Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IIBA CBAP Exam - Cheat-Test.com

Free CBAP Sample Questions:

Q: 1
You are the business analyst for your organization. Gary and Janet, two key stakeholders in the project, are in disagreement over a requirement for the type of software to be installed on the server your solution calls for. What must happen in this instance before formal approval can be offered?
A. The business analyst will need to make a decision on which requirement is most appropriate.
B. Gary and Janet will need to determine who has seniority in the company to determine which requirement takes precedence.
C. The conflict will need to be removed from the solution scope until Gary and Janet come to a solution.
D. The conflict will need to be resolved through research, resolution, or through a third-party mediation.
Answer: D

Q: 2
You are the business analyst for the NHQ Organization. Management has asked that you examine the workflow and internal processes for order fulfillment. Specifically they'd like you to complete an in-depth analysis and documentation of the business problems and opportunities that may be exist for the organization. What business analysis knowledge area does this activity map to?
A. Requirements elicitation
B. Requirements management and communication
C. Enterprise analysis
D. Solution assessment and validation
Answer: C

Q: 3
Martha is observing Gary complete several activities as part of her requirements elicitation process. Martha is simply observing the steps Gary takes to complete his work and she is taking notes. In this instance Martha does not ask Gary any questions. What type of observation technique is Martha completing?
A. Shadowing
B. Usage consideration
C. Active
D. Passive
Answer: D

Q: 4
Paul is the business analyst for his organization. He is examining a single solution to determine if the solution he and his team have identified carries enough business value to justify its implementation. What business analysis process is Paul performing in this scenario?
A. Assess organizational readiness
B. Define transition requirements
C. Allocate requirements
D. Assess proposed solution
Answer: D

Q: 5
You are the business analyst for your organization and you are preparing to elicit the requirements for a new business opportunity. Which one of the following statements best describes the prepare for elicitation process?
A. You need authority granted to you from the sponsor to utilize resources for the elicit requirements process.
B. You need to determine which elicitation techniques are needed for the requirements gathering technique.
C. You need to receive permission from functional management to interview and elicit requirements for the stakeholders.
D. You need to ensure all needed resources are organized and scheduled for conducting the elicitation activities.
Answer: D

Q: 6
You are the business analyst for your organization and are working on a solution that will connect several databases to a web application. You are concerned that the databases may not be operable with the software solution a programmer is recommending. What requirements elicitation technique can help you determine the interoperability of the software, the databases, and the web application?
A. Interface analysis
B. Benchmarking
C. Usage considerations
D. Interviews
Answer: A

Q: 7
Donna is leading a brainstorming session for her organization. She has asked the participants in this group to come up with at least ten ideas for possible solutions to an identified problem.
What is the problem with setting the goal as ten ideas for possible solutions in this session?
A. The goal should be to come up with as many solutions as possible, not just ten ideas.
B. The goal should be to generate ten ideas within a set time period.
C. The goal should be to include everyone's input to the solutions.
D. The goal should be to come up with the best solution for the problem, not ten ideas.
Answer: A

Q: 8
You are hosting a collection of stakeholders from across the organization to identify the ideas and attitudes about your company's help desk. You want the stakeholders to honestly share their opinions about the help desk service so you can identify problems, solutions, and take actions to improve the service. What type of requirements elicitation activity is this?
A. Workshop
B. Focus groups
C. Root cause analysis
D. Stakeholder analysis
Answer: B

Q: 9
You are the business analyst for your organization and are beginning the requirements analysis processes. Which one of the following statements best describes the requirements analysis processes?
A. It ensures that analysis and implementation efforts focus on the most critical requirements.
B. It covers the definition of stakeholder requirements, which describe what a solution must be capable of doing.
C. It is conformity to requirements and a fitness for use.
D. It defines all of the work, and only the required work, to complete the project objectives.
Answer: B

Q: 10
What business analysis element tries to identify as many potential options as possible to meet the business objectives and fill identified gaps in capabilities?
A. Ranking of approaches
B. Decision analysis
C. Alternative generation
D. Documentation of assumptions and constraints
Answer: C

Q: 11
What business analysis plan defines the process to be followed in managing the solution scope and requirements?
A. Requirements management plan
B. Project management plan
C. Change management plan
D. Scope management plan
Answer: A

Q: 12
You are the business analyst for your organization and are with another business analyst, Steve, on the requirements elicitation for a new solution. You warn Steve that you'll need to be tracing the requirements in an effort to prevent scope creep. What is scope creep?
A. The scope grows slightly larger as more requirements, often unneeded, are added to the scope
B. The scope slips on the schedule which in turn delays the project delivery date
C. Gold plating
D. The scope shifts from the original intent of the business case
Answer: A

Q: 13
Martha is observing Sarah complete several complex steps as part of her business analysis requirements elicitation process. In this instance Martha working alongside Sarah is actually helping Sarah complete the work so that Martha can understand all of the steps Sarah must complete. What type of requirements elicitation technique is Martha using?
A. Shadowing
B. Active observation
C. Progressive elaboration
D. Cross training requirements elicitation
Answer: B

Q: 14
The requirements elicitation process requires that the business analyst and team prepare for the requirements elicitation activities. There are three specific inputs that the business analyst will need in preparing for the requirements elicitation. Which of the following is NOT one of the three inputs the business analyst will use as he prepares for requirements elicitation?
A. Change request
B. Solution scope
C. Stakeholder list
D. Business need
Answer: A

Q: 15
Paul is the business analyst for his organization. He is examining a single solution to determine if the solution he and his team have identified carries enough business value to justify its implementation. What business analysis process is Paul performing in this scenario?
A. Allocate requirements
B. Define transition requirements
C. Assess organizational readiness
D. Assess proposed solution
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved