Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

PMI CA0-001 Exam - Cheat-Test.com

Free CA0-001 Sample Questions:

Q: 1
On what is project baseline development established?
A. Approved product requirements
B. Estimated project cost and schedule
C. Actual project cost and schedule
D. Revised project cost and schedule
Answer: B

Q: 2
Identifying major deliverables, deciding if adequate cost estimates can be developed, and identifying tangible components of each deliverable are all part of which of the following?
A. Work breakdown structure
B. Organizational breakdown structure
C. Resource breakdown structure
D. Bill of materials
Answer: A

Q: 3
What is the definition of project plan execution?
A. Integrating all planned activities.
B. Performing the activities included in the plan.
C. Developing and maintaining the plan.
D. Execution of deliverables.
Answer: B

Q: 4
What is a tool to improve team performance?
A. Staffing plan
B. External feedback
C. Performance reports
D. Co-Location
Answer: D

Q: 5.
Which type of analysis is used to develop the communications management plan?
A. Product
B. Cost benefit
C. Stakeholder
D. Research
Answer: C

Q: 6
Information distribution involves making needed information available to project stakeholders in a timely manner. What is an output from information distribution?
A. Earned value analysis
B. Trend analysis
C. Project records
D. Performance reviews
Answer: C

Q: 7
Which type of analysis is used to examine project results through time to determine if performance is improving or deteriorating?
A. Control chart
B. Earned value
C. Variance
D. Trend
Answer: D

Q: 8
You are assigned to implement the project control plan. What should you do to ensure the plan is effective and current?
A. Perform periodic project performance reviews.
B. Identify quality project standards.
C. Follow ISO 9000 quality standards
D. Complete the quality control checklist.
Answer: A

Q: 9
Which of the following is an example of a risk symptom?
A. Failure to meet intermediate milestones
B. Force of nature, such as a flood
C. Risk threshold target
D. Crashing front loading or fast tracking
Answer: A

Q: 10
During what process is the quality policy determined?
A. Initiating
B. Executing
C. Planning
D. Controlling
Answer: C

Q: 11
What is one of the MAJOR outputs of activity sequencing?
A. Responsibility assignment matrix
B. Work breakdown structure update
C. Project network diagram
D. Mandatory dependencies list
Answer: C

Q: 12
Scope verification is PRIMARILY concerned with which of the following?
A. Acceptance of the work deliverables.
B. Accuracy of the work deliverables.
C. Approval of the scope statement.
D. Accuracy of the work breakdown structure.
Answer: A

Q: 13
Which of the following is an example of contract administration?
A. Negotiating the contract
B. Authorizing contractor work
C. Developing the statement of work
D. Establishing evaluation criteria
Answer: B

Q: 14
Who MUST know when a risk event occurs so that a response can be implemented?
A. Customers
B. Project sponsors
C. Project management team
D. Insurance claims department
Answer: C

Q: 15
A work package has been scheduled to cost $1,000 to complete, and was to be finished today. As of today, the actual expenditure is $1,200 and approximately half of the work has been completed. What is the cost variance?
A. -$700
B. -$200
C. +$200
D. +$500
Answer: A

Q: 16
How is quality control performed?
A. By identifying quality standards that are relevant to the project and determining how to satisfy them.
B. By monitoring specific project results in compliance with relevant quality standards and determining corrective actions as needed.
C. By ensuring that the entire project team has been adequately trained in quality assurance processes.
D. By applying Monte Carlo, sampling, Pareto analysis and benchmarking techniques to ensure conformance to quality standards.
Answer: B

Q: 17
As part of a mid-project evaluation, your project sponsor has asked you to provide a forecast of total project cost. You should calculate the forecast using which of the following methods?
A. BAC
B. EAC
C. ETC
D. WBS
Answer: B

Q: 18
How is scheduled variance calculated using the earned value technique?
A. EV less AC
B. AC less PV
C. EV less PV
D. AC less EV
Answer: C

Q: 19
The projectt management processes presented in the PMBOK Guide should:
A. Always be applied uniformly
B. Be selected as appropriate by the sponsor
C. Be selected as appropriate by the project team
D. Be applied based on ISO guidelines.
Answer: C

Q: 20
Who is responsible for determining which processes from the Process Groups will be employed and who will be performing them?
A. Project sponsor and project manager
B. Project sponsor and functional manager
C. Project manager and project team
D. Project team and functional manager
Answer: C

Q: 21
Which of the following processes is necessary to ensure that the project employs all processes needed to meet its requirements?
A. Perform Quality Control
B. Quality Policy
C. Perform Quality Assurance
D. Quality Planning
Answer: C

Q: 22
Which process occurs within the Monitoring and Controlling Process Group?
A. Cost Control
B. Quality Planning
C. Quantitative Risk Analysis
D. Cost Budgeting
Answer: A

Q: 23
The Define Scope process is in which of the following process groups?
A. Initiating
B. Planning
C. Monitoring & Controlling
D. Executing
Answer: B

Q: 24
Which activity is an input to the select sellers process?
A. Organizational process assets
B. Resource availability
C. Change control process
D. Team performance assessment
Answer: A

Q: 25
What name(s) is (are) associated with the Plan-Do-Check-Act cycle?
A. Pareto
B. Ishikawa
C. Shewart-Deming
D. Delphi
Answer: C

Q: 26
Which of the following methods is a project selection technique?
A. Flowcharting
B. Earned value
C. Cost-benefit analysis
D. Pareto analysis
Answer: C

Q: 27
While implementing an approved change, a critical defect was introduced. Removing the defect will delay the product delivery. What is the MOST appropriate approach to managing this situation?
A. Utilize the change control process.
B. Crash the schedule to fix the defect.
C. Leave the defect in and work around it.
D. Fast-track the remaining development.
Answer: A

Q: 28
Which tool is used to develop technical details within the project management plan?
A. Expert Judgment
B. Project Management Methodology
C. Project Management Information
D. Project Selection Methods
Answer: A

Q: 29
Which of the following are outputs of the Monitor and Control Project Work process?
A. Requested changes, forecasts, recommended corrective actions
B. Forecasts, resources plan, bottom up estimating
C. Recommended corrective actions, cost baseline, forecasts
D. Requested changes, recommended corrective actions, project constraints
Answer: A

Q: 30
Which tool or technique measures performance of the project as it moves from project initiation through project closure?
A. Resource leveling
B. Parametric measuring
C. Pareto chart
D. Earned value
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved