Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Isaca CGEIT Exam - Cheat-Test.com

Free CGEIT Sample Questions:

Q: 1
Which of the following domains of CGEIT aims to guarantee that the IT function remains aligned with the organization's strategic objectives?
A. Strategic Alignment
B. Risk Management
C. IT Governance Framework
D. Value Delivery
Answer: C

Q: 2
Which of the following are the objectives of Service Level Management (SLM)?
1. To negotiate SLAs with the customers and to design services in accordance with the agreed service level targets.
2. Defining, documenting, and agreeing the level of IT Services to be provided.
3. Identifying possible future markets that the Service Provider could operate in.
4. Monitoring, measuring, and reporting the actual level of services provided.
5. Monitoring and improving customer satisfaction.
A. 1 and 2 only
B. 1, 2, and 3 only
C. 1, 2, 3, and 5 only
D. 1, 2, 3, 4, and 5
E: 1, 2, 4, and 5 only
Answer: E

Q: 3
Which of the following domains of COBIT covers areas such as the execution of the applications within the IT system and its results as well as the support processes that enable the effective and efficient execution of these IT systems?
A. Acquire and Implement
B. Deliver and Support
C. Plan and Organize
D. Monitor and Evaluate
Answer: B

Q: 4
Which of the following processes are involved under the COBIT framework?
Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply.
A. Conducting IT risk assessments.
B. Correcting all risk issues.
C. Managing the IT workforce.
D. Developing a strategic plan.
Answer: A,C,D

Q: 5
Which of the following responsibilities are performed by the core team of IT governance?
Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply.
A. Define plan and deliverables.
B. Provide service feedback to providers.
C. Report on process.
D. Undertake core tasks.
Answer: A,C,D

Q: 6
Which of the following components work to support achievements of the enterprise's mission, strategies, and related business objectives in an internal control system?
Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply.
A. Strategic alignment
B. Control activities
C. Control environment
D. Risk assessment
Answer: B,C,D

Q: 7
Which of the following is the process of comparing the business processes and performance metrics including cost, cycle time, productivity, or quality?
A. Service Improvement Plan
B. COBIT
C. Agreement
D. Benchmarking
Answer: D

Q: 8
Which of the following processes is responsible for controlling, recording and reporting on versions, attributes, and relationships relating to components of the Information Technology (IT) infrastructure?
A. ICT Operations Management
B. Service Asset and Configuration Management
C. Service Level Management
D. Service Catalogue Management
Answer: B

Q: 9
Which of the following is a process improvement approach that provides organizations with the essential elements for effective process improvement and guides process improvement across a project, a division, or an entire organization?
A. Capability Maturity Model Integration
B. Service Portfolio
C. Six Sigma
D. COBIT
Answer: A

Q: 10
Which of the following domains of COBIT addresses the development of a maintenance plan that a company should adopt in order to prolong the life of an IT system and its components?
A. Monitor and Evaluate
B. Acquire and Implement
C. Deliver and Support
D. Plan and Organize
Answer: B

Q: 11
Which of the following domains of CGEIT aims to guarantee that the IT enables and supports the achievement of business objectives through the integration of IT strategic plans with business strategic plans and the alignment of IT services with enterprise operations?
A. Value Delivery
B. Risk Management
C. Strategic Alignment
D. IT Governance Framework
Answer: C

Q: 12
Which of the following domains of COBIT covers the use of information & technology, and how best it can be used in a company to help achieve the company's goals and objectives?
A. Acquire and Implement
B. Monitor and Evaluate
C. Plan and Organize
D. Deliver and Support
Answer: C

Q: 13
Which of the following roles is responsible for review and risk analysis of all contracts on a regular basis?
A. The Configuration Manager
B. The IT Service Continuity Manager
C. The Supplier Manager
D. The Service Catalogue Manager
Answer: C

Q: 14
IT Governance is used by the management to regulate the Information Systems, to accomplish its objectives. IT governance forms an integral part of corporate governance.
Which of the following elements are required to implement a good IT governance framework?
Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply.
A. Process
B. Project
C. Communication
D. Structure
Answer: A,C,D

Q: 15
Which of the following techniques is used for understanding the "environment" in which a business operates?
A. PEST analysis
B. Market segmentation
C. Critical success factor analysis
D. SWOT analysis
Answer: A

Q: 16
Which of the following individuals ensures that IT complies with policy, laws and regulations?
A. Project sponsor
B. Compliance officer
C. Supplier
D. Business partner
Answer: B

Q: 17
Which of the following IT processes contained in the Deliver and Support domain of COBIT manages the operations?
A. DS10
B. DS13
C. DS9
D. DS8
Answer: B

Q: 18
Which of the following individuals supports and contributes to customer's governance approach?
A. User representatives
B. Supplier/Business partners
C. Compliance officers
D. Project sponsors
Answer: B

Q: 19
Which of the following techniques builds various plausible views of possible futures for a business?
A. PEST analysis
B. Scenario Planning
C. SWOT Analysis
D. Market Segmentation
Answer: B

Q: 20
Which of the following areas focuses on aligning with the business and collaborative solutions?
A. Risk management
B. Strategic alignment
C. Resource management
D. Value delivery
Answer: B

Q: 21
Which of the following techniques seeks to identify the similarities and differences between the groups of customers or users?
A. Market Segmentation
B. PEST Analysis
C. SWOT Analysis
D. Scenario Planning
Answer: A

Q: 22
Which of the following areas concentrates on optimizing expenses, and providing the value of IT?
A. Value delivery
B. Risk management
C. Resource management
D. Strategic alignment
Answer: A

Q: 23
Which of the following is used as a tool that assists in risk identification?
A. Performance report
B. Status report
C. Variance analysis
D. Issue log
Answer: D

Q: 24
Which of the following is the amount of risk an enterprise is willing to except in pursuit of its mission?
A. Threats
B. Vulnerability
C. Risk Appetite
D. Inherent Risk
Answer: C

Q: 25
Which of the following risks refers to the risk associated with an event in the absence of specific controls?
A. Financial reporting risk
B. Inherent risk
C. Operational risk
D. Compliance risk
Answer: B

Q: 26
Which of the following types of risks includes liability torts, property damage, natural catastrophe and financial risk?
A. Asset risk
B. Hazard risk
C. Operational risk
D. Strategic risk
Answer: B

Q: 27
Which of the following areas addresses the safeguarding of IT assets, disaster recovery and continuity of operations?
A. Performance measurement
B. Risk management
C. Value delivery
D. Strategic alignment
Answer: B

Q: 28
Which of the following individuals/team allocates business resources for effective IT governance?
A. Business Executive
B. CEO
C. CIO
D. IT Strategy Committee
Answer: A

Q: 29
Which of the following resource categories includes skill sets, certifications, productivity, and morale?
A. Partners
B. Processes
C. People
D. Products
Answer: C

Q: 30
Which of the following areas tracks the project delivery, and monitors the IT services?
A. Risk management
B. Performance measurement
C. Strategic alignment
D. Value delivery
Answer: B


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved