Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM COG-125 Exam - Cheat-Test.com

Free COG-125 Sample Questions:

1. What can Data Manager be used for?
A. To create a Cognos 8 content store.
B. To extract operational data from multiple sources.
C. To create dashboards in Report Studio.
D. To build a Cognos Planning application.
Answer: B

2. What kind of tool is Data Manager?
A. ASP
B. DBMS
C. ETL
D. ERP
Answer: C

3. What distinguishes an OLTP system from a data warehouse?
A. An OLTP system captures and processes original business transactions, while a data warehouse does not.
B. A data warehouse captures and processes original business transactions, while an OLTP system does not.
C. An OLTP system is used to transform, clean, and combine operational data, while a data warehouse is not.
D. A data warehouse is fully normalized, while an OLTP system is fully denormalized.
Answer: A

4. Which object is required to create a Data Manager catalog?
A. Cognos 8 package
B. Fact build
C. JobStream
D. Database
Answer: D

5. A developer wants to create a connection to a database in a Data Manager catalog. When creating this connection, which of the following must the developer specify?
A. A default schema name.
B. Connection method that must be used to connect to the database.
C. Names, locations, and port numbers for the SOAP and socket servers.
D. User ID and pasword for the Cognos 8 content store database.
Answer: B

6. A developer wants to create a connection to a published Framework Manager package in a Data Manager catalog. Before this connection can be created successfully, what must the developer do?
A. Add an LDAP or NTLM namespace in Cognos Configuration.
B. Configure Data Manager to access the Cognos 8 Gateway and Dispatcher URLs.
C. Log on to Cognos Connection as a user in the Data Manager Authors role.
D. Create a data source connection to the Cognos 8 data store.
Answer: B

7. A DataStream includes two different data sources: "Golf Equipment" and "Other Equipment." For each incoming row, the developer wants to add a value that indicates the data source that the row comes from.
What should the developer do?
A. Create a static member for each data source in the underlying hierarchy.
B. Add a literal to each data source that references the data source name.
C. Specify the source identity property for each data source in the DataStream.
D. Add a derivation to the transformation model to create a new column.
Answer: B

8. A developer has added a data source connection to a Data Manager catalog. This connection points to a relational database. The developer wants to view the contents of this database, such as the number of tables that it contains. What tool could the administrator use?
A. SQLTerm
B. SQLTXT Designer
C. ODBC Administrator
D. Reference Explorer
Answer: A

9. Which of the following can a developer do with SQLTXT Designer?
A. Select data from multiple tables using joins.
B. Select data from multiple text files using joins.
C. Specify row and column delimiters.
D. Specify sort order for the flat file.
Answer: C

10. A text file contains a row at the top that only identifies the names of the columns. In order for this file to be processed successfully, what must the developer do in SQLTXT Designer?
A. Specify CR as the record delimiter.
B. Specify NL as the record delimiter.
C. Specify that the header row ignore limit is one.
D. Specify that the file contains one header line.
Answer: D

11. A developer wants to move a selection of components from a development environment to a production environment. What should the developer do?
A. Create a catalog backup file (.ctg).
B. Create a backup of the catalog database.
C. Create a package file (.pkg) that contains the components.
D. Create a SQL script to transfer the components.
Answer: C

12. Which of the following is true of packages in Data Manager?
A. User-defined folders cannot be exported.
B. During importing, duplicate components are automatically renamed.
C. User-defined folders cannot be imported.
D. During importing, dependent components are automatically selected.
Answer: D

13. Which of the following is true of the Navigator?
A. When searching for components, wildcards are not supported.
B. When a component is selected, dependent components are shown.
C. Library components (such as hierarchies) cannot be navigated.
D. Components from different catalogs can be compared.
Answer: B

14. End users must be able to create Cognos 8 reports using data from the data warehouse. To facilitate this, what can the developer do from within Data Manager?
A. Run the Create Framework Manager Model wizard to create a project.
B. Create a Cognos 8 package in the Library area of the catalog.
C. Export the Data Manager metadata to XML for use in Framework Manager.
D. Publish a Cognos 8 package in the Metadata area of the catalog.
Answer: C

15. A developer has geographical data from a data source where cities roll up into states, and states roll up into regions.What should the developer create in order to allow Data Manager to aggregate fact data to the region level?
A. Derived dimension
B. Lookup
C. Static members
D. Hierarchy
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved