Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

GIAC GCPM Exam - Cheat-Test.com

Free GCPM Sample Questions:

Q: 1
You are a Project Manager in your organization who is managing a considerably huge budget project to develop new software. Considering the varied nature of your stakeholder group, you would like to put together a plan as to what information the stakeholders need, and how to provide that information. What is the document that you would need, and as part of which process group would you achieve this?
A. Communications Management Plan, Execution Process group
B. Project Management Plan, Planning Process Group
C. Communications Management Plan, Planning Process Group
D. Project Management Plan, Initiating Process Group
Answer: C

Q: 2
You work as a project manager for XXYY Inc. Which of the following stages of the process group, if not performed well by you, is unlikely that the project will be successful in meeting the business needs?
A. Monitoring and controlling
B. Initiation
C. Executing
D. Planning and design
Answer: B

Q: 3
You work as a project manager for XXYY Inc. Which of the following processes will you use to formalize the acceptance of the completed project deliverables?
A. Verify scope
B. Report performance
C. Expert judgment
D. Perform quality control
Answer: A

Q: 4
Which of the following is described in the statement below?
"It is a tool that defines a project and groups the project's discrete work elements in a way that helps organize and define the total work scope of the project."
A. WBS
B. RBS
C. Gantt chart
D. Critical path
Answer: A

Q: 5
You work as a project manager for XXYY Inc. You are involved in the cost management work for the project. George, one of the newly joined team members, wants to know the processes involved in the project cost management work. What will you tell George?
Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply.
A. Estimate costs
B. Control costs
C. Perform quality assurance
D. Determine budget
Answer: A, B, D

Q: 6
Which of the following components of EVA is described in the statement below?
"It is a measure of how much of the project value has been earned so far through completed work, that is, the budgeted cost of the work that has been performed through the project status date."
A. PV
B. AC
C. SV
D. EV
Answer: D

Q: 7
You are the project manager of the NHT Project. This project has 12,345 office doors to install throughout a campus. Each of the doors costs the project $456 and requires special hardware to electronically lock and open the doors. You've gathered the project team before they begin the installation for a hands-on training. As a group you and the project team install 50 doors following a checklist of instructions so that every door will be installed exactly the same throughout the campus and with minimal waste. This is an example of what project execution technique?
A. Preventive action
B. Implemented corrective action
C. Quality control
D. Defect repair validation
Answer: A

Q: 8
You are the project manager for your organization. Marcy, a project stakeholder, is demanding that you add some deliverables to your project scope for free. You explain to Marcy that it's too late in the project execution to consider adding these deliverables, as most of the software your project team is creating is nearly done. Marcy and you escalate the issue to management.
Management decides that you will add the deliverables to the project scope if Marcy pays a significant fee and allows you additional time to complete the project. What conflict resolution method has management offered?
A. Issue management
B. Compromising
C. Forcing
D. Confronting
Answer: B

Q: 9
Diane is the project manager of the HGF Project. A risk that has been identified and analyzed in the project planning processes is now coming into fruition. What individual should respond to the risk with the preplanned risk response?
A. Diane
B. Risk owner
C. Subject matter expert
D. Project sponsor
Answer: B

Q: 10
You are a new Project Manager that has been entrusted with a software development project that is in progress. A sub-contracting company has been awarded a cost reimbursable contract to do the development work on this project, and the project has been completed. While trying to close this procurement, you discover that still there are some unresolved claims. However, the sub contract company does not accept that these claims are unresolved. Which of the following is the best method for reaching the final equitable settlement?
A. Litigation
B. Mediation
C. Direct negotiation
D. Alternative dispute resolution
Answer: C

Q: 11
What is the smallest element in a WBS called?
A. Deliverable
B. Work package
C. Resource
D. Assignment
Answer: B

Q: 12
You work as a project manager for XXYY Inc. You do not want to change the task relationship, but you require a "waiting time" before the starting of the activity can begin. Which of the following is the best approach to alleviate this issue?
A. Add management reserve to the project activities.
B. Add lag time to the project activities.
C. Add lead time to the project activities.
D. Add float to the project activities.
Answer: B

Q: 13
You work as a project manager for XXYY Inc. You want to demonstrate how a process performs over time and when a process is subject to special cause variation, resulting in an out-of-control condition. Which of the following Perform Quality Control tools will help you accomplish the above task?
A. Control chart
B. Scatter diagram
C. Cause-and-effect diagram
D. Pareto chart
Answer: A

Q: 14
Gary has identified a project risk that could injure project team members. He does not want to accept any risk where someone could become injured on this project so he hires a professional vendor to complete this portion of the project work. This workaround to the risk event is known as what type of risk response?
A. Mitigation
B. Acceptance
C. Transference
D. Avoidance
Answer: C

Q: 15
You work as a project manager for XXYY Inc. You are working on the Plan quality process for your project. Which of the following are inputs of the Plan quality process?
Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply.
A. Scope baseline
B. Stakeholder register
C. Project document updates
D. Cost performance baseline
Answer: A, B, D

Q: 16
You work as a project manager for XXYY Inc. You report the project details directly to the vice president and the administrator of your organization. In which of the following types of organization structures are you working?
A. Projectized
B. Jury
C. Matrix
D. Functional
Answer: C

Q: 17
Jane works as a project manager for XXYY Inc. Various projects are running under her administration. Holly, the team leader of a project, provides Jane the performance indexes of her project. The schedule variance (SV) of her project is 15. What does this figure illustrate?
A. Holly's project is ahead of the schedule.
B. Holly's project is behind the schedule.
C. Holly's project has costs that are higher than planned.
D. Holly's project is right on target.
Answer: A

Q: 18
You work as a project manager for XXYY Inc. You want to calculate the probability of loss due to cost overrun. Which of the following terms describes the above metric?
A. Residual risk
B. Cost risk
C. VAR
D. Secondary risk
Answer: B

Q: 19
Which of the following are inputs of the Control Scope process?
Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply.
A. Project management plan
B. Work performance information
C. Change request
D. Requirements documentation
Answer: A, B, D

Q: 20
Which of the following are the tasks performed by the Work breakdown structure (WBS)?
Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply.
A. It separates the major project deliverables into smaller components to improve the accuracy of cost estimates.
B. It defines assignable resources, such as personnel, from a functional point of view.
C. It provides a mechanism for collecting and organizing actual costs.
D. It provides a mechanism for performance measurement and control.
Answer: A, B, D

Q: 21
Which of the following is described in the statement below?
"It means that feedback regarding performance is provided to the person being evaluated from many sources, including superiors, peers, and subordinates."
A. 360-degree evaluations
B. Goal review
C. Team-led project reviews
D. Organizational performance appraisals
Answer: A

Q: 22
Which of the following best describes the identification, analysis, and ranking of risks?
A. Fixed-price contracts
B. Plan Risk management
C. Fast tracking
D. Design of experiments
Answer: B

Q: 23
You are the project manager for XXYY Inc. Your project has a budget at completion of $950,000 and is 45 percent complete, though the project should be 50 percent complete. The project has spent $450,897 to reach the 45 percent complete milestone. What is the project's cost performance index?
A. 0.84
B. 0.86
C. 0.98
D. 0.95
Answer: D

Q: 24
Which of the following individuals strategically handles the human resource tools and assists the organization in attracting talented people for the required job?
A. HR manager
B. Stakeholder
C. Project manager
D. Change manager
Answer: A

Q: 25
Which of the following is described in the statement below?
"It is a form of discussion held in person or by electronic means. Its goal is to come to a written agreement regarding a business matter."
A. Agreement
B. Project charter
C. Contract negotiation
D. Scope
Answer: C

Q: 26
Micha is the project manager for her project. Micha is now ready to complete the scope verification process so that she can move the project into the project closing process. What is the primary purpose of the scope verification process?
A. Review of the project performance
B. Acceptance of the project deliverables
C. Acceptance of the project team's performance
D. Approval that the project has met its objectives
Answer: B

Q: 27
Which of the following theories states that humans have five needs and the needs above the hierarchy cannot be met until the lower needs are met?
A. Maslow's Hierarchy of Needs
B. Ouchi's Theory Z
C. McGregor's Theory of X and Y
D. Expectancy Theory
Answer: A

Q: 28
You work as a project manager for BlueWell Inc. Management has asked you to work with the key project stakeholder to analyze the risk events you have identified in the project. They would like you to analyze the project risks with a goal of improving the project's performance as a whole.
What approach can you use to achieve the goal of improving the project's performance through risk analysis with your project stakeholders?
A. Focus on the high-priority risks through qualitative risk analysis
B. Use qualitative risk analysis to quickly assess the probability and impact of risk events
C. Involve the stakeholders for risk identification only in the phases where the project directly affects them
D. Involve subject matter experts in the risk analysis activities
Answer: A

Q: 29
You work as a project manager for XXYY Inc. Your project is in a situation in which a party interested in trading an asset is unable to do so. Which of the following types of risks must have occurred in the above scenario?
A. Market risk
B. Financial risk
C. Pure risk
D. Liquidity risk
Answer: D

Q: 30
Which of the following processes is described in the statement below?
"It is the process of identifying and documenting relationships among the project activities."
A. Sequence Activities
B. Define Scope
C. Create WBS
D. Define Activities
Answer: A


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved