Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Isaca CISA Exam - Cheat-Test.com

Free CISA Sample Questions:

1. IS management has decided to rewrite a legacy customer relations system using fourth- generation languages (4GLs). Which of the following risks is MOST often associated with system development using 4GLs?

A. Inadequate screen/report design facilities
B. Complex programming language subsets
C. Lack of portability across operating systems
D. Inability to perform data intensive operations

Answer: D
Explanation:
4GLs are usually not suitable for data intensive operations. Instead, they are used mainly for graphic user interface (GUI) design or as simple query/report generators.
Incorrect answers:
A,B. Screen/report design facilities are one of the main advantages of 4GLs, and 4GLs have simple programming language subsets.
C. Portability is also one of the main advantages of 4GLs.

2. Which of the following would be the BEST method for ensuring that critical fields in a master record have been updated properly?

A. Field checks
B. Control totals
C. Reasonableness checks
D. A before-and-after maintenance report

Answer: D
Explanation:
A before-and-after maintenance report is the best answer because a visual review would provide the most positive verification that updating was proper.

3. Which of the following is a dynamic analysis tool for the purpose of testing software modules?

A. Blackbox test
B. Desk checking
C. Structured walk-through
D. Design and code

Answer: A
Explanation:
A blackbox test is a dynamic analysis tool for testing software modules. During the testing of software modules a blackbox test
works first in a cohesive manner as one single unit/entity, consisting of numerous modules and second, with the user data
that flows across software modules. In some cases, this even drives the software behavior.
Incorrect answers:
In choices B, C and D, the software (design or code) remains static and somebody simply closely examines it by applying his/her mind,
without actually activating the software. Hence, these cannot be referred to as dynamic analysis tools.

4. Which of the following is MOST likely to result from a business process reengineering (BPR) project?

A. An increased number of people using technology
B. Significant cost savings, through a reduction in the complexity of information technology
C. A weaker organizational structures and less accountability
D. Increased information protection (IP) risk will increase

Answer: A
Explanation:
A BPR project more often leads to an increased number of people using technology, and this would be a cause for concern.
Incorrect answers:
B. As BPR is often technology oriented, and this technology is usually more complex and volatile than in the past, cost savings do not often materialize in this area.
D. There is no reason for IP to conflict with a BPR project, unless the project is not run properly.

5. Which of the following devices extends the network and has the capacity to store frames and act as a storage and forward device?

A. Router
B. Bridge
C. Repeater
D. Gateway

Answer: B
Explanation: A bridge connects two separate networks to form a logical network (e.g., joining an ethernet and token network) and has the storage capacity to store frames and act as a storage and forward device. Bridges operate at the OSI data link layer by examining the media access control header of a data packet.
Incorrect answers:
A. Routers are switching devices that operate at the OSI network layer by examining network addresses (i.e., routing information encoded in an IP packet). The router, by examining the IP address, can make intelligent decisions in directing the packet to its destination.
C. Repeaters amplify transmission signals to reach remote devices by taking a signal from a LAN, reconditioning and retiming it, and sending it to another. This functionality is hardware encoded and occurs at the OSI physical layer.
D. Gateways provide access paths to foreign networks.

6. Which of the following is a benefit of using callback devices?

A. Provide an audit trail
B. Can be used in a switchboard environment
C. Permit unlimited user mobility
D. Allow call forwarding

Answer: A
Explanation: A callback feature hooks into the access control software and logs all authorized and unauthorized access attempts, permitting the follow-up and further review of potential breaches. Call forwarding (choice D) is a means of potentially bypassing callback control. By dialing through an authorized phone number from an unauthorized phone number, a perpetrator can gain computer access. This vulnerability can be controlled through callback systems that are available.

7. A call-back system requires that a user with an id and password call a remote server through a dial-up line, then the server disconnects and:

A. dials back to the user machine based on the user id and password using a telephone number from its database.
B. dials back to the user machine based on the user id and password using a telephone number provided by the user during this connection.
C. waits for a redial back from the user machine for reconfirmation and then verifies the user id and password using its database.
D. waits for a redial back from the user machine for reconfirmation and then verifies the user id and password using the sender's database.

Answer: A
Explanation: A call-back system in a net centric environment would mean that a user with an id and password calls a remote server through a dial-up line first, and then the server disconnects and dials back to the user machine based on the user id and password using a telephone number from its database. Although the server can depend upon its own database, it cannot know the authenticity of the dialer when the user dials again. The server cannot depend upon the sender's database to dial back as the same could be manipulated.

8. Structured programming is BEST described as a technique that:

A. provides knowledge of program functions to other programmers via peer reviews.
B. reduces the maintenance time of programs by the use of small-scale program modules.
C. makes the readable coding reflect as closely as possible the dynamic execution of the program.
D. controls the coding and testing of the high-level functions of the program in the development process.

Answer: B
Explanation: A characteristic of structured programming is smaller, workable units. Structured programming has evolved because smaller, workable units are easier to maintain. Structured programming is a style of programming which restricts the kinds of control structures. This limitation is not crippling. Any program can be written with allowed control structures. Structured programming is sometimes referred to as go-to-less programming, since a go-to statement is not allowed. This is perhaps the most well known restriction of the style, since go-to statements were common at the time structured programming was becoming more popular. Statement labels also become unnecessary, except in languages where subroutines are identified by labels.

9. Which of the following data validation edits is effective in detecting transposition and transcription errors?

A. Range check
B. Check digit
C. Validity check
D. Duplicate check

Answer: B
Explanation:
A check digit is a numeric value that is calculated mathematically and is appended to data to ensure that the original data have not been altered or an incorrect, but valid, value substituted. This control is effective in detecting transposition and transcription errors.
Incorrect answers:
A. A range check is checking data that matches a predetermined range of values.
C. A validity check is programmed checking of the data validity in accordance with predetermined criteria.
D. In a duplicate check, new or fresh transactions are matched to those previously entered to ensure that they are not already in the system.

10. An offsite information processing facility having electrical wiring, air conditioning and flooring, but no computer or communications equipment is a:

A. cold site.
B. warm site.
C. dial-up site.
D. duplicate processing facility.

Answer: A
Explanation:
A cold site is ready to receive equipment but does not offer any components at the site in advance of the need.
Incorrect answers:
B. A warm site is an offsite backup facility that is configured partially with network connections and selected peripheral equipment, such as disk and tape units, controllers and CPUs, to operate an information processing facility.
D. A duplicate information processing facility is a dedicated, self-developed recovery site that can back up critical applications.


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved