Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM A6030-041 Exam - Cheat-Test.com

Free A6030-041 Sample Questions:

1. Given the following code, what SELECT code is NOT equivalent?
DCL (C, W, V) CHAR (1);
...
SELECT (C);
WHEN ('A', 'B') PUT ('1'); WHEN ('C') PUT ('2'); WHEN (W) PUT ('3'); WHEN (V) PUT ('4');
OTHER PUT ('0ther'); END;
A. SELECT (C);
WHEN ('C') PUT ('2'); WHEN ('A', 'B') PUT ('1'); WHEN (W) PUT ('3'); WHEN (V) PUT ('4');
OTHER PUT ('0ther'); END;
B. SELECT (C);
WHEN ('A', 'B') PUT ('1'); WHEN ('C') PUT ('2'); WHEN (V) PUT ('4'); WHEN (W) PUT ('3');
OTHER PUT ('0ther'); END;
C. SELECT (C);
WHEN ('B', 'A') PUT ('1'); WHEN ('C') PUT ('2'); WHEN (W) PUT ('3'); WHEN (V) PUT ('4');
OTHER PUT ('0ther'); END;
D. SELECT (C);
WHEN ('A') PUT ('1');
WHEN ('B') PUT ('1'); WHEN ('C') PUT ('2'); WHEN (W) PUT ('3'); WHEN (V) PUT ('4');
OTHER PUT ('0ther'); END;
Answer: B

2. Which of the following describes when a program is NOT FETCHABLE?
A. When the main program need not be recompiled to reflect the changes made in the called program
B. When the called program will be loaded from the library at execution time
C. When the called program is part of the main program in the load module
D. When two main programs referring to the called program at the same time cannot have different versions of the called program
Answer: C

3. Which is the impact, if any, of LIKE in the following code?
DCL
1 XY,
2 A CHAR(4),
2 B BIN FIXED(31); DCL 1 YZ LIKE XY;
A. XY.A is always the same as YZ.A.
B. YZ is exactly the same structure as XY but with its own storage.
C. YZ is based on the structure XY.
D. There is no impact, because LIKE is a syntax error.
Answer: B

4. What is the most appropriate data type for a variable that is being used to represent numeric data in a printable form and at the same time can be used to perform arithmetic?
A. BIN FIXED
B. DEC FIXED
C. CHAR
D. PICTURE
Answer: D

5. What is the most appropriate declaration for the variable A?
A = 'ABCDEF';
A. DCL A BIN FIXED(15);
B. DCL A CHAR(6);
C. DCL A DEC FIXED (15,3);
D. DCL A PIC '999999';
Answer: B

6. Which of the following would NOT access the third element of A? DCL 1 XY(5),
2 A(4) CHAR(4);
A. XY(1,3).A
B. XY.A(1,3)
C. XY(1).A(3)
D. XY(3).A(1)
Answer: D

7. Given the following code, what can be said about the scope of the variables in procedure P?
P: PROCEDURE; B: BEGIN;
DCL K FIXED BIN (15); END B;
D: DO;
DCL S CHAR (10); END D;
END P;
A. Variable S is known in the entire procedure.
B. Variable K is known in the entire procedure.
C. Variable S is not known in block B.
D. Variable K is known in group D.
Answer: A

8. What will be output by the following program? TEST: PROC OPTIONS(MAIN);
DCL A CONTROLLED FIXED BIN(31); ALLOC A;
ALLOC A; CALL SUB(A);
PUT SKIP LIST( ALLOCN(A) ); SUB: PROC( B );
DCL B CONTROLLED FIXED BIN(31); FREE B;
ALLOC B; ALLOC B; FREE B; ALLOC B;
END; END;
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5
Answer: B

9. What does the following code do, if anything? RELEASE U;
A. Release the memory used by the program U
B. Reloads the program U into the memory
C. Closes the file U
D. Nothing because there is a syntax error.
Answer: A

10. Which is the most appropriate data type declaration for the variable A in the following expression, if A is used as a counter?
A = A + 1;
A. CHAR
B. BIN FIXED
C. FLOAT
D. PIC
Answer: B


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved