Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

EMC E20-001 Exam - Cheat-Test.com

Free E20-001 Sample Questions:

Q: 1.
In a given environment, the peak writes are 50 MB/s and average writes are 25 MB/s. Peak reads are 45 MB/s and average reads are 20 MB/s. How much network bandwidth must be provided if asynchronous remote replication will be used in this environment?

A. 20 MB/s
B. 25 MB/s
C. 45 MB/s
D. 50 MB/s

Answer: B

Q: 2.
A disk is divided into these LUNs. One LUN is presented to a host. How does this LUN appear to the host?

A. As a mirrored pair
B. As a partition of a disk
C. As a RAID array
D. As a single disk

Answer: D

Q: 3.
What is a benefit of SAN?

A. Provides file level access to data
B. Provides secure access to data
C. Uses CIFS for transport, ensuring high performance
D. Uses Objects as storage unit

Answer: B

Q: 4.
A pointer based replica has been created. Source devices are being used for production operations. When is data copied from the source to the save location?

A. All reads from a location on the source
B. All writes to a location on the source
C. First read from a location on the source
D. First write to a location on the source

Answer: D

Q: 5.
What does a cache dirty bit flag?

A. Changed data not yet written to disk
B. Changed data written to disk
C. Data read from disk but not accessed by the host
D. Data requested by host but not yet fetched

Answer: A

Q: 6.
What are the three key data center management activities that are interdependent?

A. Installation, Configuration, Problem Solving
B. Manageability, Integrity, Cost
C. Provisioning, Monitoring, Reporting
D. Scalability, Accessibility, Security

Answer: C

Q: 7.
Data is being replicated from site A to site B using disk buffering to create extended distance consistent point in time copies every hour. In the event of a site failure at A, what is the maximum amount of data that will be missing at site B?

A. 1 hour
B. 2 hours
C. 3 hours
D. 4 hours

Answer: B

Q: 8.
What is a benefit of a NAS Solution?

A. Enables the ability to share data across platforms
B. Improved network bandwidth
C. Improved network performance
D. Introduces block level I/O to the networked environment

Answer: A

Q: 9.
Which local replication technology does EMC TimeFinder/Mirror implement?

A. Copy on First Access
B. Copy on First Write
C. Full Volume Mirroring
D. Pointer based

Answer: C

Q: 10.
Why would you implement an iSCSI solution?

A. All storage arrays supply GigE ports
B. Block storage over IP is much faster than FC
C. iSCSI HBAs are inexpensive
D. Leverages existing IP network infrastructure

Answer: D

Q: 11.
Which component in an EMC Symmetrix Array provides physical connectivity to hosts?

A. Back-end adapter
B. Cache
C. Front-end adapter
D. Storage Processor

Answer: C

Q: 12.
What is a set of CLARiiON disks used to provide storage space to a host?

A. Disk Array Enclosure
B. Disk Processor Enclosure
C. Logical Unit Number
D. RAID Group

Answer: D

Q: 13.
What is a SAN availability management task?

A. Configuring redundant fabrics
B. LUN masking
C. Monitoring port status
D. Replicating logical volumes

Answer: A

Q: 14.
What is a reason for implementing single HBA zoning?

A. Increases PLOGI efficiency
B. Minimizes impact to nodes after an RSCN
C. Prevents host from seeing the same volumes via multiple HBAs
D. Reduces the number of zones required in the SAN

Answer: B

Q: 15.
Which remote replication solution has the highest bandwidth requirements?

A. Array based synchronous replication
B. Asynchronous ordered writes
C. Log shipping over IP networks
D. Host based asynchronous LVM Mirroring

Answer: A

Q: 16.
A company has two SAN islands approximately one mile apart. The company wants to link both sites over its public WAN connection. The fabrics must remain separate but allow device access from either site. Which protocol is recommended to connect the sites?

A. FCIP
B. FCP
C. iFCP
D. iSCSI

Answer: C

Q: 17.
A five disk set is configured as RAID 5. Each disk has a Mean Time Between Failure (MTBF) of 500,000 hours. What is the MTBF of the set?

A. 100,000 hours
B. 125,000 hours
C. 1,000,000 hours
D. 2,500,000 hours

Answer: A

Q: 18.
What is a standard layer that resides between managed objects and management software?

A. CIFS
B. FC-SW
C. HDA
D. SMI-S

Answer: D

Q: 19.
Which technology supports high availability of data?

A. Caching
B. Clustering
C. Flushing
D. Journaling

Answer: B

Q: 20.
Which aspect of monitoring will allow you to predict the possible failure of FC Switch ports before the ports actually fail?

A. Capacity
B. Health
C. Performance
D. Security

Answer: C

Q: 21.
Which represents a common implementation of a storage network with limited scalability?

A. CSMA/CD
B. Fibre Channel Arbitrated Loop
C. Store and Forward
D. Switched Fabric

Answer: B

Q: 22.
What is a physical component of a storage environment?

A. Application
B. Bus
C. Operating system
D. Protocol

Answer: B

Q: 23.
Which feature applies only to an integrated NAS device?

A. Allows external hosts access to storage devices
B. Manages storage devices via array software
C. Manages storage devices via NAS software
D. Utilizes external switch access to storage devices

Answer: C

Q: 24.
What is the basic unit of storage in a CAS implementation?

A. Block
B. File
C. Frame
D. Object

Answer: D

Q: 25.
What failure does RAID technology guard against?

A. Disk Failure
B. Host bus Adapter failures
C. Host failures
D. Switch Failure

Answer: A

Q: 26.
Which component of EMC ControlCenter holds the information collected about the Managed Objects?

A. Agent
B. Repository
C. Server
D. Store

Answer: B

Q: 27.
What is a critical design factor when deciding whether or not to deploy IP SAN?

A. Application response time
B. Host HBA type
C. Host memory
D. Number of nodes

Answer: A

Q: 28.
An application uses ten 9 GB devices. A full volume local replica of the application is required every 6 hours. Each replica will be kept for 24 hours. How many replica devices are required?

A. 50
B. 10
C. 30
D. 40

Answer: D

Q: 29.
What does partitioning do?

A. Divides a logical disk into physical volumes
B. Divides a logical disk into physical zones
C. Divides a physical disk into logical volumes
D. Divides a physical disk into logical zones

Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved