Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

GAQM APM-001 Exam - Cheat-Test.com

Free APM-001 Sample Questions:

Q: 1
Which document defines how a project is executed, monitored and controlled, and closed?
A. Strategic plan
B. Project charter
C. Project management plan
D. Service level agreement
Answer: C

Q: 2
Which changes occur in risk and uncertainty as well as the cost of changes as the life cycle of a typical project progresses?
A. Risk and uncertainty increase; the cost of changes increases.
B. Risk and uncertainty increase; the cost of changes decreases,
C. Risk and uncertainty decrease; the cost of changes increases.
D. Risk and uncertainty decrease; the cost of changes decreases.
Answer: C

Q: 3
Which tool or technique is used in the Plan Scope Management process?
A. Document analysis
B. Observations
C. Product analysis
D. Expert judgment
Answer: D

Q: 4
Which tool or technique is an examination of industry and specific vendor capabilities?
A. Independent estimates
B. Market research
C. Analytical techniques
D. Bidder conferences
Answer: B

Q: 5
An input used in developing the communications management plan is:
A. Communication models.
B. Enterprise environmental factors.
C. Organizational communications,
D. Organizational cultures and styles.
Answer: B

Q: 6
Regression analysis, failure mode and effect analysis (FMEA), fault tree analysis (FTA), and trend analysis are examples of which tool or technique?
A. Expert judgment
B. Forecasting methods
C. Earned value management
D. Analytical techniques
Answer: D

Q: 7
The Perform Quality Assurance process occurs in which Process Group?
A. Executing
B. Monitoring and Controlling
C. Initiating
D. Planning
Answer: A

Q: 8
Enterprise environmental factors are an input to which process?
A. Control Scope
B. Define Scope
C. Plan Scope Management
D. Collect Requirements
Answer: C

Q: 9
Which process develops options and actions to enhance opportunities and reduce threats to project objectives?
A. Identify Risks
B. Control Risks
C. Plan Risk Management
D. Plan Risk Responses
Answer: D

Q: 10
The process of establishing the policies, procedures, and documentation for planning, developing, managing, executing, and controlling the project schedule is known as:
A. Plan Schedule Management.
B. Develop Project Charter.
C. Develop Schedule.
D. Plan Scope Management.
Answer: A

Q: 11
Which input to the Manage Stakeholder Engagement process is used to document changes that occur during the project?
A. Issue log
B. Change log
C. Expert judgment
D. Change requests
Answer: B

Q: 12
An input to the Plan Stakeholder Management process is:
A. The project charter.
B. The stakeholder analysis.
C. A communication management plan.
D. A stakeholder register.
Answer: D

Q: 13
An input to the Plan Cost Management process is:
A. Cost estimates.
B. Resource calendars,
C. The project charter,
D. The risk register.
Answer: C

Q: 14
A technique used to determine the cause and degree of difference between baseline and actual performance is:
A. Product analysis.
B. Variance analysis.
C. Document analysis,
D. Decomposition.
Answer: B

Q: 15
The process of identifying and documenting project roles, responsibilities, required skills, and reporting relationships and creating a staffing management plan is known as:
A. Develop Project Team.
B. Manage Project Team.
C. Acquire Project Team.
D. Plan Human Resource Management.
Answer: D

Q: 16
Which type of dependency is legally or contractually required or inherent in the nature of work and often involves physical limitations?
A. Mandatory
B. Discretionary
C. Internal
D. External
Answer: A

Q: 17
During which process does a project manager review all prior information to ensure that all project work is completed and that the project has met its objectives?
A. Monitor and Control Project Work
B. Perform Quality Assurance
C. Close Project or Phase
D. Control Scope
Answer: C

Q: 18
An input to the Manage Project Team process is:
A. Work performance reports.
B. Change requests.
C. Activity resource requirements.
D. Enterprise environmental factors.
Answer: A

Q: 19
Which input provides suppliers with a clear set of goals, requirements, and outcomes?
A. Procurement statement of work
B. Purchase order
C. Source selection criteria
D. Bidder conference
Answer: A

Q: 20
A large portion of a projects budget is typically expended on the processes in which Process Group?
A. Executing
B. Planning
C. Monitoring and Controlling
D. Closing
Answer: B

Question: 21
A project manager providing information to the right audience, in the right format, at the right time is an example of which type of communication?
A. Efficient
B. Effective
C. Push
D. Pull
Answer: B

Q: 22
Scope, schedule, and cost parameters are integrated in the:
A. Performance measurement baseline.
B. Analysis of project forecasts,
C. Summary of changes approved in a period,
D. Analysis of past performance.
Answer: A

Q: 23
A project in which the scope, time, and cost of delivery are determined as early as possible is following a life cycle that is:
A. Adaptive
B. Predictive
C. Incremental
D. Iterative
Answer: B

Q: 24
What is the schedule performance index (SPI) if the planned value (PV) is $100, the actual cost (AC) is $150, and the earned value (EV) is $50?
A. 0.50
B. 0.67
C. 1.50
D. 2.00
Answer: A

Q: 25
Which item is an input to the Define Activities process?
A. Schedule data
B. Activity list
C. Risk register
D. Scope baseline
Answer: D

Q: 26
When alternative dispute resolution (ADR) is necessary, which tool or technique should be utilized?
A. Interactive communication
B. Claims administration
C. Conflict management
D. Performance reporting
Answer: B

Q: 27
Which quality management and control tool is useful in visualizing parent-to-child relationships in any decomposition hierarchy that uses a systematic set of rules that define a nesting relationship?
A. Interrelationship digraphs
B. Tree diagram
C. Affinity diagram
D. Network diagram
Answer: B

Q: 28
The only Process Group that comprises processes that typically occur from the beginning to the end of the project life cycle is:
A. Planning.
B. Executing,
C. Monitoring and Controlling.
D. Closing.
Answer: C

Q: 29
Organizational theory is a tool used in which Project Human Resource Management process?
A. Manage Project Team
B. Acquire Project Team
C. Develop Project Team
D. Plan Human Resource Management
Answer: D

Q: 30
Which tools or techniques are used in the Plan Schedule Management process?
A. Benchmarking, expert judgment, and analytical techniques
B. Statistical sampling, benchmarking, and meetings
C. Negotiations, pre-assignment, and multi-criteria decision analysis
D. Expert judgment, analytical techniques, and meetings
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved