Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

FileMaker FM0-301 Exam - Cheat-Test.com

Free FM0-301 Sample Questions:

Q: 1 What is the maximum number of files that can be hosted on FileMaker Server 7?
A. 125
B. 250
C. 350
D. 500
E. The number is limited only by server hardware.
Answer: A

Q: 2 What is the maximum number of characters that can be entered or imported into a text field in FileMaker Pro 7?
A. 64 thousand
B. 1 million
C. 1 billion
D. 1 trillion
E. Number of characters is limited only by disk space.
Answer: C

Q: 3 If a field in FileMaker Pro 7 has been set to validate Always, which three actions will trigger validation on that field? (Choose three.)
A. importing data into that field
B. exporting data from that field
C. editing data in the field using Instant Web Publishing
D. clicking into the field, then immediately exiting the field
E. attempting to change the value of the field using a Set Field[ ] script step
Answer: A, C, E

Q: 4 In a FileMaker Pro 7 database, which two functions might be used to return error codes for use in your formulas? (Choose two.)
A. Error()
B. Get(LastError)
C. Get(CurrentError)
D. EvaluationError()
E. Status(CurrentError)
Answer: B, D

Q: 5 A database has two tables, Planet and Moon. Moons are related to a single planet and their relationship is set to delete related records in the Moon table when a Planet record is deleted. Which two things happen when the Planet table is deleted from the Tables tab of the Define
Database dialog? (Choose two.)
A. All data in the Planet table are deleted.
B. All records in the Moon table are deleted.
C. All records in the Moon table remain unaffected.
D. All records in the Moon table are deleted if the option to "Also remove occurrences of these tables in the graph" was selected when deleting the Planet table.
E. All table occurrences of both Planet and Moon tables are removed if the option to "Also remove
occurrences of these tables in the graph" was selected when deleting the Planet table.
Answer: A, C

Q: 6 Which two statements about relationships are true in FileMaker Pro 7? (Choose two.)
A. The > operator only works using numeric match fields.
B. You can build a relationship using multiple match fields.
C. It is possible to create a valid relationship where one match field is unindexed.
D. A table occurrence must be connected to at least one other table occurrence.
E. When enabling the option, "Allow creation of records in this table via this relationship", only =, >=,<= will properly populate match keys.
Answer: B, C

Q: 7 In FileMaker Developer 7, which three custom function names are valid? (Choose three.)
A. Red
B. Lower
C. GetMax
D. Monday
E. Left&Right
Answer: A, C, D

Q: 8 Which three statements are true about field indexing in FileMaker Pro 7? (Choose three.)
A. Indexing improves the speed at which finds are performed.
B. Value lists require at least one of any field they reference to be indexed.
C. To establish a relationship between two fields, both fields are required to be indexed.
D. A value index, used in establishing relationships, stores up to 60 primary characters or digits per return-delimited line.
E. Using Unicode or ASCII as the default language by which a field is indexed causes sorts on that field to be case sensitive.
Answer: A, B, E

Q: 9 Given that a custom function was created in FileMaker Developer 7 called
"MyFunction" with a single parameter "Number" defined as:
If ( Number = 0 ; Number ; Number & ", " & MyFunction ( Number - 1 ))
What is the result of MyFunction ( 3 ) ?
A. 0
B. 3
C. 3, 2, 1
D. 3, 2, 1, 0
E. 0, 1, 2, 3
F. 3, 2, 1, 0, 1, 2, 3
Answer: D

Q: 10 If x = 123.123, which three statements are true? (Choose three.)
A. Int (x) = Floor (x)
B. Int (x) = Ceiling (x)
C. Int (x) = Round (x ; 0)
D. Int (x) = Mod (x ; 0)
E. Int (x) = Truncate (x ; 0)
F. Int (x) = LeftValues (x ; 3)
Answer: A, C, E

Q: 11 Which three statements about field validation are true in FileMaker Pro 7? (Choose three.)
A. Fields can only be validated by a single criterion.
B. Field validation warnings may be triggered by scripts.
C. Users can be prevented from overriding the validation warning.
D. Users can be presented with a specific message that will see when a field fails validation.
E. A script can be specified to run when manually entered field data fails validation.
Answer: B, C, D

Q: 12 Consider two FileMaker Pro 7 files, Alpha and Beta, where a table from Beta appears as an externally referenced table occurrence on Alpha's Relationships Graph. Which three statements are true? (Choose three.)
A. Layouts in Alpha can display data from Beta.
B. Alpha can contain multiple valid file references to Beta.
C. It is impossible to lock records in both Alpha and Beta simultaneously.
D. Layouts from Beta cannot be displayed in the same window as layouts from Alpha.
E. A table occurrence from Beta is required on Alpha's Relationships Graph in order to call a script in Beta from Alpha.
Answer: A, B, D

Q: 13 Given the formula:
Filter ( "Computer Science 201"; "0123456789" )
What is the result?
A. 012
B. 201
C. Computer Science
D. Computer Science 012
E. seventeen spaces followed by 201
Answer: B

Q: 14 Which statement is true in FileMaker Pro 7?
A. The Save record changes automatically layout option does not apply to users with [Full Access] privileges.
B. On a layout by layout basis, you can specify whether record changes made in Browse mode will be saved automatically.
C. On a layout by layout basis, you can specify whether changes made to the layout when exiting Layout mode will be saved automatically.
D. If the Save record changes automatically option has been turned off for a layout, then users will be prompted to save their changes only when exiting the layout.
Answer: B

Q: 15 Which three are affected by changing the behavior of a field to navigate to the next field using Tab, Enter and Return in FileMaker Pro 7? (Choose three.)
A. exiting a record
B. executing a find
C. scripted navigation
D. navigating tab order
E. continuing a paused script
Answer: A, B, E

Q: 16 You want to sort related records within a portal in a FileMaker Pro 7 database. What two methods allow you to do this? (Choose two.)
A. select Sort by in the Edit Value List dialog
B. select Sort records in the Edit Relationship dialog
C. select Sort portal records in the Portal Setup dialog
D. select Sort records for the portal's table occurrence in the Specify Table dialog
E. select the Records>Sort Records... menu item, then select the portal's table occurrence in the Sort Records dialog
Answer: B, C

Q: 17 Given the following formula:
If( DayOfWeek (myDate) = 3 and (myField = 13 or myField = 23) ;
Get (FoundCount) ; Get (TotalRecordCount))
Which two statements are true? (Choose two.)
A. If myField is 13, the test to see if myField = 23 will not be performed.
B. If DayOfWeek(myDate) returns 6, neither of the tests involving myField will be performed.
C. If DayOfWeek(myDate) returns 3 and myField returns 8, then this formula will return the total number of records in the found set.
D. Regardless of whether the test is true or false, both Get(FoundCount) and Get(TotalRecordCount) will be evaluated during execution of this formula.
Answer: A, B

Q: 18 Consider the return delimited data in the Contact field of a FileMaker Pro 7 database are:
John Smith
Mary Jones
Julie Hyde
Which three formulas could be used to extract the string Mary Jones from Contact? (Choose three.)
A. Middle (Contact ; 12 ; 10)
B. MiddleValues (Contact ; 2)
C. MiddleWords (Contact ; 3 ; 2)
D. MiddleWords (Contact ; 3 ; 4)
E. MiddleValues (Contact ; 2 ; 1)
Answer: A, C, E

Q: 19 In ScriptMaker, you can access the Specify Calculation dialog to apply a formula to which script step?
A. Loop
B. Re-Login
C. Insert Text
D. Go to Field
E. Allow User Abort
Answer: B


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved