Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM C2090-730 Exam - Cheat-Test.com

Free C2090-730 Sample Questions:

1. Which of the following is NOT true about XML columns?
A. Data can be retrieved by SQL.
B. Data can be retrieved by XQuery.
C. XML columns must be altered to accommodate additional parent and child relationships.
D. Access to any portion of an XML document can be direct, without reading the whole document.
Answer: C

2. A DRDA host database resides on a z/OS or an i5/OS system and listens on port 446. The TCP/IP address for this system is 192.168.10.1 and the TCP/IP host name is myhost. Which of the following commands is required to update the local node directory so that a DB2 client can access this DRDA database?
A. CATALOG TCPIP NODE myhost REMOTE db2srv SERVER 446
B. CATALOG TCPIP NODE mydb2srv REMOTE myhost SERVER 446
C. CATALOG TCPIP NODE myhost REMOTE db2srv SERVER 192.168.10.1
D. CATALOG TCPIP NODE mydb2srv REMOTE myhost SERVER 192.168.10.1
Answer: B

3. Which of the following tools can be used to schedule a backup operation that is to be run every Sunday evening?
A. Journal
B. Task Center
C. Activity Monitor
D. Command Line Processor
Answer: B

4. Which of the following queries will correctly return the manager information sorted by the manager's last name, department and project name?
A. SELECT lastname, dept, projname, manager, startdate
FROM (SELECT name, dept, proj AS projname, manager, startdate
FROM employee, project
WHERE empno = empno) AS empproj
ORDER BY name, dept, projname
B. SELECT lastname, dept, projname, manager, startdate
FROM (SELECT name AS lastname, dept, proj AS projname, manager, startdate
FROM employee, project
WHERE empno = mgrno) AS empproj
SORT BY lastname, firstname, dept, projname
C. SELECT lastname, dept, projname, manager, startdate
FROM (SELECT name AS lastname, dept, proj AS projname, manager, startdate
FROM employee, project
WHERE empno = mgrno) AS empproj
ORDER BY lastname ASC
SORT BY dept, projname DESC
D. SELECT lastname, dept, projname, manager, startdate
FROM (SELECT name AS lastname, dept, proj AS projname, manager, startdate
FROM employee, project
WHERE empno = mgrno) AS empproj
ORDER BY lastname, dept, projname
Answer: D

5. Which of the following strings can be inserted into an XML column using XMLPARSE?
A. "<employee/>"
B. "<?xml version='1.0' encoding='UTF-8' ?>"
C. "<!DOCTYPE hello SYSTEM 'hello_world.dtd'>"
D. "<x xmlns:ibmcert='http://www.ibm.com/certify'>"
Answer: A

6. When defining a referential constraint between the parent table T2 and the dependent table T1, which of the following is true?
A. The list of column names in the FOREIGN KEY clause can be a subset of the list of column names in the primary key of T2 or a UNIQUE constraint that exists on T2.
B. The list of column names in the FOREIGN KEY clause can be a subset of the list of column names in the primary key of T1 or a UNIQUE constraint that exists on T1.
C. The list of column names in the FOREIGN KEY clause must be identical to the list of column names in the primary key of T2 or a UNIQUE constraint that exists on T2.
D. The list of column names in the FOREIGN KEY clause must be identical to the list of column names in the primary key of T1 or a UNIQUE constraint that exists on T1.
Answer: C

7. Which of the following is the lowest cost DB2 product that can be legally installed on a Linux server that has 6 CPUs?
A. DB2 Express Edition
B. DB2 Personal Edition
C. DB2 Workgroup Server Edition
D. DB2 Enterprise Server Edition
Answer: D

8. Which of the following is the lowest cost DB2 product that can be legally installed on an AIX server?
A. DB2 Express Edition
B. DB2 Personal Edition
C. DB2 Workgroup Server Edition
D. DB2 Enterprise Server Edition
Answer: C

9. Which of the following DB2 products are required on an iSeries or System i server to enable an application running on that server to retrieve data from a DB2 database on a Linux server?
A. DB2 for i5/OS
B. DB2 Runtime Client
C. DB2 Connect Enterprise Edition
D. DB2 for i5/OS SQL Development Kit
Answer: A

10. Which product must be installed on z/OS to allow a COBOL program running on that machine to access data on a remote DB2 for z/OS server?
A. DB2 for z/OS
B. DB2 Run-Time Client for z/OS
C. DB2 Connect Enterprise Edition for z/OS
D. z/OS Application Connectivity to DB2 for z/OS and OS/390
Answer: A

11. Which of the following tools can make recommendations for indexes and/or MQTs to improve the performance of DB2 applications?
A. Design Advisor
B. Visual Explain
C. Performance Advisor
D. Configuration Assistant
Answer: A

12. Which of the following DB2 tools allows a user to execute an SQL statement and view a graphical representation of the access plan?
A. Task Center
B. Command Editor
C. Developer Workbench
D. Command Line Processor
Answer: B

13. Which tool must be used to analyze all of the database operations performed by an application against a DB2 for i5/OS database?
A. Visual Explain
B. Activity Monitor
C. SQL Performance Monitor
D. DB2 Performance Monitor
Answer: C

14. Which of the following tools for DB2 V9 allows a user to create and debug a SQL stored procedure?
A. Control Center
B. Development Center
C. Developer Workbench
D. Stored Procedure Builder
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved