Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

SAS Institute A00-204 Exam - Cheat-Test.com

Free A00-204 Sample Questions:

Q: 1 According to the SAS Rapid Warehousing Methodology, which of the following are valid outputs from the Requirements Phase?
I.project plan
II.cost/benefit analysis
III.logical and physical models
IV.metadata exploitation, population, and update process
A. I and II only
B. I, II, and III only
C. I, II, and IV only
D. I, II, III, and IV
Answer: A

Q: 2 Which of the following provides read access control to a SAS dataset?
A. Racf and RSA
B. LDAP and Racf
C. Roscoe and RSA
D. Panvelet and Roscoe
Answer: B

Q: 3 The performance scalability of SAS full table scans is being estimated. Which of the following metrics is appropriate for direct attached storage?
A. I/O per second
B. I/O latency per request
C. I/O request average size
D. I/O in megabytes per second
Answer: D

Q: 4 Usage success criteria have been defined for a data warehouse project. Which of the following metrics supports these criteria?
A. number of queries in a given time period
B. performance against a pre-warehouse baseline
C. number of gigabytes of data stored in the warehouse
D. amount of time between the close of business and warehouse refresh
Answer: A

Q: 5 A data warehouse uses a relational database management system (RDBMS) for its core data repository. Bulk loading has been proposed as the method for loading larger RDBMS tables into the warehouse.
Which of the following must be considered when developing the bulk load routines?
I.indexes
II.join efficiency
III.integrity constraints
IV.representation of null values
A. I and II only
B. III and IV only
C. I, II, and III only
D. I, III, and IV only
Answer: D

Q: 6 Which of the following factors must be considered when designing an efficient client-server ad hoc query system?
A. output appearance
B. user access privileges
C. graphical user interface
D. number of rows in the result set
Answer: D

Q: 7 During warehouse process and architecture planning, which of the following are required inputs for an effective gap analysis of the operational source systems?
I.detailed logical models
II.locations of source data
III.detailed physical models
IV.business requirements document
A. I and III only
B. III and IV only
C. I, II, and IV only
D. I, III, and IV only
Answer: D

Q: 8 A data warehouse is being designed to allow analysis of a retail bank's customers. Customers can have one or more accounts and an account can be owned by one or more
customers. An account fact table stores data by month and by account. Which of the following describes the model for the above business scenario?
A. a fact table with customer and account dimension foreign keys
B. a customer dimension with a foreign key to the account dimension
C. an account dimension with a foreign key to the customer dimension
D. a customer dimension and an account dimension connected with a bridge table
Answer: D

Q: 9 A medical insurance company has developed a data warehouse containing confidential data about its customers. Power users require OLAP functionality with reach-through to the detail data. Which of the following supports the users' requirements while protecting customer privacy?
A. providing only aggregated statistics
B. securing the data within the OLAP application
C. securing sensitive data within the detail schema
D. suppressing personal details from summarized reports
Answer: C

Q: 10 A SAS reporting application is used by 100 users within a company. The user base is equally divided between power, intermediate, and novice users. All users are currently sharing the same temporary space when executing queries to produce reports. Examination of the user logs indicates I/O contention when using the temporary space. Which of the following would improve I/O performance?
A. prioritizing execution of all jobs by user level
B. assigning all 100 users their individual temporary space
C. forcing all users to execute queries using permanent space
D. using logical partitioning of the temporary space by user group
Answer: B

Q: 11 Which of the following are benefits of using a metadata management strategy for a data warehouse project?
I.It captures operational processes.
II.It enables impact analysis to be performed.
III.It documents the contents of the warehouse.
IV.It stores data transformation and business rules.
A. I and IV only
B. I and III only
C. I, II, and III only
D. II, III, and IV only
Answer: D

Q: 12 During the Final Test phase of a data warehouse project, a team wishes to verify that the extract, transform and load (ETL) routines avoid failing when the data volume is increased. Which of the following tests should be conducted?
A. stress testing
B. system testing
C. acceptance testing
D. performance testing
Answer: A

Q: 13 According to the SAS Rapid Warehousing Methodology, which of the following activities are recommended for a business-driven approach for warehousing projects?
I.Business managers act as project managers.
II.Business managers identify the business needs and benefits.
III.Information to measure business benefits is gathered in the early phases of the project.
IV.Emphasis is placed on reviewing the project to measure benefit and return on investment.
A. II and III only
B. III and IV only
C. II, III, and IV only
D. I, II, III, and IV
Answer: C

Q: 14 A warehouse is being designed in SAS. User access to the warehouse data will be secure and web-based. Which of the following must be considered when planning the physical infrastructure for the web deployment?
I.storage systems
II.middleware server
III.authentication services
IV.graphical user interface
A. II and III only
B. III and IV only
C. I, II, and IV only
D. I, II, and III only
Answer: D

Q: 15 Which of the following is the process of determining and evaluating the distance or variance between two items' properties?
A. gap analysis
B. matrix method
C. quadrant analysis
D. correlation coefficient
Answer: A

Q: 16 To support the extract, transform and load (ETL) process, the warehouse architect is attempting to determine what data can be made available from the source system. Which of
the following should be reviewed during an interview with the operational source system expert?
A. database schema
B. warehouse architecture
C. business operations issues
D. analytical queries submitted to the IT department
Answer: A

Q: 17 A warehouse architect is validating tables before adding them to the warehouse process. A SALES table includes a column named CUSTID which is defined as a foreign key in a referential integrity constraint and references a CUSTOMER table. Which of the following statements must be true given the above assumptions?
A. The CUSTID column in the SALES table must be fully populated.
B. The CUSTID column in the SALES table must be unique and non-missing.
C. The non-missing values of CUSTID in the SALES table must exist in the CUSTOMER table.
D. For each value of CUSTID in the CUSTOMER table, there must be a corresponding record in the SALES table.
Answer: C

Q: 18 A star schema data model has been adopted for a data warehouse. A customer dimension includes a date-of-birth column that is frequently used for analysis. Which of the following techniques improves the performance of a query based on date-of-birth?
A. adding an index to the date-of-birth column
B. modifying the date-of-birth column to four bytes
C. generating an age column derived from the date-of-birth
D. creating a composite index on the customer key and date-of-birth columns
Answer: A


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved