Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM COG-180 Exam - Cheat-Test.com

Free COG-180 Sample Questions:

1. Which of the following must be moved manually instead of as part of a Cognos 8 deployment package?
A. report output versions
B. run history
C. schedules
D. system.xml
Answer: D

2. Which of the following describes the major steps in the deployment process for a Cognos 8 BI application and their proper order?
A. Plan, verify, and customize
B. Move, customize, and verify
C. Plan, move, and secure
D. Plan, move, and verify
Answer: D

3. Which service is required when a user views saved report output?
A. presentation service
B. report data service
C. report service
D. batch report service
Answer: A

4. All of the following are considered part of the analyze phase of a BI development project EXCEPT:
A. Conduct a readiness assessment
B. Analyze solution scope
C. Determine detailed requirements
D. Create a logical data model
Answer: D

5. Which of the following is a common mistake made by designers when creating dimension models?
A. Including alternate heirarchies.
B. Including multiple date/time heirarchies.
C. Splitting a single dimension into multiple dimensions.
D. Adding dimensions and measures from other subject areas.
Answer: D

6. Which of the following allows greatest flexibility in formatting but generally has the lowest interactivity with the users?
A. Analysis
B. Query
C. Dashboards
D. Managed Reports
Answer: D

7. Which of the following BEST describes the group of users who would typically use these Cognos 8 components: Metric Studio, Analysis Studio, and Query Studio?
A. Executives
B. Analysts and Authors
C. Knowledge workers and decision makers
D. Information Consumers
Answer: C

8. Which of the following is NOT a critical feature or function of a scorecard?
A. Targets
B. Projections
C. Tolerances
D. Histories
Answer: B

9. Which combination of Cognos 8 components is considered the BEST fit for addressing the needs of company executives?
A. Analysis Studio reports and Query Studio
B. Metric Studio scorecards and Event Studio jobs
C. Report Studio reports and Query Studio
D. Metric Studio scorecards and Report Studio dashboards
Answer: D

10. Using the diagram below to install and configure Cognos 8 BI, which of the following components will NOT address automatic failover?

A. Cognos 8 BI Content Manager (Active)
B. Cognos 8 BI Content Manager (Passive)
C. Cognos 8 BI Report Server
D. Cognos 8 BI Gateway
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved