Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Cognos BI0-210 Exam - Cheat-Test.com

Free BI0-210 Sample Questions:

1. Are you an:
A. IBM Customer
B. IBM Partner
C. IBM Employee
Answer: A

2. If you are successful with this exam, do you agree to have your name made available to relevent IBM personnel for project staffing?
A. Yes
B. No
Answer: A

3. Which of the following is a significant cause of failure when using the technologyfocused
approach to BI Application development?
A. Users often have difficulty understanding new technology.
B. New technology often contains internal flaws and errors that affect the delivered solution.
C. The solution is focused on a single subject area.
D. Developers often focus on just the data.
Answer: D

4. Which of the following MOST clearly states the value of using a methodology?
A. It provides a philosophy of development that maximizes return on investment.
B. It helps consultants progress in a systematic way to insure all critical steps are addressed.
C. It helps project managers estimate the cost and effort in developing a solution.
D. It ensures that early mistakes are avoided in developing a solution.
Answer: B

5. Which of the following BEST describes the relationship or differences between Iterative Approach and Cognos SIM?
A. The Iterative Approach is a specific technique used to iterate through the Design phase.
B. The Iterative Approach is a series of steps defined in the Analysis and Development phases of Cognos SIM.
C. The Iterative Approach is a philosophy of development while Cognos SIM is a collection of tasks, documents, and techniques to guide development.
D. Cognos SIM is the current Cognos development standard and is intended to replace the Interative Approach for development of BI applications.
Answer: C

6. Which of the following statements is true about the Waterfall Approach?
A. The five steps in the process are considered valid for BI software development projects.
B. Each step is performed in sequence but you return to previous steps at specific points in the
development cycle.
C. It is designed so that requirements that are not discovered in the Analysis step will cascade out during the design phase.
D. Project management tools no longer encourage the Waterfall Approach.
Answer: A

7. Which of the following statements best describes the Iterative Approach of application development?
A. A prototype solution is developed after the initial user interviews. This prototype is then used as a basis for refining specific design requirements.
B. The design step is repeated multiple times before proceeding to the development step. Each pass through the design step further refines the eventual solution.
C. The solution is developed and delivered to the users. After approximately 2 weeks, the users are interviewed for any missing requirements and any new requirements form the basis for the next iteration.
D. A prototype is created that addresses 80 to 90% of the business requirements. This is demonstrated to the users and their feedback is used to refine the prototype in subsequent iterations.
Answer: D

8. Which of the following issues is Iterative Development specifically designed to address?
A. The very act of developing a system or solution will change the business requirements.
B. Users understand their business processes but they don't usually understand application development.
C. No developed solution will satisfy all users equally.
D. Users often feel that IT does not understand the business.
Answer: A

9. When examining an operational (transactional) database, which of the following is considered a good indicator as to which tables contain fact data?
A. Tables with the fewest number of columns
B. Tables with the greatest number of rows
C. Tables with the greatest number of foreign keys
D. Tables with the fewest number of foreign keys
Answer: B

10. Which of the following is true regarding hierarchies and dimensions?
A. Hierarchies help users understand the data through rollup levels within dimensions.
B. All dimensions must have hierarchies.
C. All hierarchies are defined by the inherent nature of their dimensional data.
D. It is considered poor design to split a hierarchy across multiple dimensions.
Answer: A

11. When comparing two differently grained facts directly against one another, the developer must:
A. either write a union query or two reports that roll both facts up to a common level
B. either roll up the lower grained fact to the higher level or allocate the higher grained fact to the lower level
C. declare determinants at multiple levels in the dimensions of a DMR Framework Manager model
D. ensure that all conformed dimensions shared by the facts have the same number of levels
Answer: B

12. Which of the following is a key difference between MDX and SQL?
A. MDX is used for dimensional style reporting while SQL is incapable of dimensional style reporting.
B. MDX has built in functions to support relative date calculations while SQL cannot perform relative date calculations.
C. Dimensionally Modeled Relational (DMR) retrieves data using MDX, not SQL.
D. MDX can reference metadata that SQL cannot.
Answer: D

13. Which of the following describes Key Performance Indicators (KPI)?
A. Specific metrics, usually derived, by which a company measures its progress and success.
B. Strategic goals, typically specified by executives, which describe the direction and objectives of the organization.
C. Industry standards by which organizations measure themselves against others in their market space.
D. Core, atomic level data items that provide input into higher level derived items which then appear on scorecards.
Answer: A

14. Which of the following describes the models contained in the '24 Ways' book referenced in the BI Professional Workshop course?
A. Framework Manager models that map over an example normalized database, which one might find in a manufacturing enterprise.
B. Physical, star schema data models for constructing data marts for the various departments in a generic business enterprise.
C. Logical models that contain dimensions and key tactical metrics for the various departments in a generic business enterprise.
D. Cognos 8 OLAP Modeler (Transformer) models that describe how to map data from a manufacturing database into a PowerCube.
Answer: C

15. How are Key Performance Indicators (KPIs) tracked?
A. By aligning them to strategic and tactical goals and the business objectives of the enterprise.
B. By comparing them against other KPIs in a balanced scorecard.
C. By examining anomalies that appear in BI reporting and analysis.
D. By comparing their values to acceptable minimum and maximum levels of performance against a target.
Answer: D

16. Which of the following allows greatest flexibility in formatting but generally has the lowest interactivity with the users?
A. Analysis
B. Query
C. Dashboards
D. Managed Reports
Answer: D

17. Which of the following is a critical component in delivering Corporate Performance Management throughout an enterprise?
A. Drill down from summary to detailed information within individual subject areas.
B. Drill across from one subject area to another through conformed dimensions.
C. Star schema data marts designed to facilitate analysis and reporting.
D. Event management designed to monitor the status of Key Performance Indicators.
Answer: B

18. Which of the following statements describes the critical differences between a managed report and a query?
A. A managed report is intended to be run on a regular execution schedule from a background batch process whereas a query is run interactively.
B. A managed report is authored by trained developers whereas a query is authored by either trained developers or end users.
C. A managed report is intended to be run on a regular execution schedule whereas a query is intended to be authored and run ondemand.
D. A managed report prompts users for runtime parameters whereas a query does not.
Answer: C

19. When considering the differences between Analysis, Reporting, and Querying, which of the following is NOT a user who needs Analysis?
A. A user who takes answers from one question as a starting point for other questions
B. A user who needs to understand multiple factors influencing performance
C. A user who needs to identify and understand trends from multiple perspectives
D. A user who views detailed data, which is optionally totaled and subtotaled
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved