Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Exin EX0-005 Exam - Cheat-Test.com

Free EX0-005 Sample Questions:

Q: 1
How does the identification of value drivers help an organization to prioritize change initiatives?
A. By focusing on the external factors which drive and shape strategy
B. By allowing a relative weighting to be applied to each driver identified
C. By identifying the value of each of the benefits resulting from change
D. By ensuring that all value drivers are specified as monetary values
Answer: B

Q: 2
Which statement describes the purpose of the Portfolio Direction Group / Investment Committee?
A. The role that is responsible for approving changes to the portfolio delivery practices
B. The governance body where decisions about inclusion of initiatives in the portfolio are made
C. The governance body responsible for monitoring portfolio progress and resolving issues that may compromise delivery and benefits realization
D. Ensuring that a consistent fit for purpose' approach to benefits management is applied across the portfolio
Answer: A

Q: 3
Which is one of the five portfolio management principles?
A. Portfolio definition
B. Multi-criteria analysis
C. Prioritize
D. Strategy alignment
Answer: D

Q: 4
Which is one of the first seven steps in a staged implementation of portfolio management?
A. Preparation of an organization-wide Implementation Plan encompassing all 12 practices
B. Create an annual plan including a delivery schedule and report progress against it
C. Implement a software solution to aid portfolio resource management
D. Adopt sophisticated approaches to prioritizing initiatives
Answer: B

Q: 5
What portfolio document provides stakeholders with an authoritative, up to date source of advice on the portfolio management practices adopted and governance arrangements?
A. Portfolio Management Framework
B. Portfolio Strategy
C. Portfolio Delivery Plan
D. Portfolio Resource Schedule
Answer: C

Q: 6
Which is a solution to the dependency management challenge 'how to present complex information in an easily understandable form'?
A. Organize a workshop to identify key dependencies
B. Highlight key dependencies on the portfolio schedule
C. Organize sessions for initiatives to agree potential dependencies
D. Modify a version of the prioritization practice to focus on dependencies
Answer: B

Q: 7
Which of the following refers to use of the 'management by exception' technique?
A. Providing a Dashboard Report with a transparent chain from strategic intent to benefits realization
B. Specifying points at which reviews of initiatives are linked to funding release
C. Reporting via the documented route and schedule
D. Referring variances from plan that exceed control limits to the portfolio governance body
Answer: A

Q: 8
Which are suggested techniques to align the portfolio with strategy where measures of strategic success have not been clearly defined?
1. Rate the strategic contribution of an initiative as critical, highly desirable or desirable
2. Split the available funding into relevant portfolio segments
3. Create a Portfolio Strategy
4. Senior managers debate strategic alignment and come to a collective decision on the portfolio
A. 1, 2, 3
B. 1, 2, 4
C. 1, 3, 4
D. 2, 3, 4
Answer: C

Q: 9
Which of the following is NOT a main element of the benefits management practice?
A. Clear arrangements for benefits tracking
B. A portfolio-level Benefits Realization Plan
C. Inclusion of re-appraisal of benefits in portfolio-level reviews
D. Demonstrable senior management commitment
Answer: C

Q: 10
The purpose of the [ ? ] is to collate key information that will provide clarity to senior management on the collection of change initiatives that will deliver the greatest contribution to the strategic objectives?
A. strategy alignment principle
B. benefits management practice
C. portfolio delivery cycle
D. portfolio definition cycle
Answer: B


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved