Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

CTP CCNT Exam - Cheat-Test.com

Free CCNT Sample Questions:

Q: 1
Telecommunications is:

A. The use of a telephone or similar equipment for voice communication.
B. The practice of transporting a signal, often through a switch, typically using voice communications technology.
C. Communications at a distance.
D. The designing of a telephone network calling area.

Answer: C

Q: 2
Cellular subscribers represent:

A. Only 5 percent of the total voice users.
B. The largest growth in absolute numbers over the last decade.
C. A declining segment of the telecommunications market.
D. The most exciting area of Internet access innovation.

Answer: B

Q: 3
CPE is:

A. Owned by the ILEC.
B. Owned by a CLEC.
C. Owned or leased by the end user.
D. Provided by the IXC.

Answer: C

Q: 4
The public switched telephone network (PSTN) is defined by:

A. Direct trunk access to the called party.
B. Private leased lines.
C. Long-distance connection.
D. Dial-up access

Answer: D

Q: 5
The point of demarcation divides:

A. The central office from the network.
B. Network responsibility and subscriber responsibility.
C. Local networks and long-distance networks.
D. IXC POP switch and CO switch.

Answer: B

Q: 6
A connection between a phone and a switch is called a:

A. T1.
B. Trunk.
C. Line.
D. Wire.

Answer: C

Q: 7
A trunk is:

A. A T1.
B. A connection between a key system and a switch.
C. A connection between two switches.
D. A connection between a switch and a STP.

Answer: C

Q: 8
The three parts of the PSTN are switching, access, and:

A. CPE.
B. PBX.
C. Trunking.
D. Transmission.

Answer: D

Q: 9
Universal service and interconnection are goals of:

A. IXCs.
B. Public policy in the United States.
C. The FCC.
D. Congress.

Answer: B

Q: 10
The MFJ:

A. Deregulated PBXs.
B. Deregulated premise wiring.
C. Created the RBOCs.
D. Created the Bell System.

Answer: C

Q: 11
Commercial long distance telephony began in:

A. 1938.
B. 1811.
C. 1881.
D. 1876.

Answer: C

Q: 12
The transistor, stored program control, and digital technologies enabled:

A. The Internet.
B. Universal service.
C. Deregulation of telecommunications.
D. International calling.

Answer: B

Q: 13
Which of the following technologies are changing our view of telecommunications?

A. Transistor, computers, and fiber optics
B. Satellite and submarine technology
C. Computers and communications
D. Cell and PCS phones, and the Web browser

Answer: D

Q: 14
A telephone is called a:

A. Station set.
B. Message oriented device.
C. Key device.
D. Simple port.

Answer: A

Q: 15
An in-band signal used by station sets is:

A. Loop start.
B. TT, or DTMF.
C. Rotary dial.
D. E&M.

Answer: B

Q: 16
The CO switch provides power for:

A. Analog station sets.
B. Digital station sets.
C. Tie lines.
D. Key service units.

Answer: A

Q: 17
Call appearance buttons allow the management of multiple:

A. Calls.
B. Station sets.
C. Display colors.
D. Analog modems

Answer: B

Q: 18
DC signaling is used by analog sets for:

A. In-band signaling.
B. Supervisory signaling.
C. Ringing.
D. Touchtone signaling

Answer: C

Q: 19
A few lines serve multiple users using a:

A. PBX.
B. CO switch.
C. Multiplexer.
D. Key system.

Answer: D

Q: 20
An 8 by 4 key system would have:

A. Eight lines.
B. Eight trunks.
C. Eight stations.
D. Four stations.

Answer: C

Q: 21
In a key system, direct access means:

A. Callers can access an outside line.
B. Callers access an outside line using "dial 9."
C. Callers access an outside line without using an attendant.
D. Callers access an outside by pressing a button.

Answer: D

Q: 22
The device that controls the operation of the key telephone system is called:

A. Central control.
B. A call processor.
C. A key service unit.
D. The system controller.

Answer: C

Q: 23
Hold, Drop, Transfer, and ______ are the "big four" features.

A. Split.
B. Camp on.
C. Announce.
D. Conference

Answer: D

Q: 24
In a PBX environment, dialing 9 normally provides:

A. Outside access.
B. Conferencing.
C. Tie line access.
D. Long distance access.

Answer: B

Q: 25
A PBX is:

A. A switch.
B. A simplified line sharing device.
C. An analog multiplexer.
D. Owned by the telco.

Answer: A

Q: 26
A PBX can provide multiple:

A. Billing systems.
B. Entry points.
C. Trunk groups.
D. Power supplies

Answer: C

Q: 27
A PBX can select the most economical trunk group using:

A. Translations.
B. Least cost routing.
C. Automatic selection lists.
D. Account code routing.

Answer: B

Q: 28
Tie trunks are not switched by:

A. The telco.
B. The PBX.
C. The premise switch.
D. Using LCR.

Answer: A

Q: 29
Direct Inward Dialing uses:

A. Key system lines.
B. Loop start functionality.
C. Digital key systems.
D. Trunks.

Answer: D

Q: 30
An OPX is:

A. An outside party line.
B. A station set on a different premise than the PBX.
C. An outside priority extension call.
D. Onside parameter exchange.

Answer: C

Q: 31
If you want to track the cost of long distance calls, the feature you use is called:

A. SMDR
B. CAR
C. LLCR
D. LCR

Answer: A

Q: 32
The LEC service that provides PBX like features from the LEC switch is:

A. Centrex.
B. SMDR.
C. Off-premise extensions.
D. Off-premise switching.

Answer: A

Q: 33
The three applications of Centrex are PBX replacement, full featured business line, and:

A. Resale.
B. Data switching.
C. Centralized attendant switching.
D. Trunking.

Answer: A

Q: 34
Flat rate local service is:

A. Mileage sensitive.
B. Timed.
C. Fixed rate per month.
D. Priced per zone called.

Answer: C

Q: 35
A call outside of the local calling area but within the LATA is called:

A. A dial round call.
B. An IXC call.
C. A local toll call.
D. An interLATA call.

Answer: C

Q: 36
Flat rate toll is:

A. Mileage sensitive.
B. A fixed price per month.
C. Provided by LECs only.
D. Charge by the minute.

Answer: D

Q: 37
The number of trunk circuit cards is reduced in the PBX by using:

A. Combined function cards.
B. Off premise extensions.
C. Digital station sets.
D. Integrated T carrier trunking.

Answer: D

Q: 38
An outdial trunk is normally accessed by:

A. The attendant.
B. Tie lines.
C. Dialing 9.
D. System administrators.

Answer: C

Q: 39
If a PBX has only one trunk group to the CO, it is most likely a:

A. DID group.
B. Outdial group.
C. Combo group.
D. T carrier trunk.

Answer: C

Q: 40
A residence phone normally uses ______ for long distance calls.

A. Credit cards
B. Outdial lines
C. Dedicated access
D. Switched access

Answer: D

Q: 41
Call waiting, three-way calling, call return, and auto recall are:

A. Services often used with PBX outdial trunks.
B. Digital PBX features.
C. Not available from the LEC.
D. Not useful on PBX trunks.

Answer: D

Q: 42
Businesses with sales people using cell phones often make use of:

A. SMDR on cell phones.
B. PBX tie lines.
C. Call transfer with disconnect.
D. Identified outward dialing.

Answer: C

Q: 43
If a call first comes into the middle of a hunt group, and stops hunting at the last line in the group without hunting over all lines, ______ is used.

A. Circular hunt
B. Preferential hunt
C. Sequential hunt
D. Most idle line hunt

Answer: C

Q: 44
An OPX is connected by a:

A. Switched access arrangement.
B. Switched service.
C. Dedicated access arrangement.
D. Dedicated service.

Answer: D

Q: 45
FT1 provides bandwidth in:

A. Digital switches.
B. Internet service providers.
C. Multiples of 1.544 Mbps.
D. Multiples of 64 kbps.

Answer: D

Q: 46
The POP is:

A. Where the connection to the IXC is made.
B. Where the connection to the LEC is made.
C. The boundary of the IXC service area.
D. The location of the IXC switch.

Answer: A

Q: 47
If an RBOC gains permission to provide long distance and enhanced services within its territory, it will become:

A. A competitive local exchange carrier.
B. An interexchange carrier.
C. An integrated communications provider.
D. An Internet service provider.

Answer: C

Q: 48
A major application for ISDN PRI is for:

A. Small key system networking.
B. Internet service providers.
C. Integrated communication provider lines.
D. LAN to LAN networking.

Answer: C

Q: 49
A service that interconnects PBXs without the use of dedicated trunks is called a:

A. Centrex service.
B. Switched service.
C. Private network.
D. Virtual private network.

Answer: D

Q: 50
Three aspects of service common to analog and digital are switching, signaling, and:

A. Conversion.
B. Billing.
C. Transmission.
D. Multiplexing.

Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved