Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

FileMaker FM0-305 Exam - Cheat-Test.com

Free FM0-305 Sample Questions:

Q: 1
Given a text field myText that contains "<color>blue</color>", which formula extracts the word "blue" from the field?
A. Filter (myText ; "color")
B. MiddleWords (myText ; 2)
C. PatternMatch (myText ; "blue")
D. Middle ( myText ; Position ( myText ; "blue" ; 1 ; 1 ) ;4)
Answer: D

Q: 2
Which script trigger could provide the functionality to prevent invalid data from being committed while allowing the ability to revert the record?
A. OnObjectSave
B. OnObjectExit
C. OnObjectModify
D. OnObjectValidate
Answer: D

Q: 3
What is the theoretical maximum record count in a FileMaker Pro 11 file?
A. 100 million records
B. 4 billion records
C. 8 trillion records
D. 64 quadrillion records
E. 128 quadrillion records
Answer: D

Q: 4
What is the maximum number of recursive calls that can be made utilizing a custom function in FileMaker Pro 11 Advanced?
A. 10,000
B. 32,000
C. 50,000
D. 64,000
Answer: C

Q: 5
What is the maximum number of files that can be hosted on FileMaker Server 11 Advanced?
A. 100
B. 125
C. 250
D. 999
Answer: B

Q: 6
Given a text field Full Name, AutoEnter by Calculated value has been selected in field options, using the following formula:
name First & " " & Name Last
The developer then disables (unchecks) the option Do not replace existing value of field (if any). for which two cases will the results of the specified formula be inserted into the field Full Name? (Choose two.)
A. when the record is first created
B. when the field Full Name itself is modified
C. only when the field Full Name was previously empty
D. when either of the fields Name First or Name Last are modified
E. when the field Full Name itself is modified and the record is committed
Answer: A, D

Q: 7
Which two features require indexing in order to work? (Choose two.)
A. List function
B. Dynamic subsummary reports
C. Autocomplete using existing values
D. Dynamic value lists based on FileMaker tables
E. Add Leading Group by <field name> in Table View
Answer: C, D

Q: 8
A layout contains a portal, based on a relationship configured to allow creation of related records. The portal object has the name Portal_1. Which technique can be used to navigate to a field in the empty row at the end of Portal_1?
A. use the Set Selection script step targeting a field in Portal_1, followed by the script step Scroll Portal[Last]
B. use the Go To Field script step targeting a field in the desired portal, then use the Go To Portal Row [Last] script step
C. assuming a field in the desired portal is in the tab order, use the arrow keys to activate the portal, then tab to the desired row and field
D. use the Go To Portal[Portal_1] script step, followed by the Go To Portal Row [Last] script step and the Go To Field script step targeting the desired field
Answer: B

Q: 9
Which three statements are true about a Web Viewer object placed on a layout in a FileMaker Pro 11 file? (Choose three.)
A. It can be defined as a button.
B. It can support ActiveX controls (on Windows).
C. It can render valid HTML (including CSS styles) stored in a global variable.
D. It can be configured to show a Back button in the Web Viewer Setup dialog.
E. It can be configured to log into a secured web sites by sending the current user's FileMaker Pro account name and password.
Answer: A, B, C

Q: 10
For which two script triggers can the processing of the triggering event be canceled using Exit Script [False]? (Choose two.)
A. OnLayoutExit
B. OnViewChange
C. OnObjectEnter
D. OnObjectModify
E. OnObjectValidate
Answer: A, E

Q: 11
Which statement is true about the Filter Portal Records feature in FileMaker Pro 11?
A. It can only be configured using FileMaker Pro Advanced.
B. It requires that one or more additional relationships be added to the Relationships Graph.
C. The portal filter calculation must refer to at least one field in the immediately related table.
D. The portal filter calculation may not refer to any globally stored fields, summary fields, or unstored calculation fields.
E. Any aggregate calculations (sum, count, etc.) based on the portal's relationship will not be affected by the portal filter calculation.
Answer: E


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved