Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

SAS Institute A00-211 Exam - Cheat-Test.com

Free A00-211 Sample Questions:

Q: 1
Given the following raw data record:
----|----10---|----20---|----30
son,Travis,
The following output is desired:
Obs relation firstname
1 son Travis
Which SAS program correctly reads in the raw data?

A. data family;
infile 'file specification';
input relation $ firstname $ / dlm = ',';
run;
B. options dlm = ',';
data family;
infile 'file specification';
input relation $ firstname $;
run;
C. data family ( dlm = ',');
infile 'file specification';
input relation $ firstname $;
run;
D. data family;
infile 'file specification' dlm = ',';
input relation $ firstname $;
run;

Answer: D

Q: 2
The following SAS program is submitted:
libname temp 'SAS data library';
data work.new;
set temp.jobs;
format newdate mmddyy10.; mdate = month(newdate); ddate = weekday(newdate); run;
proc print data = work.new;
run;
The variable NEWDATE contains the SAS date value for April 15, 2005. What output is produced if April 15, 2005 falls on a Friday?

A. Obs newdate mdate ddate
1 04/15/2005 APR 7
B. Obs newdate mdate ddate
1 04/15/2005 4 6
C. Obs newdate mdate ddate
1 04/15/2005 APR 6
D. Obs newdate mdate ddate
1 04/15/2005 4 7

Answer: B

Q: 3
Given the SAS data set EMPLOYEE_INFO: EMPLOYEE_INFO
IDNumber Expenses
------------- ----------------
2542 100.00
3612 133.15
2198 234.34
2198 111.12
The following SAS program is submitted:
proc sort data = employee_info;
<insert BY statement here>
run;
Which BY statement completes the program and sorts the data sequentially by ascending expense values within each ascending IDNUMBER value?

A. by ascending Expenses IDNumber;
B. by IDNumber Expenses;
C. by ascending IDNumber ascending Expenses;
D. by Expenses IDNumber;

Answer: B

Q: 4
The following SAS program is submitted:
data work.totalsales (keep = monthsales{12});
set work.monthlysales (keep = year product sales);
array monthsales{12}; do i = 1 to 12; monthsales{i} = sales; end;
run;
The program fails execution due to syntax errors. What is the cause of the syntax error?

A. The KEEP= data set option should be the statement KEEP MONTHSALES{12}.
B. The variable MONTHSALES does not exist.
C. An array cannot be referenced on a KEEP data set option.
D. The KEEP= data set option should be (KEEP = MONTHSALES).

Answer: C

Q: 5
The following SAS program is submitted:
data work.total;
set work.salary(keep = department wagerate);
by department;
if first.department then payroll = 0; payroll + wagerate; if last.department; run;
The SAS data set named WORK.SALARY contains 10 observations for each department, and is currently ordered by DEPARTMENT.
Which statement is true?

A. The BY statement in the DATA step causes a syntax error.
B. The values of the variable PAYROLL represent a total for all values of WAGERATE
in the WORK.SALARY data set.
C. The statement payroll + wagerate; in the DATA step causes a syntax error.
D. The values of the variable PAYROLL represent the total for each department in the
WORK.SALARY data set.

Answer: D

Q: 6
The following SAS program is submitted:
data test;
set sasuser.employees;
if 2 le years_service le 10 then amount = 1000;
else amount = 0;
amount_per_year = years_service / amount;
run;
What is the value of the variable AMOUNT_PER_YEAR if an employee has been with the company for one year?

A. 0
B. . (missing numeric value)
C. 1
D. 0.001

Answer: B

Q: 7
The following SAS program is submitted:
data work.empsalary;
set work.people (in = inemp)
work.money (in = insal);
if insal and inemp;
run;
The SAS data set WORK.PEOPLE has 5 observations, and the data set WORK.MONEY
has 7 observations.
How many observations will the data set WORK.EMPSALARY contain?

A. 0
B. 5
C. 12
D. 7

Answer: A

Q: 8
The following SAS program is submitted:
data work.flights; destination = 'cph'; select(destination);
when('LHR') city = 'London'; when('CPH') city = 'Copenhagen'; otherwise city = 'Other';
end;
run;
What is the value of the CITY variable?

A. ' ' (missing character value)
B. Other
C. Copenh
D. Copenhagen

Answer: B

Q: 9
The following SAS program is submitted:
data work.sales;
do year = 1 to 5;
do month = 1 to 12;
x + 1; output; end; end;
run;
How many observations are written to the WORK.SALES data set?

A. 60
B. 0
C. 1
D. 5

Answer: A

Q: 10
The following SAS program is submitted:
data work.retail; cost = '20000'; total = .10 * cost; run;
What is the result?

A. The value of the variable TOTAL in the output data set is 2000. A note that conversion has taken place is written to the SAS log.
B. The value of the variable TOTAL in the output data set is missing. An error message
is written to the SAS log.
C. The variable TOTAL in the output data set has no value. The program fails to execute due to a syntax error.
D. The value of the variable TOTAL in the output data set is 2000. No messages are written to the SAS log.

Answer: A

Q: 11
Given the SAS data set PRICES: PRICES
prodid price producttype sales returns
---------- ------ -------------- ------ ---------- K12S 5.10 NETWORK 15 2
B132S 2.34 HARDWARE 300 10
R18KY2 1.29 SOFTWARE 25 5
3KL8BY 6.37 HARDWARE 125 15
DY65DW 5.60 HARDWARE 45 5
DGTY23 4.55 HARDWARE 67 2
The following SAS program is submitted:
data hware inter soft;
set prices (keep = producttype price);
if price le 5.00;
if producttype = 'HARDWARE' then output HWARE;
else if producttype = 'NETWORK' then output INTER;
else if producttype = 'SOFTWARE' then output SOFT;
run;
How many observations does the HWARE data set contain?

A. 0
B. 2
C. 3
D. 4

Answer: B

Q: 12
Given the raw data file YEARAMT:
----|----10---|----20---|----30
1901 2
1905 1
1910 6
1925 .
1941 1
The following SAS program is submitted:
data coins;
infile 'yearamt';
input year quantity;
<insert statement(s) here>
run;
Which statement(s) completed the program and produced a non-missing value for the variable TOTQUANTITY in the final observation of the output data set?

A. totquantity + quantity;
B. retain totquantity 0;
totquantity = totquantity + quantity;
C. retain totquantity;
totquantity = totquantity + quantity;
D. totquantity = sum(totquantity + quantity);

Answer: A

Q: 13
The following SAS program is submitted:
data work.accounting;
set work.dept1 work.dept2;
jobcode = 'FA1'; length jobcode $ 8; run;
A character variable named JOBCODE is contained in both the WORK.DEPT1 and WORK.DEPT2 SAS data sets. The variable JOBCODE has a length of 5 in the WORK.DEPT1 data set and a length of 7
in the WORK.DEPT2 data set.
What is the length of the variable JOBCODE in the output data set?

A. 7
B. 3
C. 8
D. 5

Answer: D

Q: 14
Given the SAS data set PRICES: PRICES
prodid price producttype sales returns
-------- ------ ---------------- -------- ---------
K12S 5.10 NETWORK 15 2
B132S 2.34 HARDWARE 300 10
R18KY2 1.29 SOFTWARE 25 5
3KL8BY 6.37 HARDWARE 125 15
DY65DW 5.60 HARDWARE 45 5
DGTY23 4.55 HARDWARE 67 2
The following SAS program is submitted:
data hware inter cheap;
set prices(keep = producttype price);
if producttype = 'HARDWARE' then output hware;
else if producttype = 'NETWORK' then output inter;
if price le 5.00;
run;
How many observations does the HWARE data set contain?

A. 4
B. 0
C. 3
D. 2

Answer: A

Q: 15
What is the purpose of the MISSOVER option on the INFILE statement?

A. It prevents SAS from loading a new record when the end of the current record is reached.
B. It enables SAS to continue to read the next input data record if it does not find values
in the current input line for all the variables in the statement.
C. It enables SAS to scan the input data records until the character string that is specified
in the @'character-string' expression is found.
D. It causes the DATA step to stop processing if an INPUT statement reaches the end of the current record without finding values for all variables in the statement.

Answer: A

Q: 16
The following SAS program is submitted:
data work.new; length word $7; amount = 4;
if amount = 4
then word = 'FOUR';
else if amount = 7
then word = 'SEVEN'; else word = 'NONE!!!'; amount = 7;
run;
What are the values of the AMOUNT and WORD variables in SAS dataset work.new?

A. amount word
7 FOUR
B. amount word
7 SEVEN
C. amount word
4 FOUR
D. amount word
4 NONE!!!

Answer: A

Q: 17
The data set REALESTATE has the variable LOCALFEE with a format of 9. and a variable COUNTRYFEE with a format of 7.;
The following SAS program is submitted:
data history;
format localfee countryfee percent6.;
set realestate;
localfee = localfee / 100; countryfee = countryfee / 100; run;
What are the formats of the variables LOCALFEE and COUNTRYFEE in the output dataset?

A. The data step fails execution; there is no format for LOCALFEE .
B. LOCALFEE has format of 9. and COUNTRYFEE has a format of 7.
C. LOCALFEE has format of percent6. and COUNTRYFEE has a format of percent6.
D. LOCALFEE has format of 9. and COUNTRYFEE has a format of percent6.

Answer: C

Q: 18
The value 110700 is stored in a numeric variable named SALARY. Which FORMAT statement displays the value as $110,700.00 in a report?

A. format salary dollar8.2;
B. format salary comma11.2;
C. format salary comma8.2 dollar8.2;
D. format salary dollar11.2;

Answer: D

Q: 19
What describes the SAS automatic _ERROR_ variable?

A. The _ERROR_ variable can be used in expressions or calculations in the DATA step.
B. The _ERROR_ variable contains the number of the observation that caused the error.
C. The _ERROR_ variable contains the values 'TRUE' or 'FALSE.'
D. The _ERROR_ variable maintains a count of the number of data errors.

Answer: A

Q: 20
Given the SAS data set PERM.STUDENTS: PERM.STUDENTS
NAME AGE
------- ------
Alfred 14
Alice 13
Barbara 13
Carol 14
The following SAS program is submitted:
libname perm 'SAS data library';
data students;
set perm.students;
file 'file specification';
put name $15. @5 age 2.;
run;
What is written to the output raw data file?

A. ----|----10---|----20---|----30
Alfred 14
Alice 13
Barbara 13
Carol 14
B. ----|----10---|----20---|----30
Alfr14
Alic13
Barb13a
Caro14
C. ----|----10---|----20---|----30
Alfred 14
Alice 13
Barbara 13
Carol 14
D. ----|----10---|----20---|----30
Alfr14ed
Alic13e
Barb13ara
Caro14l

Answer: B


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved