions:

Q: 1
Which of the following is NOT a reason why individuals refuse international assignments?
A. Personal familial issues, like spouse is reluctant to change careers or children are already in high school
B. No clear, identified path for career development guaranteed after the assignment
C. Financial incentives are inadequate
D. Company’s poor record of successful expatriations programs
Answer: B

Q: 2
Which of the following challenges is faced PRIMARILY when developing a global competency model?
A. Base model only on past experience
B. View the global plan as a sum of individual country plans
C. Differences in perceptions of various attributes
D. Balance the day-to-day demands with strategic plans
Answer: C

Q: 3
A U.S. based high tech company has built a R&D office in Bangalore, India. Four years have passed since the Greenfield operation was successfully built. During this time, the new location has taken on higher priority engineering projects and trained and developed managerial skills of its newly recruited manages in Bangalore.
Headquarters wants the office to take on a new engineering project that would expand its business in the U.S. by adding a new product line. This project has been identified as the most important objective for the corporation in the mid-term. The project is still in the phase of identifying specifications and developing milestones, where the engineering management team is working closely with the product manager. Which of the following types international assignment is the most appropriate for the product manager during this phase of the project?
A. Extended business travel
B. Long-term expatriation
C. International commuting
D. Localized transfer
Answer: A

Q: 4
Which of the following measures the level of learning achieved by the participants of a training program?
A. 360-degree feedback process
B. Performance tests
C. Performance appraisals
D. Pre-/post measures
Answer: D

Q: 5
Which of the following processes attempts to determine the relative worth of jobs within an organization?
A. Job design
B. Job evaluation
C. Job analysis
D. Comparable worth
Answer: B

Q: 6
The HR Director of a multinational, U.S.-based company is proposing a staffing plan where foreign offices are staffed with as local nationals as possible instead of expatriates. Which of the following are NOT business justifications for this proposal?
A. Building local expertise competencies
B. Compliance with U.S. tax regulations
C. Favorable tax treatment by local government
D. Realization of cost savings
Answer: B

Q: 7
You have decided to measure the organization’s recruiting effectiveness in the long term by calculating of turnover. Which of the following reasons represents the PRIMARY purpose of this measurement?
A. Improve quality of employee
B. Motivating employees effectively
C. Risk management
D. Assessing cost effectiveness of programs
Answer: B

Q: 8
A company decide to purpose an international assignment program to fill a new position in its new office Beijing, China. With the assistance of the human resources professional, the management, team has finalized a list of selection criteria of the candidate for the role considering the entire scope of the international assignment. During the interviewing process, they utilize various tools to isolate out the success factors.
After deciding on the candidate and the individual accepting the offer, the human resources professional with vendors to provide cross-cultural training prior to departure and plans all the logistical details for the relocation. The human resources professional also assists the individual and his family by providing contacts and setting up meetings with other expatriates in the host country to orientate the expatriate before country, ie career deveploment, potential roles, personal transition, etc. In this scenario, which of the following actions items were forgotten to ensure a successful international assignment?
A. Plan for a successful repatriation
B. Provide ongoing support, while on assignment
C. Plan the international assignment as part of a process, not an activity
D. Provide appropriate training
Answer: B

Q: 9
Which of the following stages of globalization is an organization likely in if it is pursuing a polycentric staffing approach?
A. Domestic
B. Global
C. Multinational
D. Transnational
Answer: C

Q: 10
Which of the following BEST identifies the stages in the strategic planning process?
A. Mission & Vision -> Determine Strategic Issues by performing a Gap Analysis, SWOT Analysis, & Benchmarking -> Strategy Formulation -> Strategy Implementation -> Evaluation & Control
B. Strategy Development -> Strategy Formulation -> Strategy Implementation -> Strategy Evaluation
C. Mission & Objectives -> Strategy Formulation -> Environmental scanning -> Strategy Implementation -> Evaluation & Control
D. Mission & Objectives -> Determine Action Plans -> Strategy Implementation -> Evaluation & Control
Answer: A

Q: 11
When assessing the gaps between actual and desired organizational performance, which of following measures would NOT considered ?
A. Benchmarked results
B. Training and development
C. Individual assessment
D. Task assessment
Answer: B

Q: 12
Which of the following would a trainer emphasize in order to ensure that a training program focused on developing skills for a particular job is valid ?
A. Survey comparable off-the-shelf programs
B. Interview incumbent
C. Interview managers
D. Analyze the job description and job specifications
Answer: D

Q: 13
You are preparing an on-assignment checklist for an individual going on an international assignment. Which of the following items is the LEAST important to pursue?
A. Creating avenues for communication
B. Identify school for children
C. Cross-cultural training
D. Moving/relocation services
Answer: B

Q: 14
Which of the following is NOT likely an issue a human resources professional would help a dual career family to work though to determine the appropriateness of an international assignment for the family at that time ?
A. How will the host country workers respond to a same sex family?
B. Will the accompanying spouse be able to find a job easily?
C. Will the employee consider commuting instead of moving the whole family to the host country?
D. How will the loss of income from one spouse impact the family and their finances?
Answer: A

Q: 15
Which of the following is a difference between the recruitment and selection of an individual for a position in the home country vs. For an international assignment?
A. Cost-benefit analysis
B. Interviewing of family
C. Review of previous work samples, experience, etc.
D. Reference checking
Answer: B

Q: 16
The HR Manager is creating an interactive training program on recruiting for a group of 20 R&D managers as well as one for a group of 20 production line leads. Which of the following is NOT a factor to consider bearing in mind these target audiences ?
A. R&D managers have probably had similar training in the past
B. Production line leads are probably kinesthetic learners
C. For the production line lead group, the best media to present this information is a video
D. The facilitator for the group of R&D managers should be a subject matter expert that can express content as "A" causes "B" incidents
Answer: C

Q: 17
In which of the following situations do HR managers have the greatest impact on organizations?
A. Assume management roles on cross-functional projects
B. Actively participates in the long-term organizational strategic planning process
C. Providing legal counsel to managers
D. Evaluate and implement process improvements throughout an organization
Answer: B

Q: 18
Which of the following id NOT a factor when developing a compensation and benefits plan for expatriates?
A. Internal company wide pay scale
B. Compensation and benefits of expatriates in other countries
C. Compensation and benefits of local nationals
D. Compensation and benefits of peers back home
Answer: A

Q: 19
Which of the following selection methods is an effective tool to determine the psychological readiness of an individual for an international assignment ?
A. Standardized tests and inventories
B. Stress interviews
C. Simulations
D. Self-assessment
Answer: A

Q: 20
Which of the following is NOT a reason to outsource ?
A. To share financial risk
B. To manage a difficult risk
C. To create value
D. To gain access to world-class talent
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved