Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

Cognos BI0-132 Exam - Cheat-Test.com

Free BI0-132 Sample Questions:

1. Are you an:
A. IBM Customer
B. IBM Partner
C. IBM Employee
Answer: A

2. If you are successful with this exam, do you agree to have your name made available to relevent IBM personnel for project staffing?.
A. Yes
B. No
Answer: A

3. Which of the following data structures typically contain normalized data?
A. Cube
B. Flat file
C. Operational
D. Star schema
Answer: C

4. Which of the following are proven practices for organizing the objects in a project?
A. When importing metadata from more than one data source, include all imported objects in the root namespace.
B. When importing metadata from more than one data source, create a separate folder for the imported objects from each data source.
C. When importing metadata from more than one data source, create a separate namespace for the imported objects from each data source.
D. When importing metadata from more than one data source, do not override the relationships defined between the data sources at the time of import.
Answer: C

5. What does a star schema database structure typically consist of?
A. Denormalized hierarchy of dimension tables and fact tables.
B. Normalized dimension tables and detailed fact tables.
C. Normalized dimension tables and summarized fact tables.
D. Denormalized dimension tables and fact tables.
Answer: D

6. Which of the following is true of an OLAP data structure?
A. Comprised of normalized dimension and fact tables.
B. Organizes dimension tables into hierarchies and levels.
C. Allows "real time" analysis against disparate data sources.
D. Cardinality between tables is typically configured as inner joins.
Answer: B

7. In Framework Manager, it is recommended to model operational metadata as a virtual star schema for which one of the following reasons?
A. Provides stability to the underlying data structure.
B. Creates an easytoread data dictionary for end users.
C. Ensures inner joins between data source query subjects.
D. Helps to remove ambiguity and provide predictable results.
Answer: D

8. When a modeler imports metadata into Framework Manager, the Usage property for a nonindexed, numeric query item is set to which of the following?
A. Fact
B. Attribute
C. Identifier
D. Unknown
Answer: A

9. Which of the following is true for 0..n cardinality?
A. The cardinality is optional and a union will be performed.
B. The cardinality is optional and an inner join will be performed.
C. The cardinality is optional and an outer join will be performed.
D. The cardinality is unknown and an inner join will be performed.
Answer: C

10. After metadata is imported into Framework Manager or a new query subject is created, it is
recommended to first verify which one of the following property settings?
A. Usage
B. Format
C. Data Type
D. SemiAggregate
Answer: A

11. In Cognos 8, what are the two distinct model types authors can work with?
A. OLAP and DMR
B. Multidimensional and DMR
C. Relational and SAP BW
D. Relational and multidimensional
Answer: D

12. Which of the following objects in the Framework Manager environment acts as a container and
provides a unique name for objects?
A. model
B. query item
C. namespace
D. query subject
Answer: C

13. To create a report in Report Studio, a report author accesses which object?
A. A report specification.
B. A development model from Framework Manager.
C. The runtime version of a Framework Manager model.
D. A file that contains query subjects externalized from Framework Manager.
Answer: C

14. When importing metadata into Framework Manager from a relational database, which of the following can be controlled by the modeler performing the import?
A. Defining multiple connections to the data source.
B. Specifying the usage property for generated query items.
C. Converting inner joins in the database to outer joins in the model.
D. Generating relationships based on existing primary and foreign key relationships in the database.
Answer: D

15. In Framework Manager, which of the following statements is correct when working with a multilingual project?
A. The design language can be changed at any point.
B. A project language cannot be deleted once defined in Framework Manager.
C. A language must be added to the project before it can be published with a package.
D. When a new language is added to a project, all locales for that language are added as well.
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved