Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

EMC E20-097 Exam - Cheat-Test.com

Free E20-097 Sample Questions:

Q: 1
Which NetWorker software must be installed on a host backed up using a NetWorker module?

A. Storage Node
B. Server
C. Management Console
D. Client

Answer: D

Q: 2
Which statement is true about Celerra Replicator?

A. Is a pointer based view of a Production File System
B. Is a point-in-time copy of a Production File System
C. Is implemented over campus distances only
D. Is bi-directional

Answer: B

Q: 3
What is a function of NetWorker?

A. Create replicas of mission-critical information on disk arrays
B. Manage capacity of front-end storage devices
C. Centralize and automate backup and recovery
D. Enable failover to remote servers

Answer: C

Q: 4
What is the purpose of a backup?

A. Prevent unauthorized access of data
B. Prevent data corruption
C. Restore the original data in the event of data loss
D. Allow multiple, simultaneous access of data

Answer: C

Q: 5
Replication Manager provides which additional capability over Replication Manager/SE?

A. Mount multiple replicas on the same mount host
B. Mount replicas to alternate hosts
C. Support Symmetrix arrays with TimeFinder
D. Store replicas on remote arrays using SAN Copy

Answer: C

Q: 6
What is the first step in a snapshot operation performed by a NetWorker Module?

A. Freeze application
B. Shut down application
C. Take snapshot
D. Flush buffers

Answer: A

Q: 7
Which operating systems are supported in Replication Manager?

A. Windows 2000, Windows 2003, Solaris, RedHat Linux, AS400
B. Windows 2000, Windows 2003, Solaris, RedHat/SUSE Linux, HP-UX, AIX, AS400
C. Windows 2000, Windows 2003, Windows XP
D. Windows 2000, Windows 2003, Solaris, RedHat/SUSE Linux, HP-UX, AIX

Answer: D

Q: 8
Which NetWorker Modules use snapshot technology?

A. OraSnap and PowerSnap
B. MicroSnap and SnapImage
C. OraSnap and MicroSnap
D. PowerSnap and SnapImage

Answer: D

Q: 9
You wish to create a consistent backup of a changing file system on an EMC CLARiiON. Which NetWorker Module is used?

A. SnapImage
B. PowerSnap
C. SnapView
D. SnapCL

Answer: B

Q: 10
Which NetWorker resource is used to determine the backup level for a client?

A. Schedule
B. Client
C. Pool
D. Group

Answer: A

Q: 11
Which type of backup is performed for regulatory compliance?

A. Disaster Recovery
B. Archive
C. Cumulative
D. Differential

Answer: B

Q: 12
A file system contains seven 1 gigabyte files. Each day of the week, a different file changes. Which backup strategy will minimize the overall time that it takes to do a recovery of the file system on Friday?

A. Full backup on Saturday and incremental backups on all other days
B. Full backup on Saturday, cumulative backup on Wednesday and incremental backups
on all other days
C. Full backup on Saturday and Tuesday, incremental backups on all other days
D. Full backup on Saturday, cumulative backups on all other days

Answer: D

Q: 13
How many NetWorker ClientPak licenses are required in the data zone displayed in the exhibit? Click on the exhibit button below.


A. 4
B. 5
C. 1
D. 2

Answer: D

Q: 14
A user asks to have a corrupted file restored. Which type of backup satisfies this request?

A. Operational
B. Archival
C. Disaster Recovery
D. Regulatory

Answer: A

Q: 15
You wish to backup all data regardless of when it was last backed up. What type of backup is used?

A. Full
B. Cumulative
C. Incremental
D. Differential

Answer: A

Q: 16
Where is the backup level specified for backups using NetWorker Module for Oracle?

A. NetWorker server's "Module" attribute
B. RMAN backup script
C. Client's "Schedule" attribute
D. Client's "Level" attribute

Answer: B

Q: 17
What does NetWorker use to interface with the database server's native API during a backup?

A. The NetWorker save command
B. The value of the NetWorker client's Backup command attribute
C. The value of the NetWorker client's Backup interface attribute
D. The value of the NetWorker server's Backup interface attribute

Answer: B

Q: 18
What does NetWorker use to interface with a third-party application during a recovery?

A. A module-specific recovery command on the Client
B. The standard NetWorker recovery command on the Client
C. The standard NetWorker recovery command on the Server
D. The value of the "Recovery Interface" attribute

Answer: A

Q: 19
Which NetWorker feature is illustrated in the exhibit?
Click on the exhibit button below.


A. Multiplexing
B. Remote device support
C. Open Tape Format
D. Save set consolidation

Answer: A

Q: 20
Which storage array does Replication Manager support?

A. CLARiiON AX100
B. Celerra NS700
C. Symmetrix DMX 1000
D. Centera Compliance Edition

Answer: C

Q: 21
You want to be able to recover individual files in case of accidental erasure. Which type of backup best fits this need?

A. Disaster Restart
B. Archive
C. Disaster recovery
D. Operational

Answer: D

Q: 22
Which CLARiiON-layered software is supported in Replication Manager/SE?

A. SnapView, SAN Copy and MirrorView
B. SnapView and MirrorView
C. SnapView only
D. SnapView and SAN Copy

Answer: D

Q: 23
Full backups of a file server are performed daily over a LAN but are causing network degradation. 33 percent of the server's data changes each day, and it is always different files that change. Which set of backup levels will achieve the largest reduction in backup data during a period of one month?

A. A monthly full backup followed by daily incrementals
B. A monthly full backup followed by daily differentials
C. A weekly full backup followed by daily incrementals
D. A weekly full backup followed by daily differentials

Answer: A

Q: 24
What is a correct statement about Virtual DataMovers [VDMs]?

A. VDMs are isolated CIFS servers with their own environments
B. VDMs are CIFS aliases of the default CIFS server
C. VDMs share the same CIFS environment configuration as the default CIFS server
D. VDMs are CIFS server clones of the default CIFS server

Answer: A

Q: 25
Which ATA RAID type is supported for the NDMP2D feature?

A. RAID-5
B. RAID-0
C. RAID-1
D. RAID-3

Answer: D

Q: 26
When planning a backup solution, the architect decides to use disk as the primary backup medium.

What is a benefit of using this medium?

A. Long term storage of backup files
B. Enhanced reporting
C. Fast recovery time
D. Portability of storage medium

Answer: C

Q: 27
A browsable recovery requires information from which NetWorker database(s)?

A. Attribute database
B. Client File Index only
C. Client File Index and Media Database
D. Media database only

Answer: C

Q: 28
Which factor would impact the number of tapes stored onsite?

A. Recovery Point Objective
B. Backup window
C. Backup topology
D. Backup software architecture

Answer: A

Q: 29
Which two [2] types of profile are supported by AVM?

A. System
B. Volume
C. Storage
D. Array
E. Host

Answer: B,C

Q: 30
Which level of backup is performed during a NetWorker consolidated backup?


A. Full
B. 1
C. 9
D. Incremental

Answer: B


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved