Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

AFP CTP Exam - Cheat-Test.com

Free CTP Sample Questions:

Q: 1
Which of the following are important uses of variance analysis in comparing actual cash flows with projected cash flows?
I. Identifying unanticipated changes in inventory
II. Enhancing short-term investment income
III. Validating a capital budget
IV. Identifying delays in accounts receivable collections
A. I and II only
B. I and IV only
C. II and IV only
D. I, II, III, and IV
Answer: B

Q: 2
An instrument that gives the right to buy a stated number of shares of common stock at a specified price is known as:
A. an equity warrant
B. a put option
C. a zero coupon bond
D. a subordinated debenture
Answer: A

Q: 3
A company plans to issue additional equity within the next 12 months but needs to issue debt at a low interest rate now. Which of the following instruments would BEST meet this objective?
A. Convertible bonds
B. Private placement issue
C. Preferred stock
D. Subordinated debentures
Answer: A

Q: 4
An arrangement in which a borrower makes periodic payments to a separate custodial account that is used to repay debt is known as a:
A. sinking fund
B. balloon payment
C. mortgage
D. zero-coupon bond
Answer: A

Q: 5
Which of the following instruments simplifies the paperwork connected with loans that have multiple advance features?
A. Master note
B. Banker's acceptance
C. Indenture agreement
D. Note purchase agreement
Answer: A

Q: 6
A put option on a company's stock has an exercise price of $20. On the delivery date, the stock is trading at $24 per share. What should the investor who has paid $2 for the option do?
A. Not exercise the option and lose $2.
B. Not exercise the option and lose $6.
C. Exercise the option and gain $2.
D. Exercise the option and gain $4.
Answer: A

Q: 7
A call option for a company has an exercise price of $50. The stock is currently trading at $60. At maturity, what should an investor who paid $3 for the option do?
A. Exercise the option and gain $7.
B. Exercise the option and gain $10.
C. Not exercise the option and lose $3.
D. Not exercise the option and lose $13.
Answer: A

Q: 8
In a typical swap transaction, two parties agree to exchange:
A. notional principal amounts.
B. amortization schedules.
C. maturity dates of obligations.
D. cash flows at future points in time.
Answer: D

Q: 9
A Chicago meat processor is concerned about the volatility of pork belly prices. Which of the following derivative products would be used to fix these prices within a given range?
A. Collar
B. Swap
C. Cap
D. Spot purchase
Answer: A

Q: 10
An optimal concentration system minimizes all of the following EXCEPT:
A. administrative costs.
B. disbursement float.
C. excess balances.
D. transfer costs.
Answer: B

Q: 11
Which of the following is a characteristic of giro systems used in countries in Europe?
A. They operate through their postal systems.
B. They are primarily used for company-to-company payments.
C. They do not replace checks for the payment of bills.
D. They do not allow the use of direct debits and credits.
Answer: A

Q: 12
Netting is used by which of the following as a cross-border payment technique?
A. European giro providers
B. Foreign subsidiaries of a company
C. Counterparties in a letter of credit transaction
D. TARGET participants
Answer: B

Q: 13
In which of the following international cash management methods is title for goods transferred for intercompany sales?
A. Pooling
B. Internal factoring
C. Multilateral netting
D. Re-invoicing
Answer: D

Q: 14
A company is based in the United States and has an operating subsidiary in Germany. With a stable U.S. dollar and a depreciating euro, the company's cash manager may elect to:
A. pool excess funds in the United States to offset German deficits.
B. implement a dollar-based multilateral netting system.
C. start leading receivables from the German subsidiary.
D. establish a multicurrency account in the United States.
Answer: C

Q: 15
Account analysis statements should be examined for which of the following reasons?
I. To verify volumes processed
II. To determine daily cash shortages
III. To verify the accuracy of bank service charges
IV. To ensure that company-initiated transactions have occurred
A. I and IV only
B. I and III only
C. II and III only
D. II and IV only
Answer: B


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved