Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

EMC E20-331 Exam - Cheat-Test.com

Free E20-331 Sample Questions:

Q: 1 Where does the SYMCLI license file normally reside on UNIX?
A. /var/symapi/config
B. /var/symapi/db
C. /var/symapi/licenses
D. /var/symcli/licenses
Answer: A

Q: 2 Click on the Exhibit button.

In the event of failure of the storage array at the target (R2) Site 2, what will occur in a functioning SRDF/Star environment?
A. An automated failover to the asynchronous target Site 3 will be triggered.
B. An automated failover to the synchronous target Site 2 will be triggered.
C. Host activity will be suspended at the primary site.
D. Host activity will continue without interruption.
Answer: D

Q: 3 Before performing an SRDF swap on a pair of dynamic RDF devices with the 'symrdf swap' command, in which RDF state should the volumes be?
A. Failed over
B. Partitioned
C. Split
D. Synchronized
Answer: A

Q: 4 A UNIX server has 4 HBAs. Each HBA is zoned to a different FA port on a DMX1000. Each HBA has access to the same 20 Symmetrix Devices. PowerPath has been installed and configured on the UNIX Server.
Applications A & B have each been assigned 10 devices. Performance is extremely important for Application A, while availability is critical for both applications.
Which PowerPath configuration will meet the requirements?
A. Set the load balacing policy for all devices for both applications to Least I/O
B. Set the load balancing policy of all paths of Application B to Symmetrix Optimization
C. Set the mode for 2 of the paths of Application B to Standby and the other 2 to Active
D. Set the mode for all paths of Application B to Standby and all paths of Applicaton A to Active
Answer: C

Q: 5 Under which circumstance can the symclone recreate command be issued?
A. A copy session was created with the -copy and -differential options.
B. A copy session was created with the default (CopyOnAccess) option and then activated.
C. A copy session was created with the -differential option and then activated.
D. A copy session was created with the -differential option and then terminated.
Answer: C

Q: 6 Click on the Exhibit button.

A database server has its logs stored on a volume on the Symmetrix log source. The data is stored on a volume on the Symmetrix data source.
SRDF/S consistency protection was enabled for the log and the data devices. What would occur if the link between the Symmetrix log source and target Symmetrix were to fail?
A. Group Name Services (GNS) ensures data consistency at the disaster recovery site
B. Multi-session consistency (MSC) ensures data consistency at the disaster recovery site
C. RDF -ECA (Enginuity Consistency Assist) ensures data consistency at the disaster recovery site
D. The database becomes inconsistent at the disaster recovery site
Answer: C

Q: 7 What is the maximum number of TimeFinder/Mirror BCVs that can be established concurrently to a mirrored standard device?
A. 2
B. 4
C. 8
D. 16
Answer: A

Q: 8 Click on the Exhibit button.

A disaster at the source Symmetrix site caused an SRDF/A Multi-session consistency group (MSC group) to stop propagating host writes to the target site. At the time of the disaster one of the target arrays had a complete Receive Delta set and the other one had an incomplete Receive Delta set.
Which action must be performed on the target site data to ensure dependent write consistency?
A. Consistent split
B. Database recovery
C. Enable consistency
D. MSC cleanup
Answer: D

Q: 9 In which operating system will disk numbering be changed with a dynamic 'createpair' operation?
A. AIX
B. HP-UX
C. Linux
D. Windows
Answer: A

Q: 10 A customer would like to create a point-in-time copy of their data to be used by a performance-sensitive application. The customer would like to access that point-in-time copy at 3 A.M. The amount of time required to copy the data from the source to the target is 60 minutes. Which TimeFinder/Clone solution would you recommend?
A. Create a clone with the clone in the deferred copy mode (default) at or before 2 A.M.
B. Create a clone with the Copy (-copy) option at or before 2 A.M. Activate the clone at 3 A.M.
C. Create a clone with the Precopy (-precopy) option at or before 2 A.M. Activate the clone at 3 A.M.
D. Create and activate a clone with the background copy (-copy) option at 3 A.M.
Answer: C

Q: 11 Which statement accurately describes a TimeFinder/Snap saveDev device?
A. A small device that contains only pointers to data
B. Consumes a Symm device ID and counts as a DA target
C. SaveDev devices present a read-only status to a host
D. SaveDev should be spread over as few physical volumes as possible
Answer: B

Q: 12 What would be the state of your database if a full TimeFinder restore was performed because of a serious data loss situation?
A. Database would be current as of the last BCV consistent split
B. Fully synchronized
C. Up to date as of the last committed transaction
D. Up to date as of the last uncommitted transaction
Answer: A

Q: 13 A new SRDF/AR single-hop replication between two sites 800 km apart is being implemented. All storage has been identified but no pairings have been set up between BCVs and standards.
The symreplicate options file currently has the number of cycles (SYMCLI_REPLICATE_NUM_CYCLES) set to 20 with a cycle time (SYMCLI_REPLICATE_CYCLE) of 1800s.
Which actions are performed by the "symreplicate setup" command?
A. Establishes BCV pairs at both sites and splits all pairs after synchronization.
B. Sets up the required pair states for devices and executes one (1) symreplicate cycle.
C. Sets up the required pair states for devices and executes twenty (20) symreplicate cycles.
D. Sets up the required pair states for devices. The symreplicate start command should be executed subsequently to start the replication process.
Answer: B

Q: 14 Click on the Exhibit button.

In the SRDF/AR single-hop scenario, a disaster has occured at the source site. At the time of failure all BCV pairs were split and the source R1-BCV to target R2 synchronization had started but was not complete. It is necessary to restart the application at the target site while maintaining an additional clean copy of the data in case of corruption during the restart procedure.
What is the process sequence for restarting the application to run on the target site?
List of Process Steps:
1. Split the target BCVs
2. Perform a failover
3. Start the application on the target R2s
4. Restore from the target BCVs
A. 1, 2, 3, 4
B. 4, 3, 1, 2
C. 2, 3, 4, 1
D. 2, 4, 1, 3
Answer: D

Q: 15 A customer currently has eight (8) BCV device pairs and wants to extend to the maximum number allowed. Which SYMCLI variable will allow the customer to accomplish this?
A. SYMCLI_BCV_PAIRS
B. SYMCLI_MAX_BCV_PAIRS
C. SYMCLI_MAX_BCVS
D. SYMCLI_MAX_PAIRS
Answer: A

Q: 16 Click on the Exhibit button.

What is the correct state of the R1-BCV and the R2 pair prior to issuing a symreplicate start command?
A. Established
B. Split
C. Suspended
D. Synchronizing
Answer: C

Q: 17 Click on the Exhibit button.

What is the state of an SRDF/Star triangle after a transient failure on the Synchronous network links?
A. Disconnected
B. Partitioned
C. PathFail
D. Unprotected
Answer: C

Q: 18 Before performing an SRDF failover operation, which step must be taken to ensure the integrity of the data on the R1 volumes?
A. Enable write-ahead logging on the volumes
B. Remove any entries in the FSTAB file
C. Split the BCVs off the R1s
D. Unmount the volumes from the host
Answer: D

Q: 19 Which process coordinates cycle switches for MSC SRDF/A sessions?
A. ECA daemon
B. GNS daemon
C. RDF daemon
D. STORAPI daemon
Answer: C

Q: 20 What are the standard extensions used for creating scripts that follow EMC Scripting Guidelines?
A. .sh, .bat, .c
B. .sh, .bat, .pl, .cgi
C. .sh, .ini, .pl
D. .sh, .txt, .cgi
Answer: B

Q: 21 When using TimeFinder/Snap, which information is shown when the status of the Save Device is displayed?
A. Active snap sessions
B. Available space within the save device pool
C. Percent full of the active snap sessions
D. Virtual devices associated with the Snap Device Group
Answer: B

Q: 22 Which state is the target in when a symclone create is issued?
A. Not Ready
B. Read Only
C. Read Write
D. Ready
Answer: C

Q: 23 Which mechanism provides redundant consistency protection for RDF composite groups
A. Multiple composite groups containing the same devices on a single host
B. Multiple instances of the event daemon running on separate hosts
C. Multiple instances of the RDF daemon running on a single host
D. Multiple instances of the RDF daemon running on separate hosts
Answer: D

Q: 24 Click on the Exhibit button.

Which action causes the RDF pairs to transition from the Before State to the After state?
A. Createpair with the nocopy option
B. Createpair with the refresh option
C. Half delete
D. Half swap
Answer: C

Q: 25 When enabling SRDF/A from an SRDF Adaptive Copy Disk mode, how many cycle switches are required to ensure consistent data on the R2 after synchronization?
A. 0
B. 1
C. 2
D. 3
Answer: C

Q: 26 When enabling SRDF/A from an SRDF/S session, how many cycle switches are required to ensure consistent data on the R2?
A. 0
B. 1
C. 2
D. 3
Answer: A

Q: 27 You are having problems accessing the EMC Replication Manager server that resides on your Windows server. To check that the server is running, you run Task Manager. In order to determine that the Replication Manager server is running, what process do you need to check?
A. CCDL.exe
B. IRCCD.exe
C. IRD.exe
D. RMSVR.exe
Answer: C

Q: 28 What is the purpose for using the TimeFinder/Mirror Protected BCV Establish option when using mirrored BCV devices?
A. To prevent changes from being copied from the STD to the BCV
B. To synchronize both mirrors of the mirrored BCV device after a split operation
C. To synchronize both mirrors of the mirrored BCV device during the establish operation
D. To write-disable the STD during an incremental establish
Answer: C

Q: 29 Which software process is responsible for cycle switching in an SRDF/A-MSC environment?
A. Event daemon (storevntd)
B. Group Name Services daemon (storgnsd)
C. RDF daemon (storrdfd)
D. SYMAPI Server daemon (storsrvd)
Answer: D

Q: 30 Which platform (Operating System) exposes only the PowerPath pseudo devices after the installation of PowerPath?
A. HP-UX
B. Linux
C. Solaris
D. Windows
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved