Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM A2180-529 Exam - Cheat-Test.com

Free A2180-529 Sample Questions:

Q: 1
Analyze the following business rule:
if
the age of ‘the car’ is at least 6
then
if
the registration payment of ‘the car’ is due in the next 2 months
then :
- add “Perform smog inspection” to the registration renewal of ‘the car’,
;
else
add “No need to perform smog inspection” to the registration renewal of ‘the car’;
Assuming this rule is syntactically correct, which statement is true?
A. This rule is using the new BAL language of JRules V7.
B. It is possible to write this rule with the TRL language.
C. The rule is using a custom business rule language. Nested if/then/else constructs are not allowed in the action part of BAL rules.
D. This rule is using a custom business rule language. There is no nested if/then/else constructs in the action part of BAL rules because there is a limitation in IRL that prevents it.
Answer: C

Q: 2
The Business Analyst would like to add department information to all technical and business rules.
In the context of a Rule Model Extension, which approach can be used by the Rule Developer to accomplish this?
A. Add custom property to Rule.
B. Add custom property to BusinessRule.
C. Add subclass of Rule and add custom property to the subclass.
D. Add subclass of BusinessRule and add custom property to the subclass.
Answer: A

Q: 3
A business rule application being developed is a single threaded standalone application with a very high performance requirement. The application will make rule execution requests sequenticlly.
Which approach should be used for rule engine integration?
A. Use an embedded rule engine.
B. Deploy and use RES in Java EE mode.
C. Deploy and use RES in Java SE mode.
D. Use a Hosted Transparent Decision Service.
Answer: A

Q: 4
The Business Analyst has discovered a large number of business rules. The object model and vocabulary is the same for all those rules. The Rule Developer wants to organize the structure of the rules to work on them independently and make them more manageable.
Which approach should be used to accomplish this?
A. Write the rules in several Rule Projects. Create a Rule Project containing the BOM and reference it from the others.
B. Write all the rules in a unique Rule Project. All the rules of a business rule application must be in a single Rule Project containing a single BOM.
C. Organize the rules into several Rule Projects in the same workspace. All Rule Projects created in the same Eclipse workspace share the BOM by default.
D. Organize the rules into several Rule Projects and replicate the BOM in each Rule Project.
Any Rule Project has to have its own BOM because it is mandatory in the tool.
Answer: A

Q: 5
A developer is performing the process to enable remote testing from both Rule Studio and Rule Team Server.
The steps include:
- Validate the Project.
- Deploy the XOM in the SSP.
- Publish the rule projects to Rule Tram Server.
- Setup Rule Team Server.
Which procedure is part of the ‘Setup Team Server’ process?
A. Specifying the appropriate DVS Smart Views.
B. Deploying the KPI available in Rule Team Server.
C. Specifying the permissions and new project security options.
D. Providing access to the RES instance that references the SSP.
Answer: D

Q: 6
For a given BAL rule, the Rule Developer needs to refer to more than one occurrence of the customer object.
Given the following:
During rule execution, “customer” objects are inserted in the working memory.
There are no variable sets and functions in the ruleset and there is no translation properties defined in the BOM (and it is not going to change).
How can the Rule Developer meet the requirements for this rule?
A. Use rule definitions.
B. Use multiple ruleset variables.
C. Use an automatic variable for “customer”.
D. The Rule Developer cannot meet the requirements for this rule.
Answer: A

Q: 7
Given the following rules:
Rule 1:
if the status of the frequent flyer is Bronze
and the loyalty years of the frequent flyer is greater than 2
then
set the discount rate to 10%
Rule 2:
if the status of the frequent flyer is Silver
and the loyalty years of the frequent flyer is greater than 4
then
set the discount rate to 15%;
Rele 3:
if the status of the frequent flyer is Gold
and the loyalty years of the frequent flyer is greater than 4
then
set the discount rate to 20%;
Rules with this pattern will be added to the task during runtime selection. The number of rules selected may vary from a few to a large number.
Which execution algorithm is the most optimized that could be applied to this ruletask?
A. Rule chaining is required so RetePlus mode should be selected.
B. Dynamic priorities are required so RetePlus mode should be selected.
C. Sequential mode should be selected since the rules use homegenous binding.
D. Fastpath mode should be selected since the rules use homogeneous binding.
Answer: C

Q: 8
A Rule Developer is performing the repackaging of the SSP .ear/.war file to include the XOM.
Which step should the Rule Developer perform to repackage the SSP with several XOMs?
A. Select multiple rule projects using the DVS Customization Editor.
B. Add multiple rule projects in the Teat Suite/Simulation option.
C. Add the required files to the SSP archive using a Java archive tool.
D. Select multiple rule projects during the “Repackage XOM for Remote DVS Testing” wizard process.
Answer: A

Q: 9
A Rule Developer needs to verify if two numbers are equal in the condition part of a BAL rule.
The first number is defined the following way in the definitions part:
Set ‘myFirstNumber’ to a number;
The second one is a number of BOM type java.match.BigDecimal.
Which statement is true about the comparison of the two numbers in a BAL rule?
A. The operator equals is the only choice to compare the two numbers.
The is operator only works for object comparisons.
B. The BAL language does not allow comparison between BAL numbers (integers and decimals) and java.math.BigDecimal numbers without customization.
C. ‘myFirstNumber’ will bind to a number in the working memory at execution time.
The operator is or the operator equals can be used to verify that the numbers are equal.
D. ‘myFirstNumber’ variable definition is invalid and the following error message will be displayed for the rule when it is saved:
Error: Cannot bind value type
If ‘myFirstNumber’ was properly declared, the operator to compare the two numbers would always be is.
Answer: C

Q: 10
The Rule Developer wants to organize the discovered rules into several Rule Projects using the same conceptual BOM.
Which approach will most effectively accomplish this?
A. Replicate the BOM in each Rule Project.
B. Consolidate all rules in a single Rule Project with the BOM.
C. Create a Rule Project containing the BOM and use dependencies with the others.
D. Create all Rule Projects in the same workspace; they will share the BOM by default.
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved