Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM COG-142 Exam - Cheat-Test.com

Free COG-142 Sample Questions:

1. Which of the following is a step in the process of loading data from a Cognos Planning system into a Metric Studio application?
A. Create a Framework Manager model in Metric Designer.
B. Transfer the metrics to the Contributor store.
C. Create a Framework Manager model from published Contributor data.
D. Transfer live Analyst data directly into the metric store.
Answer: C

2. Which of the following sets of metrics would be MOST appropriate for the balanced scorecard model?
A. Number of new hires, Turnover rate, Head count, Average age
B. Revenue, customer satisifaction, product quality, percent of employees trained
C. Sales, revenue per sq ft, product quality, number of returns
D. Global revenue, revenue for services, revenue for product sales, revenue for support
Answer: B

3. A scorecard application has been implemented using the balanced model, where four scorecards were created for each perspective. Which perspectives contain the following metrics?
defects per unit number of returns number of recalls
A. Financial and Customer
B. Customer and Internal Process
C. Internal Process and Learning and Growth
D. Financial and Learning and Growth
Answer: B

4. The data that needs to be populated in the metric store requires consolidation and data cleansing from various data sources. What is the MOST appropriate data loading technique to accomplish this?
A. Manual entry
B. Metric Designer
C. SQL scripts (structured query language)
D. An ETL tool (extraction, transformation, and loading)
Answer: D

5. What must be created to get an accurate idea of customer satisfaction and how it rates against the organization's target and the competitors' ratings?
A. Create a benchmark column for the competitor's rating and create a customer satisfaction metric using performance pattern of 'Above target is positive'.
B. Create a stretch column for your customer satisfaction target and set the competitor's rating using performance pattern of 'Below target is positive'.
C. Create a customer satisfaction metric using performance pattern of 'Above target is positive' and set the target value as the competitor's rating.
D. Create a customer satisfaction metric using performance pattern of 'On target is positive', where the lower threshold is the customer's rating and the upper threshold is your stretch target.
Answer: A

6. Given the following information, what is the score?
Metric type performance pattern: Below target is positive
Default Tolerance: 200
Score per tolerance: 1
Target: 4000
Actual: 4400
A. Score is 2
B. Score is 1
C. Score is -2
D. Score is -1
Answer: C

7. How would a user be able to view a list of their metrics according to the goals of their business?
A. Sort and trend
B. Strategies
C. Watch list
D. Metric types
Answer: B

8.What can the user create to indicate that they have taken a corrective step to improve the performance of a metric?
A. Project
B. Strategy
C. Action
D. Report
Answer: C

9. Which of the following items is stored in the content store?
A. Metric actions
B. Scorecard projects
C. Metric diagrams
D. Scorecard Cognos 8 reports
Answer: D

10. Which of the following items is stored in the metric store?
A. Metric studio user preferences
B. Published Metric Designer jobs
C. Metric package data source definition
D. Specifications for metric maintenance tasks
Answer: A

11. Which of the following items must be defined at the time of package creation?
A. Root scorecard
B. Business calendar levels
C. Scorecard methodology
D. Default tolerance percent
Answer: B

12. What must exist prior to creating a metrics package?
A. Scorecards
B. Business calendar
C. Database
D. Metric types
Answer: C

13. The HR department is required to monitor headcount, which is a metric type defined as 'On Target is Positive'. The target is 1000 and the range for on target is positive is 50%. The tolerance is 10%. What is the range of values for the upper yellow band?
A. 1001-1050
B. 1051-1150
C. 1101-1150
D. 1101-1199
Answer: B


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved